РЕКЛАМА

Петък 13-ти "Точно днес" - с късмет и без лимит

Без да сме фаталисти, ще ви поздравим от 6.00 часа с "Добро утро ! "

- започваме от новия артцентър "Зелена линия" и говорим за изложбата на Илияна Манукова

- търсим паралелите за помощ на деца и младежи с увреждания и откриваме проекта "Моят свят", който приключва в Пловдив, но оставя още от уменията за участниците в него

- още средства за манастира "Света Петка Мулдавска" се търсят от държавата-как ще разкаже игуменката майка Юлита

- новото депо за битови отпадъци край пазарджишкото село Алеко Константиново ще обслужва девет общини в областта - от РИОСВ -Пазарджик ни описват новата придобивка, която се открива днес

- Здравната система пред бюджет 2018, или защо е важно да се прекратят лимитите за болниците-разговор с доц. Георги Йорданов, заместник-председател на Здравната комисия в Народното събрание.

- АЕЦ-Белене и възможността да поканим Росатом да инвестира в проекта- коментира енергийният експерт Атанас Тасев

След 9.00 часа,  за да е споделено, петъчно ви каним в Първо студио на Радио Пловдив заедно с Кирил Калев, директор на програма "Христо Ботев" за музикално-поетичен спектакъл "Изпята поезия" на Радой Ралин.


Още от категорията

"Точно днес" - цветове и блясък от витрината на есента

Най-мащабната среща на бизнеса в България - Есенният технически панаир в Пловдив стартира със своето 74-то издание с  впечатляващи експонати и новости в сферата на технологиите и дизайна, индустрията, строителството, химията, водния сектор и др.  За изложителите, гостите, събитията и очакванията от форума, който ще продължи до 29 септември – чуйте..

публикувано на 23.09.18 в 15:54

Предпразнично в „Ден след ден“

Първа среща на новия вътрешен министър Младен Маринов със синдикатите в МВР се проведе днес. След срещата и 2-те страни заявиха готовност да работят за решаването на два от най-тежките проблеми в сектора – недостатъчното финансиране и остарялата материална база. Какво обеща министър Маринов на своите доскорошни колеги и какви са резултатите от..

публикувано на 21.09.18 в 14:13

Не/равенства "Точно днес"

В петъчното утро говорим за: - ремонта, който ще преобрази училище "Любен Каравелов" в Пловдив. Как заедно с уроците ще се извършва градеж и реконструкция ще каже директорът на училището Славка Щерева  - предложението, което работодателите и сдружението "Произведено в България" правят за преодоляване на двойния стандарт на стоките в ЕС. Аргументира го..

публикувано на 20.09.18 в 18:16

Политически гамбити в "Ден след ден"!

Новите министри вече поемат своя път и изпълняват това, което е заложено в програмата. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание. На въпрос какво ги очакват новите министри, Цветанов отговори: „Имаме коалиционно споразумение, имаме управленска програма за 4-годишен мандат и няма никаква промяна..

публикувано на 20.09.18 в 14:28

„Точно днес“ – ден за оставки и нови попълнения...

В четвъртък сутринта говорим за актуалните теми на 20 септември – дата, която се оказа решаваща за новите попълнения в кабинета „Борисов 3“. Публичните образи на номинираните за нови министри ше коментираме с Любомир Аламанов , PR експерт. Говорим и за поредната здравна реформа, която се задава на хоризонта. Ще се стигне ли до..

публикувано на 19.09.18 в 17:00

Във фокуса на Играта "Точно днес"

Продължава  очакването. Не на Годо, а на новите министри . Ще има ли. Кои точно ? С Указ или без ? По този разточен сюжет и за някои други особености на политическия пейзаж е разговорът с политолога Иво Инджов. За разделното събиране на отпадъците . Неглижирането на темата и  първите стъпки  в пловдивския квартал Коматево, който участва в..

публикувано на 18.09.18 в 16:50

"Ден след ден" на 18 септември

Вторник следобед говорим за очакваните министерски рокади, за президентския указ и темата за съгласуването на оставката на главния секретар на МВР, за бъдещето на летище Пловдив, за градска инфраструктура и детските заведения, за АГ-отделението на болницата в Карлово и за новите археологически находки на Голямата базилика. Наши събеседници..

публикувано на 18.09.18 в 14:18