РЕКЛАМА

Събориха още незаконни ромски къщи в Арман махала

| обновено на 12.10.17 в 15:47
Снимка: Иванка Петкова, Радио Пловдив

Поредните незаконни къщи бяха съборени в Арман махала в район „Северен“ тази сутрин. Двете сгради са незаконни, защото преди 30-тина години са издигнати на общински терен без никакви строителни книжа.

На акцията присъстваше кметът на района Ральо Ралев, а над 20 полицаи охраняваха бутането. 
 

Багерите събориха масивна двуетажна къща с алуминиева дограма, в която живее 6-членното семейство на Герман Асенов. С викове и писъци ромки наобиколиха техниката и започнаха да кълнат и да се молят за отлагане на акцията. Те заявиха, че едва вчера е било залепено уведомлението за събаряне на сградата и настояха да им бъде осигурено общинско жилище.

Още през 2015 г. те са предупредени, че къщата им е незаконна и подлежи на събаряне. Явно имат достатъчно средства да си наемат скъпи адвокати и да обжалват нашите заповеди в съда. Събарянето започна, след като се произнесоха всички съдебни инстанции, както в страната, така и Европейският съд по правата на човека, заяви кметът на район „Северен“ Ральо Ралев. Той увери, че процесът по премахване на незаконни къщи в района ще продължи. 

Още от категорията

Министър Нанков не очаква сътресения в кабинета след оставката на Теменужка Петкова

Няма да има сътресения в кабинета след оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, коментира в Смолян министърът на Регионалната развитие и благоустройството Николай Нанков. Министър Петкова е изключително морален и отговорен човек, изключително съвестен професионалист, изключително съвестен колега, с който се работеше перфектно. Аз не..

обновено на 23.02.18 в 20:03

Трябва промяна в Закона за обществените поръчки

Необходима е промяна в Закона за обществените поръчки, тъй като се стопират с обжалвания проекти за милиони левове. Това коментира в Смолян министърът на Регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.  Повод за коментара на регионалния министър е стопирана обществена поръчка за над 43 млн. лв. за ремонта на около 66 км от пътя Кричим -..

публикувано на 23.02.18 в 19:53

Съветниците подадоха декларации за несъвместимост, въпреки че вече не трябва

58 са постъпилите в общинската избирателна комисия - Пловдив декларации за несъвместимост по закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, приет в началото на годината. Сред деклараторите са кметът Иван Тотев, районни кметове и общински съветници.  Парадоксът е, че в деня на подаването на декларациите..

публикувано на 23.02.18 в 17:11

Пловдив чака снега в пълна готовност, обяви щабът за зимно поддържане

Община Пловдив има готовност да реагира адекватно при предстоящото застудяване и очакван снеговалеж. Ситуацията е обсъдена на заседание на оперативния щаб за зимно поддържане.  Предприятието е заредено с достатъчно количество материали против заледяване, обяви директорът на предприятието Иван Стоянов. В готовност са и машините  -  55..

обновено на 23.02.18 в 16:43

Служители в пловдивския затвор и съдебна охрана протестират и днес

Служители в пловдивския затвор протестираха и тази сутрин преди час пред административната сграда. Те искат изравняване на заплатите с тези на МВР и попълване на незаетите щатове.    Според протестиращите работещите в съдебната система и в МВР се подчиняват на един закон, но получават различни заплати, което е несправедливо спрямо хората,..

обновено на 23.02.18 в 16:42

Д-р Аргир Аргиров става прокурист на УМБАЛ "Пловдив", напуска ОбС

Заместник - директорът на Районната здравна инспекция в Пловдив д-р Аргир Аргиров е назначен за прокурист на УМБАЛ „Пловдив” със задача да състави оздравителен план на лечебното заведение, което е в огромен финансов дефицит. Д-р Аргиров е общински съветник от ГЕРБ и председател на общинскатакомисия по здравеопазване и социални дейности..

публикувано на 23.02.18 в 16:38

Вандали изпотрошиха 10 коли на ул. "Арх. Камен Петков"

Над 10 автомобила, паркирани на  ул. „ Арх. Камен Петков“ в Пловдив, са с леки щети, нанесени вероятно от хулигани през нощта.  Колите били паркирани пред Строителния техникум и на ул. "Подем". Автомобилите вероятно са ритани, а някои са и с нарязани гуми.  Собствениците са подали сигнал  6-то РПУ.  Полицаите са направили огледи и преглеждат..

обновено на 23.02.18 в 15:25