РЕКЛАМА

Събориха още незаконни ромски къщи в Арман махала

| обновено на 12.10.17 в 15:47
Снимка: Иванка Петкова, Радио Пловдив

Поредните незаконни къщи бяха съборени в Арман махала в район „Северен“ тази сутрин. Двете сгради са незаконни, защото преди 30-тина години са издигнати на общински терен без никакви строителни книжа.

На акцията присъстваше кметът на района Ральо Ралев, а над 20 полицаи охраняваха бутането. 
 

Багерите събориха масивна двуетажна къща с алуминиева дограма, в която живее 6-членното семейство на Герман Асенов. С викове и писъци ромки наобиколиха техниката и започнаха да кълнат и да се молят за отлагане на акцията. Те заявиха, че едва вчера е било залепено уведомлението за събаряне на сградата и настояха да им бъде осигурено общинско жилище.

Още през 2015 г. те са предупредени, че къщата им е незаконна и подлежи на събаряне. Явно имат достатъчно средства да си наемат скъпи адвокати и да обжалват нашите заповеди в съда. Събарянето започна, след като се произнесоха всички съдебни инстанции, както в страната, така и Европейският съд по правата на човека, заяви кметът на район „Северен“ Ральо Ралев. Той увери, че процесът по премахване на незаконни къщи в района ще продължи. 

Още от категорията

Обявиха обществената поръчка за ремонт на площад „Централен“

Община Пловдив обяви обществена поръчка за ремонт на площад „Централен“. Тя включва облагородяване на площада с приблизителна площ от 30 000 кв.м., а цената й е 12 млн. лв. с ДДС. В обществената поръчка са включени 5 подобекта – реконструкция на площад „Централен“; социализация, консервация, реставрация и експониране на Форум „Запад“ и..

публикувано на 12.12.17 в 13:48

Преобразяват Бунарджика с 600 000 лева

Близо 600 000 лв. са предвидени в проектобюджета на пловдивския район „Централен“ за догодина за облагородяване на Бунарджика, съобщи пред Радио Пловдив кметът на района Георги Стаменов. С парите ще се ремонтира целият парк – от подножието на тепето до паметника на Альоша, включително акведуктите и езерата под тях, осветлението, подпорните..

обновено на 12.12.17 в 13:30

Зам.- министър Пенков идва при недоволните лекари от пловдивския ТЕЛК

Зам.-министър на здравеопазването Бойко Пенков пристига в Пловдив, за да се срещне с лекарите от ТЕЛК. Припомням, че те предупредиха, че са готови да подадат оставки. Основната причина е нерешеният от здравното министерство проблем с актовете за нарушения.  Много от лекарите плащат от собствения си джоб вече получените от пациентите инвалидни пенсии,..

публикувано на 12.12.17 в 13:29

"Да, България" предупреди за провал на проекта "Пловдив ЕСК 2019"

Една година преди старта на проекта ЕСК  „Пловдив 2019“ той се очертава като един програмиран провал. Отговорността за този провал е персонална на премиера Бойко Борисов и на кмета Иван Тотев. Това заяви лидерът на Движение „Да, България“ Христо Иванов на пресконференция в Пловдив.  По думите му провалът  се случва поради  „вопиещата..

публикувано на 12.12.17 в 12:53

Съдят Ахмед Муса за радикален ислям - втори опит

Пловдивският апелативен съд разглежда за втори път делото срещу Ахмед Муса.  По обвиненията за тероризъм и участие в група за проповядване на религиозна омраза апелативните магистрати му наложиха общо две години затвор, а неговите съучастници бяха освободени с административни наказания. Върховният касационен съд обаче отмени решението и то..

обновено на 12.12.17 в 11:36

18-годишна блъсна възрастна жена във Велинград

Възрастна жена е в тежко състояние след катастрофа във Велинград тази сутрин. Сигнал за инцидента бил получен малко след 08.00ч. на телефона за спешни повиквания-112.  При пресичане на улица „Юндола“ в курорта 78-годишната Н.Б. била блъсната от „Фолксваген“ с водач 18-годишната и съгражданка Ц.К. В резултат на това възрастната жена е..

публикувано на 12.12.17 в 11:27

ТЕЛК София подкрепи колегите си от Пловдив

За пореден път липсата на законно установен задължителен срок за произнасяне на НЕЛК по постъпили жалби срещу експертни решения на ТЕЛК доведе колегите ни от Пловдив до решение за масово подаване на оставки, което би довело и до накърняване на правата на граждани на България да бъдат своевременно освидетелствани. Това заявяват от ТЕЛК София в..

публикувано на 12.12.17 в 10:21