РЕКЛАМА

Край село Синитово има огнище на псевдочума по птиците

Огнището, което е в пазарджишкото село Синитово, е псевдочума по птиците, или Нюкясълска болест – съобщи в интервю за Радио Пловдив д-р Петко Митев, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Пазарджик. 

Пристъпи се към унищожаването на огнището и ваксинация в 3-километровата зона, която приключи вчера, и обхвана близо 14 хиляди птици. 

В тази ваксинация се включиха и регистрирани ветеринарни лекари. Те работиха с удължено работно време. Отделно от това самата ваксинация се извършва с накапване на ваксината в окото на птицата, което е един сравнително лесен начин.

С решение на областната епизоотична комисия стопаните и кметовете по места са запознати с мерките, които трябва да се вземат при евентуално възникване на заболяване по птиците. Нямаме други сигнали за заболявания на птици – съобщи още д-р Митев.Още от категорията

Община Пловдив се представя на най-голямото туристическо изложение в Париж

От днес до 28 септември Община Пловдив се представя на IFTM Top Resa в Париж - най-голямото туристическо изложение във Франция за професионалисти, което тази година отбелязва своята 40-годишна история.  На информационния деск на Пловдив, който е част от информационния щанд на Министерството на туризма, ще присъстват най-новите рекламни материали и..

публикувано на 25.09.18 в 06:52

Есенни температури в Пловдив, вятърът постепенно стихва

Добре изразен студен фронт понижи рязко температурите в България. Тази сутрин те бяха типично есенни, като най-топло в цялата страна бе в Пловдив - 13 градуса. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив дежурният синоптик Красимир Стоев. Пулсациите на вятъра в Пловдив към 6 часа бяха 18 метра в секунда, което е 65 км/ч. В Пазарджик вятърът бе 22 м/с или 97..

публикувано на 25.09.18 в 06:46

Министър Маринов открива обновената сграда на полицията в Пазарджик

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще открие обновената сграда на областната дирекция в Пазарджик.  Дейностите се извършени по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на МВР“ и са осъществени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж”. Началото на церемонията в Пазарджик е в..

публикувано на 25.09.18 в 06:21

Силен вятър събори дървета и пътни знаци в Пловдивско

Силният вятър в Пловдив събори дървета тази нощ. Осем сигнала за паднали клони и дървета са получени на дежурния телефон на общината, съобщиха от там.  Всички пътища от републиканската пътна мрежа в Пловдивска област са почистени от паднали дървета вследствие на силния вятър, съобщиха дежурните диспечери от Областно пътно управление - Пловдив...

публикувано на 25.09.18 в 05:56

Два пловдивски ВУЗ-а откриват академичната си година

Две висши учебни заведения - Университетът по хранителни технологии и пловдивският филиал на Техническия университет в София, тържествено откриват академичната си година. Общо 816 студенти, приети за образователно-квалификационните степени «бакалавър» и «магистър», ще се обучават в УХТ.  На откриването са поканени зам.-министърът на образованието..

публикувано на 25.09.18 в 05:38

Открива се Есенният технически панаир

В Пловдив се откри 74-то издание на Есенния технически панаир. С експозиции се представят фирми от близо 40 държави. Те показват технологии, продукти и услуги от областта на електрониката, енергетиката и екологията, водния сектор, както и транспорта и машиностроенето, химическата и минната промишленост и автомобилната индустрия. Техническият..

публикувано на 24.09.18 в 14:12

По-бавно между Чирпан и Стара Загора

От днес се въвеждат ограничения на скоростта до 90 км/ч по АМ "Тракия" в участъка Чирпан-Стара Загора. Ограничението се въвежда з аради неравности по пътното платно. Отсечката е с дължина 40 километра и е пусната в експлоатация през 2007 година.  От пътната агенция съобщават още, че днес от 14 до 20 часа се спират и ТИР-овете по най-натоварените..

публикувано на 24.09.18 в 09:43