РЕКЛАМА

Обвиниха полицейски шеф за подкуп от 300 лева, прикривал телефонни измамници

| обновено на 12.10.17 в 13:23

Стоян Павлов, началник на сектор „Охранителна полиция“ в Трето РПУ в Пловдив, е взел подкуп от 300 лева, съобщи окръжният прокурор Румен Попов. 

Полицаят беше арестуван от служители на Вътрешна сигурност за участие в схемите с телефонни измами. Той е попаднал в полезрението на колегите си след подслушан разговор чрез СРС на един от задържаните, който е бил "муле" в схемата. Предстои да бъде изяснено дали  е прикривал и други измами. 

На Стоян Павлов е повдигнато обвинение, че е взел въпросната сума от двама извършители на телефонна измама за 1 300 лева.  Той знаел за предстоящата измама още преди да бъде реализирана. По този начин осигурявал закрила на престъпниците, а когато са взели парите те му се отчели с 300 лева. 

Те го наричали дори шефе, но на този етап няма яснота дали това обръщение идвало от съвместната им работа за измамите или било заради служебното му задължение. Задържан е мъж от т.нар. мулета, а неговият  шофьор е разпитан като свидетел. Приятел на Павлов също е бил замесен в схемата с измамите.

По друго разследване, за което са задържани други лица, ще се установява дали полицаят е участвал и в други измами и дали е получавал още суми, добави Румен Попов. Наблюдаващият прокурор е категоричен, че на полицая трябва да се поиска постоянна мярка "задържане под стража". 

От началото на септември в Пловдив и региона са извършени 21 телефонни измами на възрастни хора за 180 хиляди лева, уточни директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Той уточни, че  арестувания полицай не е ръковедел телефонните измамници , а те разчитали на неговата закрила. 

Снимка
Още от категорията

Срутището на пътя Смолян - Мадан пак тръгна след валежите

Огромното срутище, което блокира пътя Смолян – Мадан отново тръгна след обилните валежи от последното денонощие. Хората от селата край срутището са нащрек след обилните валежи. Притеснени са да не останат без ток и вода, тъй като през срутището минава водопровода има и електрически стълбове. Кметът на Търън Явор Говедаров каза:..

обновено на 19.03.18 в 11:32

5 са подадените оферти за строителството на новата галерия на "Гладстон"

Пет са подадените в законовия срок оферти за проектиране и изграждане на нова изложбена зала на ул. „Гладстон“. Всички оферти са постъпили в петък, 16 март, когато бе крайният срок, съобщи председателят на комисията по избора Тодор Тодоров, директор на дирекция „Обществени поръчки“ в община Пловдив. Документи за проектиране и изграждане на..

публикувано на 19.03.18 в 11:31

Цвета Караянчева на посещение в Парашутната бригада

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства в Пловдив на тържественото честване на 75-ата годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските Сили за специални операции.    Председателят на парламента ще приеме почетния строй и ще присъства на заупокойната молитва в памет на загиналите военни..

обновено на 19.03.18 в 09:50

Обходният път от Смолян за Мадан ще се забави със седмица

Разговор в програма "Точно днес" с кмета на Смолян  Николай Мелемов  за новия път, който  трябва да бъде изграден, за да има движение до Мадан. Заради паднала скала изграждането на трасето от километър и половина ще се забави, макар и там да се работи постоянно. Това съобщи Мелемов и обеща, че до края на седмицата до 25 март ще бъде асфалтирано...

публикувано на 19.03.18 в 09:46

Министър Вълчев участва в учителска конференция в Пловдив

Министърът на образованието Красимир Вълчев ще участва в конференция "Ресурсният учител - значим фактор за приобщаващото образование", която ще се състои в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" от 13.30 часа.  По-рано през деня /9.30 ч./ той ще бъде в Младежкия център в града, където ще бъдат представени добри примери и практики, свързани с..

обновено на 19.03.18 в 09:08

Променят маршрутите на линиите 12 и 116

Поради интензивния трафик по бул. „Васил Априлов“, се  оптимизира  маршрутът на автобусни  линии №12 и 116 от масовия вътрешноградски транспорт, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Промените влизат в сила от 19 март /понеделник/, както следва: Линия №12 / кв. „Христо Смирненски“ – ИЗК „Марица“/: бул. „Христо Ботев“ -..

публикувано на 19.03.18 в 06:45

Оранжев код заради бурни ветрове и валежи

За цялата страна действа оранжев код заради бурни ветрове и валежи. Очаква се рязко понижение на температурите, възможни са градушки, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 104 спасителни операции са провели през изминалото денонощие пожарникари и спасители. Няма пострадали хора. Голяма част от сигналите са били за..

обновено на 18.03.18 в 15:13