РЕКЛАМА

Обвиниха полицейски шеф за подкуп от 300 лева, прикривал телефонни измамници

| обновено на 12.10.17 в 13:23

Стоян Павлов, началник на сектор „Охранителна полиция“ в Трето РПУ в Пловдив, е взел подкуп от 300 лева, съобщи окръжният прокурор Румен Попов. 

Полицаят беше арестуван от служители на Вътрешна сигурност за участие в схемите с телефонни измами. Той е попаднал в полезрението на колегите си след подслушан разговор чрез СРС на един от задържаните, който е бил "муле" в схемата. Предстои да бъде изяснено дали  е прикривал и други измами. 

На Стоян Павлов е повдигнато обвинение, че е взел въпросната сума от двама извършители на телефонна измама за 1 300 лева.  Той знаел за предстоящата измама още преди да бъде реализирана. По този начин осигурявал закрила на престъпниците, а когато са взели парите те му се отчели с 300 лева. 

Те го наричали дори шефе, но на този етап няма яснота дали това обръщение идвало от съвместната им работа за измамите или било заради служебното му задължение. Задържан е мъж от т.нар. мулета, а неговият  шофьор е разпитан като свидетел. Приятел на Павлов също е бил замесен в схемата с измамите.

По друго разследване, за което са задържани други лица, ще се установява дали полицаят е участвал и в други измами и дали е получавал още суми, добави Румен Попов. Наблюдаващият прокурор е категоричен, че на полицая трябва да се поиска постоянна мярка "задържане под стража". 

От началото на септември в Пловдив и региона са извършени 21 телефонни измами на възрастни хора за 180 хиляди лева, уточни директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Той уточни, че  арестувания полицай не е ръковедел телефонните измамници , а те разчитали на неговата закрила. 

Снимка
Още от категорията

Габриела остава в ареста, скандал в съдебната зала

Танцьорката Габриела Медарова остава в ареста, но без изрично съдебно решение за това. Ситуацията предизвика скандал в съдебната зала, след като стана ясно, че прокуратурата е  внесла в съда обвинителен акт без знанието на защитата.   При това положение районният съдия заяви, че днешното разглеждане на мярката за неотклонение на Габриела Медарова..

обновено на 20.07.18 в 20:20

Производители на патици от Раковски заплашват с протест

Членовете на Професионалната организация на производителите на водоплаващи в България планират протестни действия, ако не бъдат удовлетнорени техните искания за промени в наредба на БАБХ, касаеща бизнеса им. Те настояват и за оставката на директора на агенцията д-р Дамян Илиев, защото според тях той не се справя със задълженията си. Съпредседателят..

публикувано на 20.07.18 в 20:14

Обвиниха в опит за убийство ревнивия Тунджай Филипов

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 22-годишния Тунджай Филипов, който, воден от ревност, опита да убие свой съперник. На Нова година той отишъл в дома на майка си, за да й поиска пари. Тя обаче отсъствала и Тунджай останал да я изчака, като с него в къщата били сестра му и жената, с която живеел.  Малко след това..

публикувано на 20.07.18 в 15:46

Започва дезинфекция заради чумата по животните

От днес започва дезинфекция на пътни отсечки и паркинги в областта като мярка срещу разпространението на чума по животните. Мерките бяха съгласувани на среща при областния управител Здравко Димитров, в която участваха шефън на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Камен Янков, заместник-областният управител Димитър Керин, който е и..

обновено на 20.07.18 в 13:05

Обвиниха украинеца, блъснал и убил младо семейство на магистралата

Окръжната прокуратура в Пловдив  внесе в съда обвинителния акт  срещу украинския шофьор, блъснал и убил на магистралата бременна жена и съпругът й.  Станислав Пислар е обвинен, че е причинил по непредлизост смъртта на младото семейство, като е нарушил правилата за движение с управлявания от него ТИР и освен това е шофирал след употреба на..

обновено на 20.07.18 в 11:42

Полицията откри културно-исторически ценности в Црънча

Металдетектор и културтно-исторически ценности откриха пазарджишките полицаи в село Црънча. Предметите, сред които са множество монети, накити и метален кръст, са намерени в къщата на 43-годишен мъж. Там е открита и пушка с близо 100 патрона.  Незаконно оръжие и боеприпаси са открити и селата  Фотиново, Сестримо и Мененкьово. Задържани за това са..

публикувано на 20.07.18 в 11:41

Съдът реши окончателно казуса с минералната вода в Септември

Окончателно Върховният административен съд  обяви за нищожно решението на Общинския съвет в Септември, с което беше определена такса от 3 лева за пренос на кубик минерална вода. Според магистратите драстичното увеличаване на преносната такса не е в компетенциите на общината.  Спорът с минералната вода стана повод за масови протести срещу кмета Марин..

публикувано на 20.07.18 в 10:36