РЕКЛАМА

Сменят стъклата на водната каскада при стълбите на "Каменица"

Започва подготовката на съоръжението за зимата

Започва подготовката за зимния сезон на каскадата на стълбите на „Каменица“. 

Следобед ще бъде източена водата на съоръжението. Предстои почистване на резервоарите и пълна профилактика на каскадата.  

Ще се извърши и частична реконструкция на атракцията, уточниха от  общинското предприятие „Жилфонд“. 

Предвижда се подмяна на част от стъклените елементи с по-масивни. 

Водата на стълбите на „Каменица“ на Главната улица ще бликне отново напролет. 


Още от категорията

Останахме без "Спартан"-и след катастрофа на "Графа"

Инцидент с военен самолет „Спартан” стана този следобед на Авиобаза "Граф Игнатиево". Няма пострадали военни. Машината е от базата във "Враждебна" и е  в авиобаза „Граф Игнатиево" за учебни полети. Инцидентът е станал по време на маневра на пистата. Нанесени са  материални щети по самолета. По случая се води разследване. От Министерство на отбраната..

публикувано на 19.01.18 в 21:29

Отмениха бедственото положение в Смолян, в Баните засега остава в сила

Бедственото положение в община Смолян се отменя, съобщи за Радио Пловдив кметът Николай Мелемов. Официалният край та форсмажорната обстановка ще бъде обявен в 17.30 ч.  Ситуацията почти навсякъде се нормализира, в момента без ток остават едва няколко махали в региона, но там EVN вече  инсталира временни  електрогенератори и жителите ще имат..

обновено на 19.01.18 в 18:26

Катастрофа с жертва край Пловдив

Мъж загина в тежка катастрофа край Пловдив.  Минути преди 15 часа в МВР – Пловдив е получен сигнал за челен сблъсък между два леки автомобила в района на село Васил Левски на Подбалканския път.  Ударили са се „Шкода“ със софийска регистрация и „Фолксваген“ с пловдивска регистрация. Шофиралият втората кола 67-годишен мъж от село Войнягово е..

публикувано на 19.01.18 в 18:25

Грипна ваканция в Брезово

Учениците от Брезово също излизат в тридневна грипна ваканция от понеделник, съобщи за Радио Пловдив Радньо Манолов, кмет на Белозем. Отсъстващите от училище ученици са 40%. Заповедта на кмета важи и за детската градина, тъй като там от 100 деца – днес в детското заведение е имало едва 20. Ваканцията продължава до 24 януари, включително. Учениците..

публикувано на 19.01.18 в 18:16

Отменено е бедственото положение в Карлово

Бедственото положение в община Карлово бе отменено тази сутрин със заповед на кмета Емил Кабаиванов. Със стихването на ураганния вятър започна отстраняването на щетите, чиято стойност надхвърля 800 хиляди лева. Десетки сигнали за съборени от вятъра покриви, изкоренени дървета и други сериозни щети по общински и частни имоти са подадени в..

обновено на 19.01.18 в 15:23

Още е бедственото положението в Смолян и Баните, десетки села са без ток

През целия ден продължават възстановителните дейности след бурния вятър вчера в общините Смолян и Баните.  Очаква се по-късно днес бедственото положение и в двете общини да бъде отменено.  В община Баните не спира работата по възстановяване на електрозахранването. Според заместник областният управител на Смолян Адриан Петров тази сутрин  45 населени..

обновено на 19.01.18 в 13:44

Арестуваха измамници, събирали дарения от името на зам.- министър

Трима мъже, единият от които криминално проявен и осъждан, са задържани в София, след извършена телефонна измама. Акцията  е извършена от Главна дирекция „Национална полиция“ и дирекциите на МВР в София и Пловдив.  Двама от тях са заловени с пари,  получени в салона на Централната поща в столицата. Третият е шофьорът им, който ги чакал пред..

публикувано на 19.01.18 в 13:44