РЕКЛАМА

Шофьор на цистерна загина в катастрофа до Пловдив

Движението край Труд бе затруднено в продължение на 9 часа

| обновено на 14.11.17 в 20:22
Снимка: Севдалин Палаузов, Радио Пловдив

Шофьор на товарен автомобил е загинал в катастрофа до отбивката на автомагистрала „Тракия“ за Пловдив.

Сигналът за тежкия инцидент е подаден на телефон 112 в 10.30 часа. Починалият е на 52 години от Русенска област.

Цистерната се е обърнала при пътния възел до село Труд, точно на детелината, при слизане от магистралата в посока от Бургас за влизане в Пловдив. 

Част от нея е  паднала на пътно платно,  разлято е гориво. 

Камионът е превозвал биодизел, който е сравнително безопасен при подобни инциденти и няма опасност от експлозия, обясни старши инспектор Дамян Велчев от Пътна полиция - Пловдив. 

Специализирани машини на пловдивската пожарна обезопасиха мястото. 

Трафикът по магистралата не е засегнат, а движението на автомобилите от магистралата в посока Пловдив, както и на идващите от Карлово и с. Труд се отклонява през отбивката за Голямоконарско шосе на 122 километър, добави инспекторът. 

Трафикът в посока Карлово е без ограничение. Заради инцидента пътуващите по автомагистрала Тракия от Бургас към Пловдив не могат да използват пътния възел Пловдив - Север и се пренасочват към пътен възел Пловдив - Запад.

Минути след 20.00 ч. движението в района на инцидента бе възстановено. 

Снимка

Още от категорията

Данъчните слагат на тезгяха за Коледа апетитни имоти и коли

НАП Пловдив разпродава на търг атрактивни имоти и коли.  Поземлен имот от 1261 кв.м. и сграда със застроена площ 629 кв.м. в село Радиново, община Марица е сред новите предложенията за търгове на НАП Пловдив. Първоначалната тръжна цена е 148 100 лв. Имотът е разположен на изхода от гр. Пловдив в индустриална зона, в непосредствена близост до..

публикувано на 21.11.17 в 17:53

Песента "Излел е Дельо Войвода" си има паметник в Златоград

Паметник на песента "Излел е Дельо Войвода" бе открит в центъра на Златоград. Родопския град празнува днес 105 г. от освобождението си.  "Ние сме войводи, смел народ, не навеждайте глава! Гордея се, че българска родопска песен покори земята и небето. Трябва да сме горди, че гледаме вече отвисоко", пожела Валя Балканска, откривайки монумента на..

публикувано на 21.11.17 в 17:04

Спешното в Асеновград ще бъде закрито, ако не се разшири и разкрие нови отделения

 Спешното отделение на многопрофилната болница в Асеновград не отговаря на изискванията, заложени в новия медицински стандарт за сектора и е застрашено от закриване. За това алармира управителят на здравното заведение д-р Иван Червенков.  Той уточни, че за да отговаря на критериите, общинската болница трябва да разкрие ново отделение по..

обновено на 21.11.17 в 16:40

С 843 лева Пазарджик заема 14-то място по размер на средната заплата

През месец септември средната брутна работна заплата в Пазарджишка област е достигнала 843 лева, отчитат от териториалното статистическо бюро. За третото тримесечие на тази година в обществения сектор средната месечна заплата е била 868 лв., а за частния - 807 лева. Спрямо същия период на 2016 година е отчетен ръст с малко над десет процента. По..

публикувано на 21.11.17 в 15:42

Мините на ГОРУБСО са като метро с инвестиции от над 200 млн. лева

Над 200 млн.лв надхвърлят инвестиции в рудодобива в Родопите от 2012 година насам. Това каза пред журналисти в Рудозем проф. Николай Вълканов.  Днес собствениците на ГОРУБСО – Мадан и КЦМ прерязаха лентата на нов трошачен корпус в обогатителната фабрика в града, в който са вложени 2,5 милиона лева.  Новият корпус е най-голямата инвестиция в..

публикувано на 21.11.17 в 15:26

4 милиона лева са приходите от Синята зона до края на октомври

Нова техника на стойност над 200 000 лева  за нуждите на две общински предприятия представи днес заместник-кметът на Пловдив Розалин Петков.  Той обясни, че общината с обществена поръчка е направила покупката на два автомобила „Рено“ за нуждите на ОП „Паркиране и репатриране“. С тях ще се поставят скоби на неправилно паркиране коли в „Синя..

обновено на 21.11.17 в 13:34

Полицейската акция "Зима" влезе в третия си етап

3 полицейски патрула в Пловдив и два екипа на Пътна полиция извън града правят проверки при продължаващата полицейска акция „Зима“. Само за миналата седмица са съставени 105 акта за превишена скорост в града и региона, като това е най-опасното нарушение на водачите, водещо често до тежки катастрофи с жертви и ранени – изтъкна инспектор Ботьо..

публикувано на 21.11.17 в 13:33