РЕКЛАМА

Петък 13-ти "Точно днес" - с късмет и без лимит

Без да сме фаталисти, ще ви поздравим от 6.00 часа с "Добро утро ! "

- започваме от новия артцентър "Зелена линия" и говорим за изложбата на Илияна Манукова

- търсим паралелите за помощ на деца и младежи с увреждания и откриваме проекта "Моят свят", който приключва в Пловдив, но оставя още от уменията за участниците в него

- още средства за манастира "Света Петка Мулдавска" се търсят от държавата-как ще разкаже игуменката майка Юлита

- новото депо за битови отпадъци край пазарджишкото село Алеко Константиново ще обслужва девет общини в областта - от РИОСВ -Пазарджик ни описват новата придобивка, която се открива днес

- Здравната система пред бюджет 2018, или защо е важно да се прекратят лимитите за болниците-разговор с доц. Георги Йорданов, заместник-председател на Здравната комисия в Народното събрание.

- АЕЦ-Белене и възможността да поканим Росатом да инвестира в проекта- коментира енергийният експерт Атанас Тасев

След 9.00 часа,  за да е споделено, петъчно ви каним в Първо студио на Радио Пловдив заедно с Кирил Калев, директор на програма "Христо Ботев" за музикално-поетичен спектакъл "Изпята поезия" на Радой Ралин.


Още от категорията

Диви и съвременни сюжети „Точно днес“

„...Какво виждаме в огледалата – не себе си, не отражението, не повторението, а един друг свят, не обезателно нашия, който може би е истинския... “ Отново за   „ Диви разкази“ на Николай Хайтов  50 години след написването и преиздаването им 28 пъти.   Доц.Владимир Янев преди представянето  в библиотека „Иван Вазов“. Отново..

публикувано на 16.10.17 в 17:01

Вътрешнопартийната мъгла в БСП се повдига?!? В "Ден след ден".

Опитаха ли да подлеят вода на лидера си членовете на националния съвет на БСП или съботните страсти на „Позитано“ бяха част от „другарските“ дискусии в Столетницата? Оформя ли се фронт на старите партийци срещу Корнелия Нинова и сериозно ли е ръководството за подготви алтернативен бюджет на страната само за две седмици. В БСП обикновено нещата..

публикувано на 16.10.17 в 14:29

Добро утро на новата седмица "Точно днес"!

За цената на застраховката "Гражданска отговорност" според досието на шофьорите, за цената на избора и досието на дебата за българските военно - въздушни сили, за финансовите санкции, които ни чакат ако продължаваме да чистим домовете си, цапайки общите площи  за несправедливо забравения български будител Нестор Марков,  за поезията и за наградите  -..

обновено на 15.10.17 в 17:08

Петковден е „Точно днес“

Празникът в чест на света Петка се смята за завършек на топлите дни. Приключва активният стопански сезон. По традиция се правят курбани, сборове и служби за здраве и плодородие . Света Петка се почита като покровителка на жените. На Петковден се месят колаци, като най-големият от тях се нарича на св. Петка. Хлябът и къщата..

публикувано на 13.10.17 в 16:53

Срещите в "Ден след ден" в петък следобед

Денят 13-ти петък се оказа фатален за малките пожарни в големите курорти Пампорово и Боровец. Пред Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев потвърди опасенията на хотелиери, ресторантьори и на местна власт в двата района. За опасенията на хотелиерите, които настояват за гаранции за сигурността на курортите ще говори в..

обновено на 13.10.17 в 14:40

Имаш поща в "Ден след ден"

Градски теми и въпроси за образование, култура и  престъпни намерения ще коментираме във времето от 15 до 17 часа. Актуализация на бюджета на Пловдив за настоящата година, продажба на имоти за близо 1 милион лева и искане до държавата да предостави на общинската управа Античния театър за още 10  години бъзвъзмездно ползване – акценти в..

публикувано на 12.10.17 в 14:43

"Точно днес" - от привидностите до реалността

Когато критичните въпроси натежават над  блудкавото дребнотемно реене край политическото блато, започват да гърмят бушоните на толерантността, а  истината избуява чрез въпроси в упор: кой отглежда задкулисието, води ли се медийна война и в какво съотношение на ценности и разум са институциите  между себе си и съответно – с медиите и властта?..

публикувано на 11.10.17 в 18:01