РЕКЛАМА

Фотографът Галибов представя книгата си "Светлописите"

Книгата на фотографа художник Зафер Галибов „Светлописите“ ще бъде представена в Народна библиотека „Иван Вазов“. 

В нея можете да откриете факти, събития и практики от историята на Българската фотография между 1839 и 1959 година.

Галибов е с докторска степен по изкуствознание и изобразителни изкуства. Има над 70 изложби в страната и чужбина. Носител е на много награди. 


Още от категорията

Събор на каба гайдата ще има в Стойките

За първи път в смолянското село Стойките ще се проведе Национален събор на каба гайдата. Инициативен комитет планира проявата да се състои на 22 и 23 септември в местността "Потока". В първия ден на събора програмата предвижда официално откриване, с поднасяне на цветя на паметника на Апостол Кисьов, създателят на оркестър "100 каба гайди", ФА..

публикувано на 18.03.18 в 17:18

Възможностите на светлината в съвременното изкуство са огромни

Художникът Емил Миразчиев, председател ан УС на Сдружение „Изкуство днес“ заминава за Токио и Лондон. Предстоят му срещи с артисти, които ще покани за Пловдив’2019 – Европейска столица нва културата. Преди повече от 20 години в изложбата „Идеалът“ на „Ръб“ представих „Дух-Светлина“. Говорех тогава за огромните възможности на..

публикувано на 17.03.18 в 11:15

В "Срещите" - поглед към масонството у нас

 В "Срещите" тази събота - разговор за  българското масонство и най-вече за поръката  от първата велика  ложа: "Нищо не е по-трудно и нищо не изисква повече време, отколкото да  бъдете в открито противопоставяне на своето време и да кажете на глас: не!" Та, колко го могат това "не" днес? И как са българските масони с прочита "Опознай себе..

обновено на 17.03.18 в 11:11

Петър Петков с дебютен роман "Ангел"

Петър Петков ще представи дебютния ди роман „Ангел“ в Културен център „Тракарт“. Историята е в главата му, но за написването получава подкрепа от приятели.  Музата идва и писането върви бързо. Не си е представял, че ще напише книга и ще има премиера. Ето, че се случва, продължава да пише,но този път във формат фентъзи. Петър преживява..

публикувано на 17.03.18 в 10:39

Децата играят, учат и се състезават

Второкласници ще премерят сили в градско състезание за правоговор и правопис на български език, което организират трите Лайънс клуба в Пловдив. „Буквоплет” ще провери знанията на децата на 18 март от 10 часа в хотел „Империал”. 20 училища вече са провели вътрешни кръгове, от които са излъчени по двама състезатели. Те ще се представят на градския..

публикувано на 17.03.18 в 09:57

"Пловдив 2019" финансира близо 100 читалищни проекта

93 проекта на читалища целия Южен Централен район са одобрени за финансиране от Фондация „Пловдив 2019“. Това заяви артистичният директор на организацията Светлана Куюмджиева.  Общо 247 проекта от над 160 читалища са кандидатствали за финансиране в отворената покана на фондацията. Активността е много голяма, което за нас е положителен резултат,..

публикувано на 16.03.18 в 12:58

"Радиограмофон" е филм за рока и свободата

Новият български филм "Радиограмофон" ще има премиера във феста София филм фест в Пловдив  следващия вторник 20 март в Лъки Дом на киното.  Филмът е с награда "Златна роза" за дебют на режсьорката Рузие Хасанова, която повече от 15 години живее и работи в Лондон. Това е първият и пълнометражен филм.  Историята във филма е с автобиографичен сюжет...

публикувано на 16.03.18 в 11:44