РЕКЛАМА

Ще финансират текущи ремонти в Пловдив с пари за подлеза на "Гладстон"

Пловдивският общински съвет прехвърли 500 000 лева, предвидени за ремонта на подлеза на „Гладстон“ през тази година. С парите ще се извършват текущи ремонти и обновяване на ДГ „Ралица“ в Коматево.

Съветниците приеха парите за цялостния ремонт на подлеза да бъдат намалени от 7 милиона лева на 5 милиона, които да се разпределят по равно в бюджетите за 2018-та и 1029-та година. 

От администрацията обасниха, че правителството е отпуснало 7 милиона лева за площад „Централен“ и частта от подледа под Централна поща ще се ремонтира с тях. Гласувано бе в бюджета за 2018 година да залегнат 3 милиона лева от собствени приходи, които да бъдат за направа на площада пред Голямата Базилика и на настилките в Тютюневия град.

Основните упреци на опозицията бяха, че капиталовата програма на града се променя непрекъснато и съветниците вече не знаят кои обекти за коя година са свлючени. 

Председателят на групата на БСП Николай Радев внася питане за следващото заседание на местния парламент. Според Дани Каназирева от съюз за Пловдив и Пепа Деведжиева от РБ има сериозна опасност от забавяне на проектите, включени в апликацията на Европейска столица на културата. 

Те смятат, че част от тях няма да са готови за началото на 2019 година. 

Радослава Ташкова от ГЕРБ отговори, че работата върви по план и няма повод за подобни опасения.

Съветниците гласуваха продажба на общински имоти за близо 1 милион лева. Сред най- атрактивните обекти, които съветниците обявиха за продан чрез търг е къща на ул. „Велико Търново“ 2, която е с пазарна оценка 242 000 лева.

Снимка
Още от категорията

Пловдив може да посрещне 2019-та с ремонтиран площад

Тази седмица община Пловдив обяви обществената поръчка за ремонта на площад "Централен" . Има голям шанс, той да бъде реконструиран преди Пловдив да е Европейска столица на културата през 2019 година . Това каза в интервю за Радио Пловдив директорът на Дирекция "Обществени поръчки" в общината Тодор Тодоров.  Най-важната и тежка е процедурата за..

обновено на 15.12.17 в 16:08

Шест села в пазарджишко са без вода заради авария

Поради аварирал главен водопровод, без питейна вода са шест села в пазарджишките общини Септември и Лесичово. Без вода е и град Септември, но там причината е нарушено електрозахранване.  Аварийни екипи на ВиК Пазарджик и електроразпределителното дружество отстраняват авариите.  Очаква се частично водоподаването да бъде възстановено в рамките на..

публикувано на 15.12.17 в 16:08

КЕВР прие новите цени на водата

КЕВР прие на закрито заседание новите цени на водата в 14 области. Те влизат в сила от началото на 2018-та година Увеличението е между 2 и 20 %, в Пловдив – 2,9 % до 2,20 лв., в Смолян с 4.5% до 2.35 лв. Най-голямото увеличение е в Ямбол - с 20 на сто, и във Враца - с 13 на сто. Заседанието на комисията беше съпътствано с протести пред сградата на..

публикувано на 15.12.17 в 15:15

Райфъла не иска в затвора, репресирали го нечовешки

Пловдивският окръжен съд насрочи второ заседание за 21 декември на делото по искането на Атанас Червенков-Райфъла за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ на по-лека. На днешното заседание защитата поиска отвод на двамата прокурори по делото Атанас Янков и Албена Георгиева с мотива, че не са избрани на случаен принцип,..

обновено на 15.12.17 в 15:15

КЕВР решава за по-високите цени на водата в 14 области

КЕВР ще определи днес новите цени на водата в 14 области.  Очакваното увеличение е между 2 и 20 %, в Пловдив – 2,9 % до 2,20 лв., в Смолян с 4.5% до 2.35 лв. Най-голямото увеличение е в Ямбол - с 20 на сто, и във Враца - с 13 на сто. Поскъпването влиза в сила от 1 януари.  Готвеният скок предизвика недоволство в много от градовете, където вече..

обновено на 15.12.17 в 12:17

Пловдивските полицаи удариха търговци на нелегални цигари, трима са в ареста

Огромно количество цигари без бандерол и нарязан тютюн иззеха пловдивски полицаи при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена в кв. „Столипиново“, в Карлово и село Войсил, община Марица. Полицаите са иззели общо 13 мастербокса цигари и близо 290 кг нарязан тютюн. Голяма част от незаконните папироси – 14 540 къса, били открити в..

публикувано на 15.12.17 в 12:11

Безвъзмездно кръводаряване организира Областният съвет на БЧК в Пловдив

Областният съвет на Българския Червен Кръст – Пловдив, съвместно с Районния център по трансфузионна хематология провежда традиционната акция по безвъзмездно кръводаряванe. Благотворителна кампания ще се проведе от 08,30 до 12,30 часа в сградата на Многофункционалния социален център към Областен  съвет на БЧК – Пловдив на ул. „Стойчо Мушанов” № 48...

обновено на 15.12.17 в 10:55