РЕКЛАМА

Петък 13-ти "Точно днес" - с късмет и без лимит

Без да сме фаталисти, ще ви поздравим от 6.00 часа с "Добро утро ! "

- започваме от новия артцентър "Зелена линия" и говорим за изложбата на Илияна Манукова

- търсим паралелите за помощ на деца и младежи с увреждания и откриваме проекта "Моят свят", който приключва в Пловдив, но оставя още от уменията за участниците в него

- още средства за манастира "Света Петка Мулдавска" се търсят от държавата-как ще разкаже игуменката майка Юлита

- новото депо за битови отпадъци край пазарджишкото село Алеко Константиново ще обслужва девет общини в областта - от РИОСВ -Пазарджик ни описват новата придобивка, която се открива днес

- Здравната система пред бюджет 2018, или защо е важно да се прекратят лимитите за болниците-разговор с доц. Георги Йорданов, заместник-председател на Здравната комисия в Народното събрание.

- АЕЦ-Белене и възможността да поканим Росатом да инвестира в проекта- коментира енергийният експерт Атанас Тасев

След 9.00 часа,  за да е споделено, петъчно ви каним в Първо студио на Радио Пловдив заедно с Кирил Калев, директор на програма "Христо Ботев" за музикално-поетичен спектакъл "Изпята поезия" на Радой Ралин.


Още от категорията

Последно работно утро „Точно днес“

В утрото на 22 юни ще си припомним, че до края на работната седмица остават броени часове, а това ни подсказват и събитията в Пловдив – с различни покани за атрактивно начало на уикенд дестинации. Но преди това – актуалните теми в последния работен ден на седмицата: Икономически предизвикателства и посоки – анализ на Петър Ганев от..

обновено на 21.06.18 в 18:14

Нека да е лято "Ден след ден"

Горещо време и горещи страсти. Така навлизаме в лятото. С  продължаващи протести и недоволство на майки на деца с увреждания, а от днес и на  метеоролозите.  И с готвен вот на БСП към кабинета.  Това са част от темите в програма „Ден след ден“. До 17часа  ще чуем Адриана Стоименова, зам. председател на Националния съвет за интеграция на..

публикувано на 21.06.18 в 14:03

Цветно, лятно и делово "Точно днес" на 21 юни

Ще отброяваме заедно минутите от утрото на най-дългия ден в годината.  Астрономическото лято  обявяват тази година с протест синоптиците от БАН. Те предупреждават, че спират прогнозите, ако не бъдат осигурени средства от ръководството им. Мартин Славчев, дежурен синоптик на НИМХ ще ни каже още от мотивите. Димитър Владимиров попита пловдивчани как вече..

публикувано на 20.06.18 в 15:23

Теми в "Ден след ден"

  Продължителният протест на майките на деца с увреждания засега не се увенчава със закон, който да гарантира исканата от тях държавна подкрепа. Странична жертва на дебатите по темата стана заместник-социалният министър Росица Димитрова. Тя подаде оставка заради неприемливо високи разходи за командировка до САЩ. С бившият социален министър Иван..

обновено на 20.06.18 в 15:06

"Точно днес" през прага на 20 юни

От 6.00 до 9.30 в програмата на Радио Пловдив   -  за история и за днешна политика, за изкуство и стимули за талантливите млади хора, за програмата на  фестивала  OPERA OPEN 2018,  за поредния вот на недоверие към правителството, който внася БСП и за подписка на асеновградчани с искане за повече сигурност за пешеходците Чуйте гостите ни   -..

публикувано на 19.06.18 в 17:40

В „Ден след ден“ - Стинг преди концерта на Античния театър

Пловдивски сюжети за стотици хиляди и милиони са акцент в програмата на Радио Пловдив. Днес Общинският съвет щедро раздаде пари за проекти и програми, за част от които ще говорим между 15 и 17 часа. С 12,5 милиона лева ще разполага фондация „Пловдив 2019“ за тази година ,  3,5 милиона бяха дадени на район „Западен“ за строителство на първия..

публикувано на 19.06.18 в 14:42

"Точно днес" - за договорите, последствията от тях и чудаците с четка

След историческия акт за бъдещето на Балканите и на Европа с главни действащи лица Скопие и Атина, въпросите прозвучават  все по-звучно на фона на фанфарните възгласи от задоволство. Какво  ще последва нататък за региона, Европа и България?    За държавата, която си намери име, за съседите, които с балкански плам скоропостижно се..

публикувано на 18.06.18 в 18:05