РЕКЛАМА

С Радио Пловдив в утрото на 15 ноември

| обновено на 15.11.17 в 05:49

В средата на седмицата следим ритъма на деня - ту припрян, ти по-  смирен.

Дали мощните политически замервания улучват целите си и дали стрелите не свистят колкото шум да се вдига - последният социологически сондаж на "Галъп" дава известен отговор на въпроса. Ще го чуем в анализа на социолога Христина Тодорова малко след новините в 8 часа.

Преди това със свещеник Радослав Паскалев по- тихо ще влезем в диалог за започващия "Точно днес" Коледен пост.

Минерална вода ще пием докато говорим за това какво в проекта за промени в Закова за храните възмути  производителите. Недоволството ще обясни Жана Величкова- изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки.

Ще минем и през Ботаническата градина на Пловдив с ректора на Аграрния университет проф.  Христина Янчева. От нея ще разберем повече и за самата градина и за общата работа с общината, която пое ангажименти към сигурността на обекта,  заедно с намерението да изгради път през него.

В сряда след новините в 9 часа е територията за рубриката на Пламен Асенов "Великите европейци". Днес ще чуем втората част на разказа му за Гьоте.


Още от категорията

"Точно днес" - бизнес,недоволство и полети на духа

Градът през кривото огледало на делника - бизнес,недоволство и полети на духа Бизнесът и властта на  кръгла маса  в Пловдив с позициите си и с въпросите, свързани с възможностите на европредседателството да привлече инвестиции. Каква нова територия могат да трасират за икономическата среда публично-частните партньорства за изграждане на..

обновено на 22.11.17 в 07:47

За шараните и акулите - в "Ден след ден"

Председателят на ЕП Антонио Таяни без дори да подозира бе в основата на политическите сътресения у нас, довели до смяната на председателя на българския парламент. В името на това г-н Таяни да говори пред пълна зала на НС ГЕРБ се раздели с Димитър Главчев и постави на негово място Цвета Караянчева. Иначе с БСП продължават по студиата да се..

публикувано на 21.11.17 в 14:33

Въведение и съвременно житие „Точно днес“

В деня на Въведение Богоридично и Ден на християнското семейство ,  отиваме на неделно училище в смолянския храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. „ На чужд гръб и 10 ученически раници са малко “ - кампанията за надбягване с  тежки ученически раници. Разказва Райна Пашова майка на първокласник  в интервю на Живка Танчева...

публикувано на 20.11.17 в 16:56

Теми в "Ден след ден"

Минималната заплата да е между 40 и 50 на сто от средната като работодателите, синдикатите и държавата договорят колко точно да е. Това е предложението на социалното министерство до останалите партньори в Тристранния съвет. ОТ БСК  представиха позиция, че биха одобрили минимална заплата, която да не е по-висока от 43% от средната заплата. Почти..

публикувано на 20.11.17 в 14:48

Новата седмица започва "Точно днес"

Ляво - дясно, правилно - грешно, минало- бъдеще... Тиретата ще запълним с разговори по актуалните теми от първия ден на седмицата. Трагедията на пътя, трагедиите на пътя , непрестанното говорене и поредните мерки да се вкараме в пътя - чуйте какво мисли за тях председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров. В ранното утро..

обновено на 19.11.17 в 17:30

"Точно днес" - от парламентарните битки до духовните полети

Парламентарното  реалити поднесе екстремен сюжет за държавността.  Гледахме го през седмицата, гравитираща около темите за вота на недоверие, за корупцията, приватизацията, рестарта на енергийните проекти, „сритването“ на Нинова и Кутев, бойкота на червените, оставката на най-първия в държавата. И смяната му с дама. Равносметката за..

обновено на 17.11.17 в 18:01

В „Ден след ден“: „Нагоре по стълбата, която води надолу“

Заглавието на популярния ученически роман ще бъде лайтмотив в разговорите в предаването днес. В името на европейския образ на страната Димитър Главчев слезе от председателската стълбичка. В същото време втвърдената БСП заговори след оставката, че решението е „урок за всички“. Нагоре – надолу са и разговорите за несправедливата приватизация преди..

публикувано на 17.11.17 в 14:06