РЕКЛАМА

Сесията започна с минута мълчание в памет на Мариана Димитрова

Община Пловдив да поиска от правителството да й предостави за ползване безвъзмездно за още 10 години Античния театър. Това решиха единодушно на сесия общинските съветници. Заседанието започна с минута мълчание в памет на починалата бивша съветничка и директор на Езикова гимназия "Пловдив" Мариана Димитрова. В момента се обсъжда промяна на бюджета за тази година, като предвидените за ремонт на подлеза на "Гладстон" 500 000 лева се прехвърлят за текущи ремонти. Заложените за ремонта на съоръжението 7 милиона се намаляват на 5 милиона като работата е отложена за следващите две години.


Още от категорията

Томислав Дончев: Не на бригадирския ентусиазъм за АЕЦ "Белене"

Аз съм против бригадирския ентусиазъм да стоим АЕЦ Белене , това каза в Пловдив вицепремиерът Томислав Дончев. Той откри втория ден на Пловдивския икономически форум. Дончев говори за това, че сега е особено важно да се пита пазара, защото трябва сериозно проучване за инвеститор. Важно ще е участието на държавата с площадката и вече платеното..

обновено на 22.06.18 в 12:20

България трябва да е в Топ 5 като туристическа дестинация в ЮИЕ

Повече от 8 900 000 чуждестранни туристи посрещна България през 2017 година. Повече от 9 млн. нощувки са реализирани от българи, а тези от чужденците са над 27 млн., това каза по време на Пловдивския икономически форум министърът на туризма Николина Ангелкова.  Тя акцентира над факта, че точно туризмът е изключително важен сектор за устойчивостта..

публикувано на 22.06.18 в 12:19

Икономическият форум продължава

Вицепремиерът Томислав Дончев, както и министрите на икономиката и на туризма Емил Караниколов и Николина Ангелкова ще са сред участниците във втория ден на провеждащия се в Пловдив икономически форум „Комплексният контекст на растежа“.  За предизвикателствата пред икономическия растеж ще говори Аруп Балерджи, директор в Световната банка,..

обновено на 22.06.18 в 11:20

Празник на лавандулата започва в Карлово

Двудневен празник на лавандулата започва в Карлово. Проявите стартират с детско шоу, а на централния площад ще бъдат разположени сергии на производители на лавандулови продукти. Утре, ден преди Еньовден, в Туристическия комплекс „Старинно Карлово“ ще има обредно бране на билки и ритуално ще бъде дадено началото на жътвата на ароматната..

обновено на 22.06.18 в 09:26

Преобърнат тир затруднява движението по магистралата

Преобърнат тир е препречил частично движението в посока Бургас в  района на 119-120 км на магистрала Тракия, съобщават от полицията. Камионът, който е с чужда регистрация, е пътувал към София.   Той е преминал през разделителната мантинела и е навлязъл в насрещнато платно, където се е преобърнал и препречил движението в средната и аварийна ленти, а..

публикувано на 22.06.18 в 07:48

Премиерът Бойко Борисов откри Пловдивския икономически форум

България има стабилни икономически показатели, които се потвърждават и от международните кредитни агенции, каза при откриването на форума премиерът Бойко Борисов . По думите ме съотношението външен дълг/БВП от 25 % и перспектива към намаляване са добра основа и за кандидатстването за чакалнята на еврозоната. "Днес сме тук, защото е важно и ако..

обновено на 21.06.18 в 18:13

Горят житни ниви край с. Чоба, няма опастност за хора и къщи

Над 100 житни масиви горят край село Чоба, община Брезово. Три екипа на пожарната са на място в опит да овладеят стихията. Не е ясно какво е разпалило огъня. Сигналът за лумването му е около 15. 30 часа. Няма данни за пострадали хора, няма и опасност пламъците да застрашават близки сгради и съоръжения, каза говорителят на пловдивската пожарна Цвятко..

публикувано на 21.06.18 в 17:50