РЕКЛАМА

Петък 13-ти "Точно днес" - с късмет и без лимит

Без да сме фаталисти, ще ви поздравим от 6.00 часа с "Добро утро ! "

- започваме от новия артцентър "Зелена линия" и говорим за изложбата на Илияна Манукова

- търсим паралелите за помощ на деца и младежи с увреждания и откриваме проекта "Моят свят", който приключва в Пловдив, но оставя още от уменията за участниците в него

- още средства за манастира "Света Петка Мулдавска" се търсят от държавата-как ще разкаже игуменката майка Юлита

- новото депо за битови отпадъци край пазарджишкото село Алеко Константиново ще обслужва девет общини в областта - от РИОСВ -Пазарджик ни описват новата придобивка, която се открива днес

- Здравната система пред бюджет 2018, или защо е важно да се прекратят лимитите за болниците-разговор с доц. Георги Йорданов, заместник-председател на Здравната комисия в Народното събрание.

- АЕЦ-Белене и възможността да поканим Росатом да инвестира в проекта- коментира енергийният експерт Атанас Тасев

След 9.00 часа,  за да е споделено, петъчно ви каним в Първо студио на Радио Пловдив заедно с Кирил Калев, директор на програма "Христо Ботев" за музикално-поетичен спектакъл "Изпята поезия" на Радой Ралин.


Още от категорията

Стари майстори и дигитални мечти "Точно днес"

Занаятчиите празнуват днес. Наследниците на старите майстори ще върнат часовника назад към ритуалите на посвещаване в "майстор", ще шестват и ще запалят свещ в новия параклис с името на покровителя им Свети Спиридон, който ще бъде осветен точно днес. Ще влезем в техния празник с директора на Етнографския музей доц. Ангел Янков , ще влезем и в храма с..

публикувано на 11.12.17 в 17:01

„Ден след ден“ – само 20 дни до края на 2017

В понеделник следобед – зимно, предколедно и обещано с теми и събеседници от 15  до 17часа. Хората с диабет, с високо кръвно налягане и сърдечни проблеми да не могат да шофират – това са част от правилата, заложени в проекта на нова наредба на Здравното министерство, чиято цел е да ограничи катастрофите. От МЗ обясниха, че забраните..

публикувано на 11.12.17 в 13:59

"Точно днес" от изобилието до страха

Когато проектите изобилстват, следва реакция на управляващите кои от тях - финансират. Когато упорството вземе връх, трябва и трета страна, която да е арбитър. Тук гражданското общество често заявява своя кауза. Такъв е случаят с Гарнизонна фурна в Пловдив. Една тема с продължение, което този път има стойност 200 000 лева. Защо ще ни каже Емил Миразчиев..

обновено на 10.12.17 в 17:09

Стефан Данаилов - "Романът на моя живот"

Днес  големият Стефан Данаилов , когото студентите му наричат  Мастера, навършва 75 години.  И точно днес в Народния театър „Иван Вазов“ е премиерата на автобиографичната му книга „Романът на моя живот“ в съавторство с журналиста  и продуцент  Георги Тошев .   В   нея  се публикуват   и неизвестни досега подробности от живота на..

публикувано на 09.12.17 в 09:48

За Мастера, японския дух и Антарктида "Точно днес"

Точно днес големият  Стефан Данаилов , когото студентите му наричат  Мастера, навършва 75 години.  И точно днес в Народния театър „Иван Вазов“ е премиерата на автобиографичната му книга „Романът на моя живот“ в съавторство с журналиста Георги Тошев . Той разказва за  книгата и  двата документални филма за най-снимания и популярен български актьор...

публикувано на 08.12.17 в 16:57

Теми в "Ден след ден" на 8 декември

Според проучване на „Прозрачност без граници“ значително повишение спрямо 2016 г. по индекса за почтеност имат Пловдив, Габрово, Шумен и Благоевград. Иначе сред отличниците са Бургас, София и Стара Загора. По темата в „Ден след ден“ ще говорим с Катя Христова от „Прозрачност без граници“. Средновековен гроб разкриха арехеолозите в центъра..

публикувано на 08.12.17 в 14:37

"Точно днес" - Честит празник, студенти!

На 8-ми декември българските студенти празнуват. Любопитството и интересът към познанието ги отвеждат към университетите, където те очакват  да получат повече сила за бъдещия си живот. Счита се, че  студентският химн Gaudeamus igitur е звучал  още през 13 век, а авторите му са неизвестни. За трудната мисия „студент“ и очакванията на младите хора..

обновено на 08.12.17 в 06:37