РЕКЛАМА

Сесията започна с минута мълчание в памет на Мариана Димитрова

Община Пловдив да поиска от правителството да й предостави за ползване безвъзмездно за още 10 години Античния театър. Това решиха единодушно на сесия общинските съветници. Заседанието започна с минута мълчание в памет на починалата бивша съветничка и директор на Езикова гимназия "Пловдив" Мариана Димитрова. В момента се обсъжда промяна на бюджета за тази година, като предвидените за ремонт на подлеза на "Гладстон" 500 000 лева се прехвърлят за текущи ремонти. Заложените за ремонта на съоръжението 7 милиона се намаляват на 5 милиона като работата е отложена за следващите две години.


Още от категорията

Министър Нанков не очаква сътресения в кабинета след оставката на Теменужка Петкова

Няма да има сътресения в кабинета след оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, коментира в Смолян министърът на Регионалната развитие и благоустройството Николай Нанков. Министър Петкова е изключително морален и отговорен човек, изключително съвестен професионалист, изключително съвестен колега, с който се работеше перфектно. Аз не..

обновено на 23.02.18 в 20:03

Трябва промяна в Закона за обществените поръчки

Необходима е промяна в Закона за обществените поръчки, тъй като се стопират с обжалвания проекти за милиони левове. Това коментира в Смолян министърът на Регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.  Повод за коментара на регионалния министър е стопирана обществена поръчка за над 43 млн. лв. за ремонта на около 66 км от пътя Кричим -..

публикувано на 23.02.18 в 19:53

Съветниците подадоха декларации за несъвместимост, въпреки че вече не трябва

58 са постъпилите в общинската избирателна комисия - Пловдив декларации за несъвместимост по закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, приет в началото на годината. Сред деклараторите са кметът Иван Тотев, районни кметове и общински съветници.  Парадоксът е, че в деня на подаването на декларациите..

публикувано на 23.02.18 в 17:11

Пловдив чака снега в пълна готовност, обяви щабът за зимно поддържане

Община Пловдив има готовност да реагира адекватно при предстоящото застудяване и очакван снеговалеж. Ситуацията е обсъдена на заседание на оперативния щаб за зимно поддържане.  Предприятието е заредено с достатъчно количество материали против заледяване, обяви директорът на предприятието Иван Стоянов. В готовност са и машините  -  55..

обновено на 23.02.18 в 16:43

Служители в пловдивския затвор и съдебна охрана протестират и днес

Служители в пловдивския затвор протестираха и тази сутрин преди час пред административната сграда. Те искат изравняване на заплатите с тези на МВР и попълване на незаетите щатове.    Според протестиращите работещите в съдебната система и в МВР се подчиняват на един закон, но получават различни заплати, което е несправедливо спрямо хората,..

обновено на 23.02.18 в 16:42

Д-р Аргир Аргиров става прокурист на УМБАЛ "Пловдив", напуска ОбС

Заместник - директорът на Районната здравна инспекция в Пловдив д-р Аргир Аргиров е назначен за прокурист на УМБАЛ „Пловдив” със задача да състави оздравителен план на лечебното заведение, което е в огромен финансов дефицит. Д-р Аргиров е общински съветник от ГЕРБ и председател на общинскатакомисия по здравеопазване и социални дейности..

публикувано на 23.02.18 в 16:38

Вандали изпотрошиха 10 коли на ул. "Арх. Камен Петков"

Над 10 автомобила, паркирани на  ул. „ Арх. Камен Петков“ в Пловдив, са с леки щети, нанесени вероятно от хулигани през нощта.  Колите били паркирани пред Строителния техникум и на ул. "Подем". Автомобилите вероятно са ритани, а някои са и с нарязани гуми.  Собствениците са подали сигнал  6-то РПУ.  Полицаите са направили огледи и преглеждат..

обновено на 23.02.18 в 15:25