РЕКЛАМА

Защо една британка избра да се оперира в Пловдив?

Хейди Оливия Колиндж е от Великобритания, но в момента е в Пловдив и е на лечение в Университетската болница " Свети Георги". Тя е пациент на Клиниката по ортопедия и травматология, където и е поставена изкуствена тазобедрена става. Новината съобщи началникът на клиничното звено проф. д-р Владимир Ставрев.  

Той разказа, че 66-годишната жена е научила за по-добрите възможности и значително по-кратките срокове за извършване на подобни операции в първата пловдивска университетска болница. В родината си тя е трябвало да чака месеци, за да бъде подменена тазобедрената й става. 

Защо една британка избра да се лекува в Пловдив? Отговорите на този въпрос са няколко. Първо тук не се чака толкова дълго, колкото в родната й страна, второ- специалистите и клиниката тук са на световно ниво  и трето - като здравно осигурен  член на ЕС, тя   може да се лекува по клиничните пътеки по здравна каса и у нас. А и вероятно, може да си ползволи финансово доплащането на консумативите при  този вид операции. 

Проф. Ставрев днес представи случая. В него няма нищо уникално и необичайно. Като водещ специалист в тази област за миналата година той е инплантирал 187 изкуствени стави.А Хейди е поредният за тази година

След като се свързала с проф. Ставрев двамата са уточнили приемането й в УМБАЛ „Свети Георги“ и заплащането за лечението. Тъй като пациентката има Европейска здравна карта, лечението й в България е на принципа на клиничните пътеки, по които се приемат родните пациенти.

Всъщност Хейди не е за първи път в България. От 10 години нейната  сестра Лиса живее в ивайловградското село Свирково. Тя също е ползвала услугите на родното здравеопазване, преди време и е правена операция на очите. Двете британки са доволни от грижите на лекарите в пловдивската клиника. Хейди разказа, че в Англия е трябвало да чака дълго врем-около 2 години за плановата операция и сестра й  предлага да потърсят болница в България.

Хейди  вече се чувства добре  и прави първи стъпки.


Още от категорията

Обновяват центъра на Сопот и къщата - музей "Иван Вазов"

Идеен проект за нов център на Сопот и за обновяване на къщата – музей „Иван Вазов“ дари на общината архитект Пламен Генчев. Пред Радио Пловдив той разказа, че проектите са били готови преди няколко години, но не се е стигнало до тяхната реализация. Сега кметът ни предложи да възобновим проекта и да реализираме идеите, заложени в него...

обновено на 18.06.18 в 16:47

Европа вече се тревожи ЗА, а не От Западните Балкани

Договорът между Зоран Заев и Алексис Ципрас за името Северна Македония е добър за за региона и за самата Македония, смята Любомир Кючуков – директор на Института за икономика и международни отношения. Опозиционните настроения в двете държави са израз на вътрешнополитически проблеми, смята бившият дипломат. Ако договорът не бъде ратифициран, това..

публикувано на 18.06.18 в 16:27

Успехите на Македония се дължат на България

Гърция и Македония официално сложиха края на 27-годишния си спор за името. Това се случи вчера с подписването на двустранно споразумение между двете страни за името на Македония, която вече ще се нарича Република Северна Македония. В същото време се очаква ЕС да даде зелена светлина на преговорите за присъединяване на Македония и без..

публикувано на 18.06.18 в 11:10

Системата "бонус-малус" ще дисциплинира шофьорите

Системата "бонус-малус" в повечето страни от Европа работи и показва положителни резултати. Но там тази застраховка е на водача, а не на автомобила. Тук в България „Гражданска отговорност“ е на автомобила и това води до сериозни проблеми, заяви в интервю за Радио Пловдив Настимир Ананиев, учредител на Института за пътна безопасност и..

публикувано на 18.06.18 в 10:11

Очакваме новата галерия да е красива и функционална

До часове започва събарянето на емблематичната за комунизма сграда на Градската художествена галерия на улица „Гладстон“. То ще продължи няколко дни, но няма да се налага затваряне на улицата. 3 милиона 499 хиляди лева е сумата, която е предвидена за събаряне, проектиране и изграждане на новата сграда. Очаква се новия дом на Дружеството на..

публикувано на 18.06.18 в 09:55

Законът за туризма има погрешен и вреден фокус

Законът за туризма, чийто проект е публикуван за обществено обсъждане, е сякаш написан само за националните курорти, все едно други сектори в туризма няма, а на всичко отгоре наказателната чу част е толкова голяма, че все едно основното е да се налагат санкции . Критичното мнение  е на Любомир Попйорданов, председател на Асоциацията за алтернативен..

публикувано на 18.06.18 в 09:52

Няма да има договор за името Северна Македония в неделя

На финала на гръцкия парламентарен дебат за новото име на Македония и началото на четири дни протести под мотото „Македония значи Гърция“ в  програма "Ден след ден" говорим с  гръцкия бизнесмен Йоаким Каламарис, преподавател и в български висши училища.  Икономистът каза, че според него правителството на Алексис Ципрас няма да падне, защото има..

публикувано на 15.06.18 в 15:54