РЕКЛАМА

Над 20 тона контрабандни горива арестуваха пловдивски митничари и данъчни

| обновено на 14.11.17 в 15:41

Над 20 тона горива без документи за платен акциз задържаха при съвместни проверки митнически служители на Митница Пловдив и служители на ТД на НАП.Арестувани са над 13 тона пропан-бутан, близо 5 400 литра дизелово гориво, както и над 2 000 литра бензин.

При проверки на пет бензиностанции в общините Садово, Първомай, Асеновград и Димитровград митническите и данъчни служители са установили големи разлики между документите за доставените количества и показанията на съдовете за съхранение на горивата. 

Те са пломбиралицистерните, в които се съхраняват горива без документи за платен акциз.

Взети са проби за лабораторен анализ, които ще установят точния вид на стоките и размера на избегнатия акциз, след което ще бъде образувано административно- наказателно производство срещу отговорните, съобщават от Агенция Митници.


Още от категорията

До септември 2019 археологическата сензация „Малтепе“ ще бъде напълно разкрита

До септември следващата година цялата гробница „Малтепе“ край пловдивското село Маноле ще бъде разкрита. Уникалният археологически обект се проучва от 2 години и последните находки дават основание да се очаква, че той ще бъде сензационно научно откритие от световен мащаб. По думите на ръководителя на обекта доц. Костадин Кисьов гробницата, с..

публикувано на 18.08.18 в 16:06

Снаряд в пловдивско училище

Снаряд бе открит при изкопни работи до двора на училище в ж. к. „Тракия“ в Пловдив, съобщиха от МВР, без да назоват учебното заведение. Сигналът е подаден в 09.08 часа. Районът бе охраняван от полиция до пристигането на сапьори от Министерство на отбраната.  Казусът е приключен, съобщи за Радио Пловдив директорът на ОД на МВР Пловдив Атанас..

обновено на 18.08.18 в 14:40

За осми път събор в "Хайдушки поляни"

Шест смолянски села се събират на събор в историческата местност в Родопите "Хайдушки поляни". За осми пореден път организатори на събора са читалищата в селата Кутела, Виево, Славейно, Петково, Момчиловци, Соколовци и община Смолян. Кметът на село Виево Венко Палчев каза: „Стана традиция провеждането на събора. "Хайдушки поляни" е..

публикувано на 18.08.18 в 14:40

Драстично поскъпва такса смет в Пазарджик

Драстично поскъпване на такса смет в Пазарджик се очаква през следващата година. Предложението е на кмета Тодор Попов и то ще бъде публично обсъдено на 11-ти септември. В предложението, което е  внесено в Общинския съвет, се предвижда за жилищни и вилни имоти на граждани увеличението да е от 3 на 3,7 промила върху данъчната оценка в рамките на..

публикувано на 18.08.18 в 13:05

Държавници инспектират разкопките при с. Маноле

Премиерът Бойко Борисов ще разгледа последните открития при разкопките на царската гробница край пловдивското с. Маноле, където ще е и министърът на културата Боил Банов, съобщиха от министерството. Находките ще бъдат представени от археолога и директор на Регионалния археологически музей - Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов. През последната..

публикувано на 18.08.18 в 07:11

Бум на сватби в Пловдив

28 сватби ще има на днешния 18-08-2018 година в Пловдив. Ангажирани са и трите обредни дома в града. Причина за повишения интерес са повтарящите се цифри в датата, посочват от „Радостни обреди“. На 8 август, въпреки делничната сряда,  в Пловдив имаше 17 сватби. 8 е числото на богатството, а като се обърне е символ на безкрайността. 18..

публикувано на 18.08.18 в 07:07

Почитаме успението на небесния покровител на българския народ

Българската православна църква почита църковния празник Успение - заспиване, на Свети Иван Рилски, обявен за небесен покровител на българския народ. Празникът се чества в деня на годишнината от кончината на светеца. По традиция в Рилския манастир се отслужва литургия в памет на Свети Иван Рилски, който е основал църковната обител. Стотици..

публикувано на 18.08.18 в 07:04