РЕКЛАМА

"Извън протокола" - икономистът проф. Боян Дуранкев

Трябва ни български Тръмп с нокти на Путин, обяви в началото на тази година икономистът проф. Боян Дуранкев. Преди 1989-та година не се крадеше толкова, колкото сега, твърди професорът. 

Снимка

Правотата на наблюденията му се потвърждава ежедневно. Последният, но не единствен пример, е тежкият проблем с дълговете на болниците, които са 500 милиона лева!

С коментара си за българските държавници и корупцията Боян Дуранкев печели днешната ни рубрика „Извън протокола“ - чуйте го в прикачения звуков файл.

СнимкаОще от категорията
Румен Гълъбинов

У нас спокойно ДДС може да стане 15 %

Смяната на касовите апарати няма да подобри съществено събираемостта на данъците. Това прогнозира финансистът  Румен Гълъбинов .  Говорим за данъците у нас, както и за задълбочаването на Икономическия и паричен съюз (Еврозоната) и относно бъдещето на финансите на ЕС. Румен Гълъбинов каза, че според него вече 10 години в България няма намален данък, а..

обновено на 20.02.18 в 11:43

Освобождава се поле на обединител в политиката у нас

Със социолога  Димитър Ганев  от изследователски център "Тренд"  говорим за българските компромиси за нелегалните мигранти, за посещението на Виктор Орбан у нас, както и за новата разделителна линия между Борисов и Радев. Ганев посочи, че след последното им социологическо проучване с тава ясно, че само омбудсманът Мая Манолова бележи ръст на..

публикувано на 20.02.18 в 09:55

Очаквам сериозен разговор с проф. Камен Плочев утре в НС

В програма "Точно днес" интервю с  д-р Нигяр Джафер , заместник - председател на НС и член на комисията по здравеопазване - коментираме актуализацията на бюджета на НЗОК и поисканата оставка на проф. Камен Плочев. Д-р Джафер съобщи, че утре ще има извънредното заседание на парламентарната комисия по здравеопазване, на което ще бъде изслушан..

публикувано на 20.02.18 в 09:54

Операции с кибернож се провеждат вече в Пловдив

Изключително модерно лечение с кибернож на пациенти със злокачествени формации на подвижни органи беше извършено за първи път в България в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. То е изключително щадящо за болните, а повече за него научаваме от доктор Мария Влайкова, началник на Клиниката по лъчелечение.  Само в Клиниката по лъчелечение към УМБАЛ..

публикувано на 20.02.18 в 09:03

Левски е предвиждал мирен вариант за революция

Проф. Пламен Павлов е автор на книгата „Левски: Другото име на свободата“. Според него, темата предизвиква много коментари, а писанията за Левски ни заливат, над 100 книги и хиляди статии. Каква е истината за Левски, какво дължим на Левски, на човека и личността, днес 19-ти февруари, 145 години по-късно, след гибелта на най-големия син на България?..

публикувано на 19.02.18 в 16:44

Не е вярно, че болниците точат касата, точно обратното е

271 милиона лева дължи НЗОК към болници в чужбина, здравната ни каса е нарушила европейският регламенти и не е платила. Предупреждението на проф. Плочев, чиято оставка сега се иска, е съвсем логично– смята д-р Стойчо Кацаров , председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването. Ако се търси виновен за създалата си ситуация, то..

публикувано на 19.02.18 в 16:40

Посещението на Орбан в България е "мечешка услуга" за Борисов

Ако използваме думите на Виктор Орбан, че Бойко Борисов е забил брадва в голямо дърво, то посещението на унгарския премиер в страната, която сега председателства Съвета на Европа, е забиване на брадва в малко дърво. Така политологът Георги Киряков коментира в ефира на Радио Пловдив посещението на Виктор Орбан в София. Посещението на унгарския премиер..

публикувано на 19.02.18 в 15:37