РЕКЛАМА

Сесията започна с минута мълчание в памет на Мариана Димитрова

Община Пловдив да поиска от правителството да й предостави за ползване безвъзмездно за още 10 години Античния театър. Това решиха единодушно на сесия общинските съветници. Заседанието започна с минута мълчание в памет на починалата бивша съветничка и директор на Езикова гимназия "Пловдив" Мариана Димитрова. В момента се обсъжда промяна на бюджета за тази година, като предвидените за ремонт на подлеза на "Гладстон" 500 000 лева се прехвърлят за текущи ремонти. Заложените за ремонта на съоръжението 7 милиона се намаляват на 5 милиона като работата е отложена за следващите две години.


Още от категорията

Засаждат 1 милион есенни цветя в Пловдив

Над 500 хиляди есенно-пролетни цветя са засадени в пловдивските градини и паркове от началото на октомври, а до края на сезона се очаква общият им брой да достигне близо милион. Различни цветове теменужки, парички, незабравки, селене, шибой и други двусезонни видове градинарите засаждат във всички централни и квартални паркове и градини, по кръгови..

публикувано на 17.10.17 в 14:24

Роми нападнаха горски служители край Баня

Полицията издирва група роми нападнали с камъни и колове горски служители от Хисаря късно снощи.  От полицията уточниха, че при побоя са пострадали 3-ма от общо 7-те горски служители. Най-тежко пострадал е 20-годишен служител, който е с гръдно-коремна травма и рани по главата. Той настанен за лечение в УМБАЛ "Св. Георги", а други 2-ма, с по-леки..

обновено на 17.10.17 в 13:54

Ново оборудване за Специалните сили обещаха на празника им

68 бригада „Специални сили“ отстъпва на колегите си в НАТО по качество на личните предпазни средства и уредите за нощно виждане. Затова според възможностите на Министерство на отбраната държавата ще търси начини за осигуряване на ново оборудване за елитното подразделение. Това заяви в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов по време на честването..

публикувано на 17.10.17 в 13:29

Валери Симеонов няма да подава оставка, управлението е стабилно, смята той

Вицепремиерът Валери Симеонов нарече глупост, която не желае да коментира, поисканата му от ДПС оставка, както и излизането на патриотите от властта. Толкова е глупаво, че не виждам смисъл да се обръща внимание , каза той пред Радио Пловдив.  Симеонов е категоричен, че към момента управлението на страната е стабилно. Управлението се базира на..

публикувано на 17.10.17 в 13:25

Глоби за близо 50 000 лв. събраха екоинспекторите в Пловдив

Общо 102 проверки на 91 обекта са извършили експертите на РИОСВ – Пловдив през септември.  Близо половината от тях са извънредни, а на „зеления“ телефон са подадени 39 сигнала, по които са извършени проверки от експертите на РИОСВ – Пловдив.  Издадени са 30 предписания за установени несъответствия по прилагане на екологичното законодателство...

публикувано на 17.10.17 в 11:15

Община Пловдив търси "Най-добрия млад предприемач"

За 9-та поредна година Община Пловдив търси кой е „Най-добрият млад предприемач“.  В конкурса се разглеждат най-интересните бизнес планове на млади хора от 18 до 33 години.  7000 лева ще получи победителят, с 4000 лева ще се подпомогне бизнесът на втория класирал се, а двете трети места ще получат по 2000 лева.  Изненади ще има за всички..

публикувано на 17.10.17 в 10:07

Вицепремиерът Валери Симеонов идва за Празника на парашутиста в Пловдив

В Пловдив с ден по-рано се отбелязва Денят на парашутиста 18 октомври. Празникът започва с марш и поднасяне на цветя пред паметника в Щаба на 68-ма бригада „Специални сили“. След това на площад "Централен" ще има военен ритуал и поднасяне на цветя пред паметника на воините, изпълнили достойно дълга си. Командосите по традиция ще представят..

публикувано на 17.10.17 в 06:35