РЕКЛАМА

Ще финансират текущи ремонти в Пловдив с пари за подлеза на "Гладстон"

Пловдивският общински съвет прехвърли 500 000 лева, предвидени за ремонта на подлеза на „Гладстон“ през тази година. С парите ще се извършват текущи ремонти и обновяване на ДГ „Ралица“ в Коматево.

Съветниците приеха парите за цялостния ремонт на подлеза да бъдат намалени от 7 милиона лева на 5 милиона, които да се разпределят по равно в бюджетите за 2018-та и 1029-та година. 

От администрацията обасниха, че правителството е отпуснало 7 милиона лева за площад „Централен“ и частта от подледа под Централна поща ще се ремонтира с тях. Гласувано бе в бюджета за 2018 година да залегнат 3 милиона лева от собствени приходи, които да бъдат за направа на площада пред Голямата Базилика и на настилките в Тютюневия град.

Основните упреци на опозицията бяха, че капиталовата програма на града се променя непрекъснато и съветниците вече не знаят кои обекти за коя година са свлючени. 

Председателят на групата на БСП Николай Радев внася питане за следващото заседание на местния парламент. Според Дани Каназирева от съюз за Пловдив и Пепа Деведжиева от РБ има сериозна опасност от забавяне на проектите, включени в апликацията на Европейска столица на културата. 

Те смятат, че част от тях няма да са готови за началото на 2019 година. 

Радослава Ташкова от ГЕРБ отговори, че работата върви по план и няма повод за подобни опасения.

Съветниците гласуваха продажба на общински имоти за близо 1 милион лева. Сред най- атрактивните обекти, които съветниците обявиха за продан чрез търг е къща на ул. „Велико Търново“ 2, която е с пазарна оценка 242 000 лева.

Снимка
Още от категорията

Концертна зала ще остане затворена за "Пловдив 2019"

Над 12 млн. лева ще струва ремонтът на Концертна зала, но той няма как да бъде завършен за 2019 година, когато Пловдив ще бъде европейска културна столица – обяви в Пловдив председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова. В Агенцията за обществените поръчки от страна на Министерството на културата е внесено предложение за..

обновено на 20.03.18 в 18:21

Жителите на Проглед протестираха пред сградата на община Чепеларе

Жители на чепеларското село Проглед протестираха мирно пред сградата на общината.  Те настояват да получат парите, предвидени от капиталови разходи от бюджета на общината за асфалтиране на разкопаните след смяна на водопровод улици в селото.  Според кмета на Проглед Марио Куцинов предвидените за целта 218 000 лв. от държавния бюджет ще отидат "за нещо..

публикувано на 20.03.18 в 18:20

Осъдиха двама телефонни измамници, третият се измъкна

Двама мъже от Пловдив получиха по две години затвор за телефонни измами в особено големи размери. Баща и син - Росен и Методи Алексиеви – съответно на 52 и на 30 години, са взели от три възрастни жени близо 51 800 лева. Двамата са били „мулета“ и са прибирали парите от жертвите. Те са сключили споразумение с Районната прокуратура в Пловдив,..

публикувано на 20.03.18 в 15:52

Кръговото до Крумово по Асеновградско шосе ще бъде най- голямото в областта

През ноември тази година ще има изцяло завършен нов път Пловдив – Асеновград. Може да е с един ден, но по-рано ще бъде предадено новото трасе. Това обеща областният управител Здравко Димитров, който днес инспектира строителството на кръговото кръстовище на пътя, което води към село Крумово.  Той обясни, че на този етап върви рехабилитация на..

обновено на 20.03.18 в 15:33

ГДБОП разби канал за трафик на ценни антики към частни колекции

При акция на ГДБОП е неутрализирана организирана група, занимавала се с престъпления срещу културното наследство, съобщиха от МВР.  В хода на разследването е установено, че престъпната група е част от международен канал за трафик на движими културни ценности с незаконен произход, придобити от иманярски разкопки на територията на страната ни. В..

публикувано на 20.03.18 в 15:33

Бившият началник на РПУ- Асеновград влиза в съда като обвинянем

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт  срещу бившия шеф на полицията в Асеновград  Димчо Темелков.  Заедно с него на съд отиват  още един полицай от управлението и шофьор на камион, с когото двамата извършили кражба на гориво.  Обвиненията срещу уволнения преди близо три години полицейски началник са за злоупотреби,..

публикувано на 20.03.18 в 13:03

Кърпят дупките по улиците в целия град

В шестте пловдивски района започва запълването на дупките и привеждане на пътната инфраструктура в изправност.  Специалисти от кметствата вече са започнали огледи и описват най-компрометираните участъци от улиците, за да се изготвят графици за ремонтите.  Това стана ясно след редовната оперативка в община Пловдив. Кметът на  "Източен"..

публикувано на 20.03.18 в 12:04