РЕКЛАМА

Ще финансират текущи ремонти в Пловдив с пари за подлеза на "Гладстон"

Пловдивският общински съвет прехвърли 500 000 лева, предвидени за ремонта на подлеза на „Гладстон“ през тази година. С парите ще се извършват текущи ремонти и обновяване на ДГ „Ралица“ в Коматево.

Съветниците приеха парите за цялостния ремонт на подлеза да бъдат намалени от 7 милиона лева на 5 милиона, които да се разпределят по равно в бюджетите за 2018-та и 1029-та година. 

От администрацията обасниха, че правителството е отпуснало 7 милиона лева за площад „Централен“ и частта от подледа под Централна поща ще се ремонтира с тях. Гласувано бе в бюджета за 2018 година да залегнат 3 милиона лева от собствени приходи, които да бъдат за направа на площада пред Голямата Базилика и на настилките в Тютюневия град.

Основните упреци на опозицията бяха, че капиталовата програма на града се променя непрекъснато и съветниците вече не знаят кои обекти за коя година са свлючени. 

Председателят на групата на БСП Николай Радев внася питане за следващото заседание на местния парламент. Според Дани Каназирева от съюз за Пловдив и Пепа Деведжиева от РБ има сериозна опасност от забавяне на проектите, включени в апликацията на Европейска столица на културата. 

Те смятат, че част от тях няма да са готови за началото на 2019 година. 

Радослава Ташкова от ГЕРБ отговори, че работата върви по план и няма повод за подобни опасения.

Съветниците гласуваха продажба на общински имоти за близо 1 милион лева. Сред най- атрактивните обекти, които съветниците обявиха за продан чрез търг е къща на ул. „Велико Търново“ 2, която е с пазарна оценка 242 000 лева.

Снимка
Още от категорията

Разшириха парк "Лаута" със 70 дръвчета

Доброволци се включиха в екологичната  инициатива „Моят зелен град“, която се проведе за 4-ти пореден път в пловдивския район “Тракия“.  Те засадиха 70 червенолистни декоративни сливи край новоизградената пешеходна алея в парка.  По идея на районния кмет Костадин Димитров предстои засаждането на още 130 дръвчета от този вид. Дейностите..

публикувано на 22.10.17 в 13:44

Възстановиха движението по АМ "Тракия", ограничено заради катастрофа

Минути след 10.00 ч. бе възстановен нормалният трафик по автомагистрала "Тракия".  Движението бе ограничено около 3 часа заради  катастрофа, станала между 70 и 75 км в посока Пловдив.  Сблъскали са се камион и 2 леки коли, като при катастрофата леко са пострадали шофьорите на автомобилите. Нанесени са сериозни материални щети по колите, съобщи за..

обновено на 22.10.17 в 10:16

Откриват паметник на Апостол Кисьов в с. Стойките

Бюст-паметник на Апостол Кисьов ще открият в смолянското село Стойките.  Апостол Кисьов, наричан обединителят на родопските гайди, е основател на Ансамбъл за автентичен фолклор към читалището в родното му село и оркестър „100 каба гайди”. През 1961 г. Апостол Кисьов основава и ръководи повече от четвърт век уникалния оркестър „Сто каба гайди”, който..

публикувано на 22.10.17 в 07:32

С обновена ски зона очакват зимния сезон в Пампорово

С обновена ски зона Пампорово-Мечи чал ще стартира зимният сезон 2017-2018. Курортът става хит с лифт карта за двете ски зони на цената на една. До този момент се отчита ръст между 8-10% на ранните записвания, като отстъпките за различните типове и категории хотели варират между 15-20% и продължават до средата на месец ноември. Туристите ще се..

публикувано на 21.10.17 в 16:20

Елитни кучета и цветни канари показват в панаира

Киноложки изложби се провеждат в Международен панаир Пловдив през почивните дни. Могат  да се видят елитни кучета от различни породи. Сред тях са  питбул териери, отгледани в Русия, и малко познатата у нас порода „американско були“. Провеждат и финалите за Световната киноложка купа.  Всяка година участват над 300 претенденти от близо 40 породи...

обновено на 21.10.17 в 15:11

Ясни са победителите в шосейния пробег в Смолян

За шеста поредна година община Смолян организира Шосеен пробег по повод 105  години от Освобождението на Родопите и Празниците на града.  23 бегачи и колоездачи пробягаха  част от маршрута на славните герои на полк. Владимир Серафимов и воините от 21-ви Пехотен Средногорски полк.  В надпреварата участваха 11 бегачи и 12 колоездачи.  Маршрутът с..

публикувано на 21.10.17 в 15:11

Смолян отбелязва 105 години от Освобождението на Родопите

Честванията започват тази сутрин на връх Средногорец и пред паметника на полк. Владимир Серафимов в областния град. Редица събития съпътстват празничния ден, в театъра е организирано детско утро, презентация в Звездната зала на Планетариума и шосеен пробег. В 14 ч. на връх Средногорец ще бъде поклонението пред паметника-костница. Община Смолян..

публикувано на 21.10.17 в 08:44