Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Говоренето между Нинова и Гергов през медиите е вредно за БСП

| обновено на 16.10.17 в 17:20

БСП е демократична партия и Националният съвет на партията взе своите решения, коментира пред Радио Пловдив Явор Гечев, член на НС на БСП, както и на Областния съвет на партията в Пловдив. 

Идеята е не просто БСП да казва мнението си за бюджета, а да го каже най- висшият форум на партията. Този дебат трябва да върви в цялата партия, подчерта той. 

Чуват се гласове от Пловдив, че трябва да се направи коалиция с ГЕРБ и заради това лидерката  Корнелия Нинова поиска Конгресът да си каже мнението за съвместимостта на политиките на двете партии и да се спре това говорене, защото измества важните теми, обясни Явор Гечев.

В отговор на писмото на Георги Гергов, в което той обвинява Нинов в лъжа Гечев повтори, че това е причината за свикването на конгреса като целта е да се вземе решение, което после активът на партията да следва. Изконното ми разбиране е, че това е вредно за партията. Не бива национален и регионален лидер на БСП да си говорят по медиите. Аз също имам критики към ИБ. Необходима е по- централизирана политика, коментира той. 

Той подчерта, че очаква Конгресът да очертае и приоритети за европредседателсвото на страната ни.  "Ние сме в уникална позиция, чрез която можем да влияем на решенията на ЕС. Искаме с решението на цялата партия да има реални измерители на нашето председателство и подаваме ръка на правителството с още идеи и приоритети. Подаваме ръка за политики. Ние искаме политиките в парламентарна република да се обсъждат в НС и да има единна позиция. Трябва потенциалът на държавата да се събере, за да могат следващите години да са в полза на българските граждани", подчерта членът на НС на БСП.  

Бил съм член на ИБ, заместник – министър, депутат, сега не съм, но това за мен не е драма. Дори, откакто се махнах, семейният ми бюджет се повиши. Нямам нищо против да се сменят лицата в БСП, някои не са съвсем подготвени, но трябва да има промяна, каза още той.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Даниел Стефанов

Няма реална пречка изборите да са 2 в 1

Политологът и изборен експерт Даниел Стефанов коментира в програма "Ден след ден" политическата ситуация, възможностите за избор служебен премиер и предстоящите избори. Според него през следващата седмица президентът ще направи своите консултации с политическите партии и записаните в Конституцията възможни кандидати за служебен премиер. Той смята,..

публикувано на 28.03.24 в 16:47
Иван Начев

Има много партии, които искат избори 2 в 1

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога  доц. Иван Начев . Политологът отбеляза, че има две групи от партии, които имат интерес от нови избори.  "Първо са тези, които са позагубили..

публикувано на 28.03.24 в 10:10

Очаква ни много мръсна кампания на изборите

Президентът не бърза с връчването на 3-тия мандат, според мен си изпълнява процедурните задължения по Конституция. Не е неочаквано за мен е и връчването на мандата на ИТН, каза в предаването "Точно днес" пловдивският депутат от ПП-ДБ Росен Костурков. Според него обаче ИТН може и да се опитат да съставят експертно правителство.  Избори 2 в 1..

публикувано на 28.03.24 в 09:46

Пловдив е домакин на форум за дигитализация в образованието

Участници от цялата страна ще дискутират в Пловдив - дигитализацията, иновациите и уменията на 21 век на майсторски клас, организиран от фондация „Световен образователен форум България“ Генералният секретар на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA) Пол Бърн, който е и член на съвета на Международната конфедерация на..

обновено на 28.03.24 в 06:38

Протест осуети изграждането на соларен парк в Калугерово

Мирен протест пред сградата на община Лесичово осуети поне за сега изграждането на соларен  парк в землището на пазарджишкото село Калугерово . В него се включиха ловци и жители на няколко села.  Протестиращите се събраха в 14 часа пред сградата на община Лесичово, където на заседанието на Общинския съвет трябваше да бъде разгледано..

публикувано на 27.03.24 в 13:27