РЕКЛАМА

Безплатни прегледи за ревматични заболявания в две пловдивски болници

Организацията на пациентите с ревматични заболявания в България стартира в Пловдив информационна кампания „Не отлагай, прегледай се днес“, по повод Световния ден за борба с артрита–12 октомври. 

В града под тепетата кампанията,  която обединява лекари, пациентски организации и здравни специалисти, включва безплатни прегледи за ревматични заболявания в две болници. Безплатните консултации ще са на 17 и 18 октомври в МБАЛ „Тримонциум“ и в УМБАЛ “Пълмед“ на 24 и 25 октомври. 

Целта на кампанията е да бъде привлечено вниманието на обществото към ранната диагностика на ревматичните заболявания. Навреме поставената диагноза е ключ към предотвратяване на сериозни увреждания, но за жалост при повечето заболявания диагнозата се забавя средно с 2 години при ревматоиден артит, 5 години при псориатичен артрит и  10 години при болест на Бехтерев.

У нас основен проблем е, че общопрактикуващите лекари не разпознават симптомите, не дават направления за преглед при специалист, тъй като са ограничени административно. 

Кампанията е част от инициативата на  Европейската лига за борба с ревматизма (ЕУЛАР), която ще се проведе едновременно в цяла Европа.


Още от категорията

Роми нападнаха горски служители край Баня

Полицията издирва група роми нападнали с камъни и колове горски служители от Хисаря късно снощи.  От полицията уточниха, че при побоя са пострадали 3-ма от общо 7-те горски служители. Най-тежко пострадал е 20-годишен служител, който е с гръдно-коремна травма и рани по главата. Той настанен за лечение в УМБАЛ "Св. Георги", а други 2-ма, с по-леки..

обновено на 17.10.17 в 13:54

Ново оборудване за Специалните сили обещаха на празника им

68 бригада „Специални сили“ отстъпва на колегите си в НАТО по качество на личните предпазни средства и уредите за нощно виждане. Затова според възможностите на Министерство на отбраната държавата ще търси начини за осигуряване на ново оборудване за елитното подразделение. Това заяви в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов по време на честването..

публикувано на 17.10.17 в 13:29

Валери Симеонов няма да подава оставка, управлението е стабилно

Вицепремиерът Валери Симеонов нарече глупост, която не желае да коментира, поисканата му от ДПС оставка, както и излизането на Патриотите от властта. "Толкова е глупаво, че не виждам смисъл да се обръща внимание", каза той пред Радио Пловдив.  Симеонов е категоричен, че към момента управлението на страната е стабилно. „ Управлението се базира на..

публикувано на 17.10.17 в 13:25

Глоби за близо 50 000 лв. събраха екоинспекторите в Пловдив

Общо 102 проверки на 91 обекта са извършили експертите на РИОСВ – Пловдив през септември.  Близо половината от тях са извънредни, а на „зеления“ телефон са подадени 39 сигнала, по които са извършени проверки от експертите на РИОСВ – Пловдив.  Издадени са 30 предписания за установени несъответствия по прилагане на екологичното законодателство...

публикувано на 17.10.17 в 11:15

Община Пловдив търси "Най-добрия млад предприемач"

За 9-та поредна година Община Пловдив търси кой е „Най-добрият млад предприемач“.  В конкурса се разглеждат най-интересните бизнес планове на млади хора от 18 до 33 години.  7000 лева ще получи победителят, с 4000 лева ще се подпомогне бизнесът на втория класирал се, а двете трети места ще получат по 2000 лева.  Изненади ще има за всички..

публикувано на 17.10.17 в 10:07

Вицепремиерът Валери Симеонов идва за Празника на парашутиста в Пловдив

В Пловдив с ден по-рано се отбелязва Денят на парашутиста 18 октомври. Празникът започва с марш и поднасяне на цветя пред паметника в Щаба на 68-ма бригада „Специални сили“. След това на площад "Централен" ще има военен ритуал и поднасяне на цветя пред паметника на воините, изпълнили достойно дълга си. Командосите по традиция ще представят..

публикувано на 17.10.17 в 06:35

Съдят холандец и българка за разпространение на наркотици

Окръжният съд в Пловдив заседава по делото срещу холандец и българка, обвинени за голямо количество внесени в страната и предназначени за разпространение наркотици.  Това са 46-годишният холандец Качмарчик и неговата с 20 години по-млада приятелка Даниел Голева.  Двамата бяха задържани през декември миналата година в пловдивския район „Тракия“ с..

публикувано на 17.10.17 в 05:40