РЕКЛАМА

"Извън протокола" - икономистът проф. Боян Дуранкев

Трябва ни български Тръмп с нокти на Путин, обяви в началото на тази година икономистът проф. Боян Дуранкев. Преди 1989-та година не се крадеше толкова, колкото сега, твърди професорът. 

Снимка

Правотата на наблюденията му се потвърждава ежедневно. Последният, но не единствен пример, е тежкият проблем с дълговете на болниците, които са 500 милиона лева!

С коментара си за българските държавници и корупцията Боян Дуранкев печели днешната ни рубрика „Извън протокола“ - чуйте го в прикачения звуков файл.

СнимкаОще от категорията

"Българската Коледа" за детска клиника в УМБАЛ "Свети Георги"

Детска клиника към Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив получава транспортна система за новородени и кърмачета в рамките на кампанията „Българската Коледа“. Тя ще сведе до минимум рисковете при транспорт на бебета, които страдат най-вече от вродени заболявания на сърцето, заяви началникът на клиниката професор Иван Иванов...

публикувано на 13.12.17 в 11:45

Мораториумите са мързелив начин да управляваш здравеопазването

Пациентите нямат полза от това, което се случва в здравеопазването. Лекарите също нямат интерес. Единствено полза имат държавните служители. Тези мораториуми и забрани, които се приемат поголовно, е мързелив начин да се управлява системата, лесния начин за управление на системата. Така те улесняват собствената си работа, но това е за сметка на..

публикувано на 13.12.17 в 10:23

В политиката трябва да има надграждане

Основен приоритет в моята работа ще бъде приемането на бюджета на Асеновград и създаване на атмосфера на единодействие в Общинския съвет, това заяви в първото си интервю пред Радио Пловдив новия председател на местния парламент в Асеновград Драгомир Георгиев от Народен съюз. Той призна, че вече е оформено ново мнозинство в ОбС –..

публикувано на 13.12.17 в 10:02

Живеем в постпреходна реалност, която прави ГЕРБ силна

Политическият дебат в България зацикли. Започнахме да приемаме споровете и скандалите за нещо нормално. И двете основни политически групи – ГЕРБ и БСП се държат мобилизирани по този начин и всеки месец ние отчитаме едни и същи нагласи. Това заяви политологът Първан Симеонов.   По думите му, вътрешната мобилизация обаче не мобилизира..

публикувано на 13.12.17 в 10:01

Неестествената пазарна регулация на лекарствата трябва да падне

Здравният икономист Анатоли Шарков определя като похвална акцията на полицията и прокуратурата срещу незаконния реекспорт на скъпи лекарства. Тези порочни практики се знаят от години, но явно изсветляването им започва сега. Според него причините за спекулативния износ на лекарства са различните ставки на ДДС в страните от ЕС, както..

обновено на 12.12.17 в 16:03
Проф. Димитър Йончев

В Близкия изток започва нова игра, раздават се карти за влияние

Мирът в Близкия изток е все по- непостижим, смята експертът по сигурност проф. Димитър Йончев, с когото говорим за последните събития в региона. Прогнозата му е, че предстои нова вълна на насилие, защото статутът на Йерусалим трябваше да бъде установен след завършването на мирните преговори. Според експерта с решението на Доналд Тръмп да..

публикувано на 12.12.17 в 10:24

Ще мерят ли пътните полицаи кръвна захар

Според д-р Румен Богданов , председател на Българската асоциация на болните от диабетно стъпало, проектонаредбата на здравното министерство, която ограничава правото на болни от диабет в тежка форма, както и на сърдечно болни да шофират, е изключително рестриктивна. Болните от диабет тип1-инсулинозависими, са около 70 000 души. Това са хората, които..

публикувано на 11.12.17 в 16:00