РЕКЛАМА

Край село Синитово има огнище на псевдочума по птиците

Огнището, което е в пазарджишкото село Синитово, е псевдочума по птиците, или Нюкясълска болест – съобщи в интервю за Радио Пловдив д-р Петко Митев, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Пазарджик. 

Пристъпи се към унищожаването на огнището и ваксинация в 3-километровата зона, която приключи вчера, и обхвана близо 14 хиляди птици. 

В тази ваксинация се включиха и регистрирани ветеринарни лекари. Те работиха с удължено работно време. Отделно от това самата ваксинация се извършва с накапване на ваксината в окото на птицата, което е един сравнително лесен начин.

С решение на областната епизоотична комисия стопаните и кметовете по места са запознати с мерките, които трябва да се вземат при евентуално възникване на заболяване по птиците. Нямаме други сигнали за заболявания на птици – съобщи още д-р Митев.Още от категорията

Данъчните слагат на тезгяха за Коледа апетитни имоти и коли

НАП Пловдив разпродава на търг атрактивни имоти и коли.  Поземлен имот от 1261 кв.м. и сграда със застроена площ 629 кв.м. в село Радиново, община Марица е сред новите предложенията за търгове на НАП Пловдив. Първоначалната тръжна цена е 148 100 лв. Имотът е разположен на изхода от гр. Пловдив в индустриална зона, в непосредствена близост до..

публикувано на 21.11.17 в 17:53

Песента "Излел е Дельо Войвода" си има паметник в Златоград

Паметник на песента "Излел е Дельо Войвода" бе открит в центъра на Златоград. Родопския град празнува днес 105 г. от освобождението си.  "Ние сме войводи, смел народ, не навеждайте глава! Гордея се, че българска родопска песен покори земята и небето. Трябва да сме горди, че гледаме вече отвисоко", пожела Валя Балканска, откривайки монумента на..

публикувано на 21.11.17 в 17:04

Спешното в Асеновград ще бъде закрито, ако не се разшири и разкрие нови отделения

 Спешното отделение на многопрофилната болница в Асеновград не отговаря на изискванията, заложени в новия медицински стандарт за сектора и е застрашено от закриване. За това алармира управителят на здравното заведение д-р Иван Червенков.  Той уточни, че за да отговаря на критериите, общинската болница трябва да разкрие ново отделение по..

обновено на 21.11.17 в 16:40

С 843 лева Пазарджик заема 14-то място по размер на средната заплата

През месец септември средната брутна работна заплата в Пазарджишка област е достигнала 843 лева, отчитат от териториалното статистическо бюро. За третото тримесечие на тази година в обществения сектор средната месечна заплата е била 868 лв., а за частния - 807 лева. Спрямо същия период на 2016 година е отчетен ръст с малко над десет процента. По..

публикувано на 21.11.17 в 15:42

Мините на ГОРУБСО са като метро с инвестиции от над 200 млн. лева

Над 200 млн.лв надхвърлят инвестиции в рудодобива в Родопите от 2012 година насам. Това каза пред журналисти в Рудозем проф. Николай Вълканов.  Днес собствениците на ГОРУБСО – Мадан и КЦМ прерязаха лентата на нов трошачен корпус в обогатителната фабрика в града, в който са вложени 2,5 милиона лева.  Новият корпус е най-голямата инвестиция в..

публикувано на 21.11.17 в 15:26

4 милиона лева са приходите от Синята зона до края на октомври

Нова техника на стойност над 200 000 лева  за нуждите на две общински предприятия представи днес заместник-кметът на Пловдив Розалин Петков.  Той обясни, че общината с обществена поръчка е направила покупката на два автомобила „Рено“ за нуждите на ОП „Паркиране и репатриране“. С тях ще се поставят скоби на неправилно паркиране коли в „Синя..

обновено на 21.11.17 в 13:34

Полицейската акция "Зима" влезе в третия си етап

3 полицейски патрула в Пловдив и два екипа на Пътна полиция извън града правят проверки при продължаващата полицейска акция „Зима“. Само за миналата седмица са съставени 105 акта за превишена скорост в града и региона, като това е най-опасното нарушение на водачите, водещо често до тежки катастрофи с жертви и ранени – изтъкна инспектор Ботьо..

публикувано на 21.11.17 в 13:33