РЕКЛАМА

Над 20 тона контрабандни горива арестуваха пловдивски митничари и данъчни

| обновено на 14.11.17 в 15:41

Над 20 тона горива без документи за платен акциз задържаха при съвместни проверки митнически служители на Митница Пловдив и служители на ТД на НАП.Арестувани са над 13 тона пропан-бутан, близо 5 400 литра дизелово гориво, както и над 2 000 литра бензин.

При проверки на пет бензиностанции в общините Садово, Първомай, Асеновград и Димитровград митническите и данъчни служители са установили големи разлики между документите за доставените количества и показанията на съдовете за съхранение на горивата. 

Те са пломбиралицистерните, в които се съхраняват горива без документи за платен акциз.

Взети са проби за лабораторен анализ, които ще установят точния вид на стоките и размера на избегнатия акциз, след което ще бъде образувано административно- наказателно производство срещу отговорните, съобщават от Агенция Митници.


Още от категорията

Искат намаляване на гаранцията на Габриела Медарова

Пловдивският окръжен съд решава дали да намали размера на паричната гаранция за освобождаването на 20-годишната Габриела Медарова. За това настоява нейният адвокат. От държавното обвинение ще искат връщането й в ареста.   Припомняме, че на 15 април при прибиране от нощна смяна, след употреба на алкохол и под въздействието на марихуана,  Габриела..

публикувано на 26.04.18 в 08:35

Военни експерти от ЕС идват в авиобаза Граф Игнатиево

Участниците в изнесеното заседание на Военния комитет на Европейския съюз ще посетят авиобаза Граф Игнатиево. От 14 ч. те ще наблюдават демонстрация на военни способности от българските Военновъздушните сили. В демонстрацията ще участват и военнослужещи от 68–ма бригада Специални сили.  По-рано през деня, София ще бъде домакин на заседание на..

публикувано на 26.04.18 в 08:16

Контролирано изпускат вода от язовир "Кричим"

Днес ще бъде извършено контролирано изпускане на води от язовир „Кричим“. От Предприятие „Язовири и каскади“ информират, че това се прави за облекчаване на язовирната стена, както и за да бъде извършена проверка по коритото на реката. От дружеството предупреждават, че заради процедурата хората в района трябва да не влизат в коритото на реката,..

обновено на 26.04.18 в 08:06

Съветниците обсъждат бюджета на фондация "Пловдив 2019"

Пловдивските  общински съветници разглеждат на днешната сесия отчета за миналата година и проекта за тазгодишния  бюджет на фондация „Пловдив 2019“. Предвидените приходи са 13 милиона лева, като най- много то тях -  близо 8 милиона  лева ще се похарчат за дейности, свързани с реализация на програмата за Европейска столица на културата. Нейното..

публикувано на 26.04.18 в 08:05

Двама ранени и петима арестувани след масов бой между ромски фамилии в Розино

Тежък сблъсък между две ромски фамилии стана снощи в карловското село Розино. Сигналът на телефон 112 е подаден около 18.30 часа .  Петима от участниците са задържани за 24 часа в полицейския  арест на районното управление, а двама от тях са леки телесни повреди.  Масовото сбиване е възникнало между известните със стара вражда родове..

обновено на 25.04.18 в 15:27

Пак отложиха делото за зоопарка, този път заради болен кмет

Специализираният наказателен съд в столицата отложи делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев. Основание за това даде отсъствието на един обвиняемите Димитър Колев поради болест. Според адвоката на Колев адвокат Александър Попчев подзащитният му е настанен в урологията на..

публикувано на 25.04.18 в 15:25

Изправят пред съда измамник, опитал да задигне 180 000 лева от банкова сметка

Повдигнаха обвинение на измамника, опитал да изтегли голяма сума пари от сметка на гръцки гражданин. Димитър В. изготвил фалшиво пълномощно, с което опитал да изтегли сумата от 180 хил. лв. от сметката на гърка в българска банка. При проверка на банката обаче, се оказало, че чужденецът не е издавал такова пълномощно на това лице, нито пък е..

публикувано на 25.04.18 в 14:42