РЕКЛАМА

Фотографът Галибов представя книгата си "Светлописите"

Книгата на фотографа художник Зафер Галибов „Светлописите“ ще бъде представена в Народна библиотека „Иван Вазов“. 

В нея можете да откриете факти, събития и практики от историята на Българската фотография между 1839 и 1959 година.

Галибов е с докторска степен по изкуствознание и изобразителни изкуства. Има над 70 изложби в страната и чужбина. Носител е на много награди. 


Още от категорията

Спектакълът "Вграждане" е в културната европрограма

Спектакълът „Вграждане“ на Пловдивския куклен театър е включен в културната програма на българското европредседателство.  Но н е чрез конкурса, който проведе  Национален фонд Култура.  Представлението  „Вграждане“, което се играе  пета година, е  избрано в  арт програмата за европредседателството, не на състезателен принцип, а  като..

публикувано на 18.01.18 в 10:57

"Моята Индия" през погледа на студенти в НБ "Иван Вазов"

„Моята Индия“ е мотото на изложбата, която се открива в Изкуствотеката на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив.  Представени са 21 образа на Индия, създадени чрез възможностите на фотографията, колажа, текста и монтажа. Автори са дипломирани и настоящи студенти от специалност „Индология“ на Софийския университет „Климент Охридски“. В..

публикувано на 18.01.18 в 07:04

Свети Атанасий прогонва зимата

Православната църква почита Свети Атанасий Велики , живял през четвърти век, преследван заради християнската си вяра и прекарал в изгнание 15 години.  Във фолклорния ни календар празникът  е свързан с вярването, че зимата си тръгва, тъй като  светецът господства над зимните студове, снеговете и ледовете.  Легендата разказва как Атанасий, облечен..

публикувано на 18.01.18 в 06:26

На имения си ден ще съм на сцената в Пловдив

Тръгвам за Пловдив, „Етажна гроздова“ играем в КД „Борис Христов“. На имения ми ден, да са живи и здрави всички, защото скоро излезе премиерата на Камен Донев „Работно време“ в Драматичен театър Пловдив, и няма никакви билети. Там съм в гравната роля, тази вечер също съм в главната роля. Работя на имения си ден, много хора ми се обаждат и..

публикувано на 17.01.18 в 15:18

Станислава Станоева представя стихосбирката "Форми на живот"

Код "Червено: литература" ще представи Станислава Станоева и най-новата ѝ поетична книга "Форми на живот " тази вечер от 18 часа в галерия   U PARK.  Това е петата стихосбирка на талантливата поетеса, родена в Пловдив. Стихосбирката излиза с марката на софийското издателство "Пергамент". Редактор е Силвия Чолева. Визитка на авторката:..

публикувано на 17.01.18 в 14:24

Великите европейци - Плутарх

Днес ще говорим за колегата Плутарх. Неслучайно го наричам колега и неслучайно започвам този разказ с химна на Европа.  Плутарх е човекът, който още преди около 19 века със знаменита си поредица „Успоредни животописи” представи на тогавашната публика част от тогавашните велики европейци. През 2 в. н.е. той нарисува словесни портрети на..

публикувано на 17.01.18 в 09:58

Младежки "Осенения и размисли" в галерия "Резонанс"

Пловдивската галерия „Резонанс“ открива Новата 2018 година с младежка изложба под мотото „Осенения и размисли“. Представени са 13 млади скулптори от Националната художествена академия, главно от ателието на проф. Ангел Станев.  В творбите им се преплитат младежки ентусиазъм, гъвкавост и въображение, заедно с висок професионализъм...

публикувано на 17.01.18 в 07:13