РЕКЛАМА

Край село Синитово има огнище на псевдочума по птиците

Огнището, което е в пазарджишкото село Синитово, е псевдочума по птиците, или Нюкясълска болест – съобщи в интервю за Радио Пловдив д-р Петко Митев, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Пазарджик. 

Пристъпи се към унищожаването на огнището и ваксинация в 3-километровата зона, която приключи вчера, и обхвана близо 14 хиляди птици. 

В тази ваксинация се включиха и регистрирани ветеринарни лекари. Те работиха с удължено работно време. Отделно от това самата ваксинация се извършва с накапване на ваксината в окото на птицата, което е един сравнително лесен начин.

С решение на областната епизоотична комисия стопаните и кметовете по места са запознати с мерките, които трябва да се вземат при евентуално възникване на заболяване по птиците. Нямаме други сигнали за заболявания на птици – съобщи още д-р Митев.Още от категорията

Полицаи задържаха във Велинград тежковъоръжен мъж

50-годишният Георги Табаков бе задържан във Велинград, след като заплаши с пушка и нанесе побой на сестра си.   Георги Табаков е нахлул с пушка в жилището на сестра си, докато тя спи, скарали се за имот и я набил в пръствието на дъщеря си. Жената успяла да натисне паник-бутона на охранителната фирма.Пристигналият на място охранител обаче бил..

публикувано на 25.02.18 в 09:20

Снегът налага внимателно шофиране

Сняг вали в по-голямата част от областите в страната, а пътните настилки са мокри. Това налага шофьорите да карат с повишено внимание, предупреждават от агенция „Пътна инфраструктура". Пътищата в Североизточна България са проходими при зимни условия, съобщават от областните пътни управления в Шумен, Търговище, Разград и Силистра. Върбишкият..

публикувано на 25.02.18 в 08:19

В Пловдив се открива 65-ото Световно първенство по ски за журналисти

От днес до 4 март България е домакин на 65-ото Световно първенство по ски за журналисти. В него участват 178 представители на медиите от 30 държави. Официалният старт на първенството е в Пловдив, където журналистите ще се запознаят със забележителностите на града, обявен за Европейска столица на културата 2019-та. Самото първенство е в курорта..

публикувано на 25.02.18 в 08:13

Язовир "Пловдивци" е 90 на сто готов

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира строителството на язовир „Пловдивци“, в смолянската община Рудозем.  Язовирът ще бъде официално открит през тази година, като това е първият подобен обект, който се изгражда в България за последните три десетилетия. Министър Нанков отчете, че към днешна дата са изпълнени..

публикувано на 25.02.18 в 08:10

Уважавана банка ще предостави кредит на "Инерком", обяви Гинка Върбакова от Пазарджик

Инвестираме в добре работещ бизнес и ще го развиваме устойчиво . Това заявява в интервю пред БТА Гинка Върбакова , собственик на фирмата "Инерком България" , която ще купи активите на енергодружеството ЧЕЗ в България. Върбакова посочва, че "Инерком" участва самостоятелно в процедурата, подкрепа ще има единствено от уважавана банкова..

публикувано на 24.02.18 в 17:49

Частичен достъп до община Лъки, разчистването на срутището продължава

Частично е разчистена скалната маса, която малко след 15 часа следобед затрупа пътя за Лъки на около 500 метра от Юговското ханче.  Движението е възстановено частично, но разчистването на срутището продължава, съобщи кметът на Лъки Валентин Симеонов.  Няма пострадали хора и нанесени материални щети по преминаващите коли. Отстраняването на големите..

публикувано на 24.02.18 в 17:26

Отстранени са авариите в помпени станции "Север" и "Юг" в Пловдив

Едновременна авария в две от общо четирите помпени станции, захранващи града, е причина за намаленото водоподаване в Пловдив тази сутрин .  В ранните часове е  изключило електрозахранването  на помпените станции  „Север“  и  „Юг “ , съобщи главният инженер на дружество "ВиК-Пловдив" Антон Гълъбов. По думите му,  причината   за..

публикувано на 24.02.18 в 10:11