РЕКЛАМА

Ще финансират текущи ремонти в Пловдив с пари за подлеза на "Гладстон"

Пловдивският общински съвет прехвърли 500 000 лева, предвидени за ремонта на подлеза на „Гладстон“ през тази година. С парите ще се извършват текущи ремонти и обновяване на ДГ „Ралица“ в Коматево.

Съветниците приеха парите за цялостния ремонт на подлеза да бъдат намалени от 7 милиона лева на 5 милиона, които да се разпределят по равно в бюджетите за 2018-та и 1029-та година. 

От администрацията обасниха, че правителството е отпуснало 7 милиона лева за площад „Централен“ и частта от подледа под Централна поща ще се ремонтира с тях. Гласувано бе в бюджета за 2018 година да залегнат 3 милиона лева от собствени приходи, които да бъдат за направа на площада пред Голямата Базилика и на настилките в Тютюневия град.

Основните упреци на опозицията бяха, че капиталовата програма на града се променя непрекъснато и съветниците вече не знаят кои обекти за коя година са свлючени. 

Председателят на групата на БСП Николай Радев внася питане за следващото заседание на местния парламент. Според Дани Каназирева от съюз за Пловдив и Пепа Деведжиева от РБ има сериозна опасност от забавяне на проектите, включени в апликацията на Европейска столица на културата. 

Те смятат, че част от тях няма да са готови за началото на 2019 година. 

Радослава Ташкова от ГЕРБ отговори, че работата върви по план и няма повод за подобни опасения.

Съветниците гласуваха продажба на общински имоти за близо 1 милион лева. Сред най- атрактивните обекти, които съветниците обявиха за продан чрез търг е къща на ул. „Велико Търново“ 2, която е с пазарна оценка 242 000 лева.

Снимка
Още от категорията

Възстановяват стадион "Пловдив" най-рано през 2021

По 11 отделни етапа , които могат да се изпълняват самостоятелно или в комбинация през годините, ще се ремонтира стадион „Пловдив.  Това обявиха кметът Иван Тотев и архитект Валентин Маринов при представянето на т.нар пътна карта за реконструкцията на мащабното спортно съоръжние. Във всеки отделен етап са включени отделни подобекти. Едва..

обновено на 18.07.18 в 17:59

Катастрофа затвори пътя между Строево и Труд

Затворен за движение е пътят между селата Строево и Труд. Причината е катастрофа, при която се запалил единият от автомобилите. Сигналът е получен около 16.50 ч.  По първоначални данни лек автомобил "Фолксваген" застигнал и ударил отзад лек автомобил "БМВ". Няма пострадали хора. В резултат на сблъсъка първата кола се запалила и изгоряла.  Частично..

публикувано на 18.07.18 в 17:57

Възстановяват маршрута на автобусни линии 6 и 116 по бул. „Руски“

От утре – 19 юли /сряда/, маршрутът на автобусни линии №6 и 116 се възстановява съгласно утвърдената общинска транспортна схема. От ОП „Организация и контрол на транспорта“ припомниха, че  той беше временно променен заради реконструкцията на бул. „Руски“. От утре автобусите ще се движат по обичайния си маршрут, както следва: Линия №6..

публикувано на 18.07.18 в 16:12

Левски ни е нужен повече от всякога

По – малко себе си, повече народа да съхраним. Да не бъдем безчувствени пред очите разплакани. Да си кажем кривиците и напред да вървим. Когато от дребни грижи животът изглежда нелек. Когато сме слаби и когато заякваме. Трябваш ни за опора като най – близък човек. Трябваш ни, Дяконе! Твойта мярка ни трябва, твоят апостолски..

обновено на 18.07.18 в 15:55

Готвят протест срещу затворения път за Мадан, монтират мрежа на срутището

Утре сутрин  граждани на Смолян излизат на протест заради затворения от свлачището път, свързващ общините Смолян и Мадан. " Нашето търпение се изчерпва и затова ще протестираме срещу умишленото забавяне на ремонта и отварянето на главния път",  пишат до медиите организаторите. Те са недоволни и от  "схемите и манипулациите на управляващите платили 2..

обновено на 18.07.18 в 15:43

Комисия от един човек ще разпределя асфалт втора ръка за кукленските села

Общинският съвет на Куклен назначи комисия от един човек за разпределяне на фрезования асфалт по селата.  Спорът в кои населени места да бъде направен ремонт с асфалта втора употреба започна от кмета на Руен Здравко Куманов, който заяви, че е получил отказ за изграждането на път до вилната зона на селото.  На извънредната сесия на общинския съвет..

публикувано на 18.07.18 в 15:42

Централният площад в Асеновград грейва в червено, жълто и сиво

Над три хиляди квадратни метра настилка се подменя изцяло на централния площад "Акад.Николай Хайтов" в Асеновград.  Това е финалният етап от мащабния проект по Водния цикъл на града. Възстановяването на пешеходната зона с нови плочки и павета запазва напълно цветово и фигурално първоначалния вид на градския площад, който ще е готов до края на..

публикувано на 18.07.18 в 14:36