РЕКЛАМА

Студенти правят син кръг в Световния ден за борба с диабета

| обновено на 14.11.17 в 16:42
Снимка: Ани Петрова, БНР

Студентите от Медицинския университет в Пловдив днес  отбелязват Световния ден за борба с диабета. За поредна година те  привличат вниманието на обществото към сериозните проблеми на все по-разпространеното социално значимо заболяване. 

Тази година кампанията е с акцент гестационен диабет и как влияе на женското репродуктивно здраве  диабетът развит по време на бременност.  Лекция по темата ще изнесе проф. д-р Мария Орбецова от  клиниката по ендокринология и болести на обмяната към УМБАЛ „Свети Георги“.

Преди това пред Аудиторния комплекс  студентите ще направят „жив кръг“ в син цвят, наподобяващ логото на Световния ден. Инициативата е в знак на съпричастност към хората с диабет

Световният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 14-ти ноември по решение на Международната диабетна Федерация и Световната здравна организация, в отговор на нарастващата тревога за бъдещето на милионите хора, страдащи от заболяването. 

Логото на Световния ден за борба с диабета е кръг, символизиращ живота и здравето, а синият му цвят отразява небето, еднакво за всички нации. Синият кръг е символ на обединението на световната диабетна общност в отговор на диабетната пандемия.Още от категорията

Валери Симеонов проверява докъде стигна полицейската приемна в Шекер Махала

Вицепремиерът Валери Симеонов ще инспектира изграждането на полицейска приемна в „Шекер махала“, което стартира през октомври.  Огледът е насрочен за 13.30 ч. След това  вицепремиерът ще посети  функциониращата полицейска приемна в квартал „Лозница“ в Асеновград.  На проверките ще присъстват директорът на ОДМВР-Пловдив Атанас Илков, кметът..

обновено на 22.11.17 в 12:45

Откриха в Марково избягал затворник

Избягал затворник бе задържан от служители на Първо РУ в Пловдив.  Л ишеният от свобода мъж бил обявен за общодържавно издирване след като не се завърнал от отпуск.  Издирващите го открили в село Марково и отвели отново в пловдивския затвор. 

публикувано на 22.11.17 в 12:44

Повече инвестиции в страната от заложените за 2017 година

С 10 милиона лева са се увеличили инвестициите в страната за септември в сравнение със същия месец на миналата година. Това съобщи в Пловдив председателят на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Той участва в кръгла маса за възможностите за привличане на капитали по време на председателствата на Съвета на ЕС. Планът на Агенцията за..

публикувано на 22.11.17 в 12:27

В Пловдив се залагат бизнес проекциите на българското европредседателство

Бизнесът, местната и изпълнителната власт ще дискутират на кръгла маса в Пловдив възможностите на европредседателството за допълнително привличане на инвестиции, както и засилващата се роля на иновациите.  На фокус ще бъдат и възможностите за публично-частно партньорство, с цел изграждането на индустриални зони и свързаната с тях инфраструктура...

обновено на 22.11.17 в 11:39

Затворническите надзиратели в Пазарджик протестираха срещу ниските си заплати

В 9 ч. тази сутрин надзирателите от затвора в Пазарджик излязоха  на протест с искане за 20% увеличение на заплатите и подобряване на условията на труд.  Те са категорични, че заплащането им е унизително ниско с оглед ежедневния риск, който поемат.   Новопостъпилите започват на 540 лева. Недопустимо е хора, които всеки ден си рискуват живота, да са..

публикувано на 22.11.17 в 11:16

Увековечават името на големия хирург проф. д-р Красимир Мурджев

Барелеф на проф. д-р Красимир Мурджев ще бъде открит в УМБАЛ „Св.Георги“  по повод една година от  внезапната кончина на един от най-добрите  български хирурзи.  Занапред, в негова памет,  заседателната зала във Втора хирургия  на 11 етаж в болницата  ще носи името на професора.   Барелефът е изработен от скулптора Цвятко Сиромашки, като по този начин..

обновено на 22.11.17 в 10:43

Данъчните слагат на тезгяха за Коледа апетитни имоти и коли

НАП Пловдив разпродава на търг атрактивни имоти и коли.  Поземлен имот от 1261 кв.м. и сграда със застроена площ 629 кв.м. в село Радиново, община Марица е сред новите предложенията за търгове на НАП Пловдив. Първоначалната тръжна цена е 148 100 лв. Имотът е разположен на изхода от гр. Пловдив в индустриална зона, в непосредствена близост до..

публикувано на 21.11.17 в 17:53