Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политиката не е мръсна работа, политиците я правят такава

| обновено на 04.10.17 в 12:12

Конфронтацията  между институциите е вредна практика, коментира проф. Геори Манолов искрите на напрежение между правителството и празидента, както и политическите скандали в парламента.

 Политологът припомни негативните примери от близкото минало, в които от подобни ситуации е имало само негативни ефекти.

Противопоставянето отваря ниша за избуяване на лумпенизирани кръгове и това е допълнителна опасност, която политиците, ако искат да се покажат като държавници, не трябва да допускат. 

Политиката е мръсна работа, защото конкретни политици я правят такава, каза още професорът, който днес представя монографията си "Политическата реклама- между реалността и манипулацията".

Изследователският труд разглежда този види комуникация в глобален времеви и географски хоризонт.

В България до 1947 година политическата реклама има много мощно развитите, като още през 1884 година партиите печат и раздават брошури с призиви за гласуване, разказва в интервюто Георги Манолов.

Днес е трудно разграничаването на рекламата и манипулацията, мощно се ползват социалните мрежи, антирекламата и т.н, но това което политиците не трябва да забравят е, че в крайна сметка избирателите оценяват  "по делата". 

Примери за рекламните практики и техния ефект чуйте звуковия файл 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът може да не подпише указа за смяна на министър

Служебният премиер Димитър Главчев трябва да отговори защо предлага така изненадващо смяна на външния министър. Така политологът доц. Милен Любенов коментира изненадващото предложение Даниел Митов от ГЕРБ да смени на поста министър Стефан Димитров. Той припомни, че предложението дойде след международна конференция, след която заваляха спекулации, а..

публикувано на 16.04.24 в 15:44

След ухапване от кърлеж наблюдението е задължително

Специализираните общински екипи в Пловдив продължават с обработката срещу кърлежи на тревните площи в градските паркове и градини, междублокови пространства и дворовете на детски градини, ясли и училища по  предварително изготвен работен график. Необичайно толплото за сезона време тази година повиши риска и от разпространението на комарите. Темата..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Татяна Буруджиева

ПП-ДБ ще са изключени от следващото управление

Моята хипотеза е, че ПП-ДБ са изключени от следващото управление, тъй като показаха, че не е възможно да се работи с тях и да им се има доверие, в решенията и преговорите, които се водят. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател. Тя припомни думите..

публикувано на 16.04.24 в 10:01

Приоритетно косят паркове и детски площадки

Приоритетно в Пловдив се косят градините, парковете и детските площадки. Едва след това ще се премине към премахването на високата тревна растителност в междублоковите пространства. Това заяви директорът на „Градини и паркове“  Антон Георгиев в ефира на Радио Пловдив. Поводът е недоволството на граждани, че растителността в междублоковите..

публикувано на 15.04.24 в 17:39