РЕКЛАМА

С Радио Пловдив в утрото на 15 ноември

| обновено на 15.11.17 в 05:49

В средата на седмицата следим ритъма на деня - ту припрян, ти по-  смирен.

Дали мощните политически замервания улучват целите си и дали стрелите не свистят колкото шум да се вдига - последният социологически сондаж на "Галъп" дава известен отговор на въпроса. Ще го чуем в анализа на социолога Христина Тодорова малко след новините в 8 часа.

Преди това със свещеник Радослав Паскалев по- тихо ще влезем в диалог за започващия "Точно днес" Коледен пост.

Минерална вода ще пием докато говорим за това какво в проекта за промени в Закова за храните възмути  производителите. Недоволството ще обясни Жана Величкова- изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки.

Ще минем и през Ботаническата градина на Пловдив с ректора на Аграрния университет проф.  Христина Янчева. От нея ще разберем повече и за самата градина и за общата работа с общината, която пое ангажименти към сигурността на обекта,  заедно с намерението да изгради път през него.

В сряда след новините в 9 часа е територията за рубриката на Пламен Асенов "Великите европейци". Днес ще чуем втората част на разказа му за Гьоте.


Още от категорията

С пълните отличници „Точно днес“

Когато говорим за отличници във футбола - безапелационно първото място се отрежда на Христо Стоичков, който гостува на родния Пловдив точно днес за представянето на книгата си „Христо Стоичков. Историята”. А каква е тя? Акцентите ще чуем от Владимир Памуков , съавтор на книгата. Пловдивското утро на 13 декември ще се озари и от..

публикувано на 12.12.18 в 16:55

"Точно днес" - занаяти, туризъм, екология, съзнание

С празнична литургия, шествие  по улиците на Стария град и посвещаване в майсторско звание Регионален етнографски музей Пловдив и Занаятчийското  сдружение   ще отбележат традиционния Еснафски празник, отдаващ почит на един от знаковите светци – лечител на рани и закрилник на занаятчиите - Свети Спиридон. За посланията на занаятчийския ритуал от..

публикувано на 11.12.18 в 17:10

Заетост, конфликти и празници в "Ден след ден"

През следващите 3 месеца се увеличават нивата на заетост във всички 5 региона на страната, сочи обзорното изследване на МенпауърГруп (ManpowerGroup), публикувано днес. Най-силен се очаква пазарът на труда в Пловдив и областта. Повече информация очакваме от Мария Стоева , мениджър "Бизнес развитие" във фирмата.  Над 80 млн. лв. инвестира община..

публикувано на 11.12.18 в 14:00

Международния ден на планините и звездите в предаването „Вход свободен“

Великите неща се случват, когато се срещнат хората и планините. Това не става, докато се бутаме по улиците. В международния ден на планините, заедно с планинския водач Никола Игнатов се отправяме директно към върха. Срещата ни със звездите е с най-важното, оказва се, небесно тяло – Луната. Позиция и в личния ни хороскоп, определя емоциите..

обновено на 11.12.18 в 11:21

Елхи, илюзии и анализи „Точно днес“

Коледните елхи , както всеки декември, са в актуална зона. Тази сутрин не с полемика за изкуствени и естествени, а с информация за  елхите,  стопанисвани от горските стопанства  в четири области -  Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка и Кърджалийска, които ще грейнат коледно. Събеседник е Ботьо Арабаджиев директор на Южноцентрално държавно..

обновено на 11.12.18 в 07:11

Правосъдие и зимни приказки разчупват политиката в "Ден след ден"

Богатите се връщат в България! Така с намигване в социалната мрежа бе коментирането екстрадирането на семейство Баневи от Франция, вече сдобили се и с постоянен арест в родната ни страна. Тръгва ли правосъдието да раздава справедливост без оглед на раса, пол, занятие и финансова потенция, въпросът ще е към Радан Кънев – юрист, зам.-председател..

публикувано на 10.12.18 в 13:51

Пчели, лихви, слово и картини "Точно днес"

В понеделник сутринта от 6 до 9.30 часа говорм за -  протеста на пчлеларите, недоволни в  края на годината и протестиращи точно днес. Аргументите им ще чуем от Любомр Герев - зам. председател на дружество "Акация"  - обективна картина, тактика ли гаф е споделеното очакване  за вдигане на лихвите по кредитите догодина и за стагнация на икономиката...

публикувано на 09.12.18 в 17:01