РЕКЛАМА

Сесията започна с минута мълчание в памет на Мариана Димитрова

Община Пловдив да поиска от правителството да й предостави за ползване безвъзмездно за още 10 години Античния театър. Това решиха единодушно на сесия общинските съветници. Заседанието започна с минута мълчание в памет на починалата бивша съветничка и директор на Езикова гимназия "Пловдив" Мариана Димитрова. В момента се обсъжда промяна на бюджета за тази година, като предвидените за ремонт на подлеза на "Гладстон" 500 000 лева се прехвърлят за текущи ремонти. Заложените за ремонта на съоръжението 7 милиона се намаляват на 5 милиона като работата е отложена за следващите две години.


Още от категорията

Обявиха обществената поръчка за ремонт на площад „Централен“

Община Пловдив обяви обществена поръчка за ремонт на площад „Централен“. Тя включва облагородяване на площада с приблизителна площ от 30 000 кв.м., а цената й е 12 млн. лв. с ДДС. В обществената поръчка са включени 5 подобекта – реконструкция на площад „Централен“; социализация, консервация, реставрация и експониране на Форум „Запад“ и..

публикувано на 12.12.17 в 13:48

Преобразяват Бунарджика с 600 000 лева

Близо 600 000 лв. са предвидени в проектобюджета на пловдивския район „Централен“ за догодина за облагородяване на Бунарджика, съобщи пред Радио Пловдив кметът на района Георги Стаменов. С парите ще се ремонтира целият парк – от подножието на тепето до паметника на Альоша, включително акведуктите и езерата под тях, осветлението, подпорните..

обновено на 12.12.17 в 13:30

Зам.- министър Пенков идва при недоволните лекари от пловдивския ТЕЛК

Зам.-министър на здравеопазването Бойко Пенков пристига в Пловдив, за да се срещне с лекарите от ТЕЛК. Припомням, че те предупредиха, че са готови да подадат оставки. Основната причина е нерешеният от здравното министерство проблем с актовете за нарушения.  Много от лекарите плащат от собствения си джоб вече получените от пациентите инвалидни пенсии,..

публикувано на 12.12.17 в 13:29

"Да, България" предупреди за провал на проекта "Пловдив ЕСК 2019"

Една година преди старта на проекта ЕСК  „Пловдив 2019“ той се очертава като един програмиран провал. Отговорността за този провал е персонална на премиера Бойко Борисов и на кмета Иван Тотев. Това заяви лидерът на Движение „Да, България“ Христо Иванов на пресконференция в Пловдив.  По думите му провалът  се случва поради  „вопиещата..

публикувано на 12.12.17 в 12:53

Съдят Ахмед Муса за радикален ислям - втори опит

Пловдивският апелативен съд разглежда за втори път делото срещу Ахмед Муса.  По обвиненията за тероризъм и участие в група за проповядване на религиозна омраза апелативните магистрати му наложиха общо две години затвор, а неговите съучастници бяха освободени с административни наказания. Върховният касационен съд обаче отмени решението и то..

обновено на 12.12.17 в 11:36

18-годишна блъсна възрастна жена във Велинград

Възрастна жена е в тежко състояние след катастрофа във Велинград тази сутрин. Сигнал за инцидента бил получен малко след 08.00ч. на телефона за спешни повиквания-112.  При пресичане на улица „Юндола“ в курорта 78-годишната Н.Б. била блъсната от „Фолксваген“ с водач 18-годишната и съгражданка Ц.К. В резултат на това възрастната жена е..

публикувано на 12.12.17 в 11:27

ТЕЛК София подкрепи колегите си от Пловдив

За пореден път липсата на законно установен задължителен срок за произнасяне на НЕЛК по постъпили жалби срещу експертни решения на ТЕЛК доведе колегите ни от Пловдив до решение за масово подаване на оставки, което би довело и до накърняване на правата на граждани на България да бъдат своевременно освидетелствани. Това заявяват от ТЕЛК София в..

публикувано на 12.12.17 в 10:21