Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиниха полицейски шеф за подкуп от 300 лева, прикривал телефонни измамници

| обновено на 12.10.17 в 13:23

Стоян Павлов, началник на сектор „Охранителна полиция“ в Трето РПУ в Пловдив, е взел подкуп от 300 лева, съобщи окръжният прокурор Румен Попов. 

Полицаят беше арестуван от служители на Вътрешна сигурност за участие в схемите с телефонни измами. Той е попаднал в полезрението на колегите си след подслушан разговор чрез СРС на един от задържаните, който е бил "муле" в схемата. Предстои да бъде изяснено дали  е прикривал и други измами. 

На Стоян Павлов е повдигнато обвинение, че е взел въпросната сума от двама извършители на телефонна измама за 1 300 лева.  Той знаел за предстоящата измама още преди да бъде реализирана. По този начин осигурявал закрила на престъпниците, а когато са взели парите те му се отчели с 300 лева. 

Те го наричали дори шефе, но на този етап няма яснота дали това обръщение идвало от съвместната им работа за измамите или било заради служебното му задължение. Задържан е мъж от т.нар. мулета, а неговият  шофьор е разпитан като свидетел. Приятел на Павлов също е бил замесен в схемата с измамите.

По друго разследване, за което са задържани други лица, ще се установява дали полицаят е участвал и в други измами и дали е получавал още суми, добави Румен Попов. Наблюдаващият прокурор е категоричен, че на полицая трябва да се поиска постоянна мярка "задържане под стража". 

От началото на септември в Пловдив и региона са извършени 21 телефонни измами на възрастни хора за 180 хиляди лева, уточни директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Той уточни, че  арестувания полицай не е ръковедел телефонните измамници , а те разчитали на неговата закрила. 

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08

ПП внася предложение за оставката на председателя на НС Желязков

На утрешното заседание НС ще разгледа внесеното от ПП в деловодството на парламента предложение за оставката на председателят Росен Желязков, това обявиха в Пазарджик съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асенн Василев. Като мотив те посочиха системното неизпълнение на законодателната програма от страна на Желязков. „ Цялостно..

публикувано на 24.04.24 в 20:07

В Карлово набелязаха мерки срещу престъпността

Мерки за предотвратяване на престъпленията обсъдиха в Карлово директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Георги Чергов и кмета на общината Емил Кабаиванов. Сред една от тези теми бе и видеонаблюдението в града, за чието подобряване и разширяване на обхвата му кметът д-р Кабаиванов изрази готовност. Според краткия доклад на..

публикувано на 24.04.24 в 19:52

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58