РЕКЛАМА

С Радио Пловдив в утрото на 15 ноември

| обновено на 15.11.17 в 05:49

В средата на седмицата следим ритъма на деня - ту припрян, ти по-  смирен.

Дали мощните политически замервания улучват целите си и дали стрелите не свистят колкото шум да се вдига - последният социологически сондаж на "Галъп" дава известен отговор на въпроса. Ще го чуем в анализа на социолога Христина Тодорова малко след новините в 8 часа.

Преди това със свещеник Радослав Паскалев по- тихо ще влезем в диалог за започващия "Точно днес" Коледен пост.

Минерална вода ще пием докато говорим за това какво в проекта за промени в Закова за храните възмути  производителите. Недоволството ще обясни Жана Величкова- изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки.

Ще минем и през Ботаническата градина на Пловдив с ректора на Аграрния университет проф.  Христина Янчева. От нея ще разберем повече и за самата градина и за общата работа с общината, която пое ангажименти към сигурността на обекта,  заедно с намерението да изгради път през него.

В сряда след новините в 9 часа е територията за рубриката на Пламен Асенов "Великите европейци". Днес ще чуем втората част на разказа му за Гьоте.


Още от категорията

Цветно, лятно и делово "Точно днес" на 21 юни

Ще отброяваме заедно минутите от утрото на най-дългия ден в годината.  Астрономическото лято  обявяват тази година с протест синоптиците от БАН. Те предупреждават, че спират прогнозите, ако не бъдат осигурени средства от ръководството им. Мартин Славчев, дежурен синоптик на НИХМ ще ни каже още от мотивите. Димитър Владимиров попита пловдивчани как вече..

публикувано на 20.06.18 в 15:23

Теми в "Ден след ден"

  Продължителният протест на майките на деца с увреждания засега не се увенчава със закон, който да гарантира исканата от тях държавна подкрепа. Странична жертва на дебатите по темата стана заместник-социалният министър Росица Димитрова. Тя подаде оставка заради неприемливо високи разходи за командировка до САЩ. С бившият социален министър Иван..

обновено на 20.06.18 в 15:06

"Точно днес" през прага на 20 юни

От 6.00 до 9.30 в програмата на Радио Пловдив   -  за история и за днешна политика, за изкуство и стимули за талантливите млади хора, за програмата на  фестивала  OPERA OPEN 2018,  за поредния вот на недоверие към правителството, който внася БСП и за подписка на асеновградчани с искане за повече сигурност за пешеходците Чуйте гостите ни   -..

публикувано на 19.06.18 в 17:40

В „Ден след ден“ - Стинг преди концерта на Античния театър

Пловдивски сюжети за стотици хиляди и милиони са акцент в програмата на Радио Пловдив. Днес Общинският съвет щедро раздаде пари за проекти и програми, за част от които ще говорим между 15 и 17 часа. С 12,5 милиона лева ще разполага фондация „Пловдив 2019“ за тази година ,  3,5 милиона бяха дадени на район „Западен“ за строителство на първия..

публикувано на 19.06.18 в 14:42

"Точно днес" - за договорите, последствията от тях и чудаците с четка

След историческия акт за бъдещето на Балканите и на Европа с главни действащи лица Скопие и Атина, въпросите прозвучават  все по-звучно на фона на фанфарните възгласи от задоволство. Какво  ще последва нататък за региона, Европа и България?    За държавата, която си намери име, за съседите, които с балкански плам скоропостижно се..

публикувано на 18.06.18 в 18:05

"Ден след ден" на 18 юни

Премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас подписаха споразумение за името на бившата югорепублика – Северна Македония. Това стана на фона на историческа среща в с. Мала Преспа, но и на фона на протести и в 2-те държави. България пък поиска гаранции, че няма да има никакви претенции към нас от югозападната ни съседка. Темата за Македония ще коментираме..

публикувано на 18.06.18 в 14:04

За промяната „Точно днес“

Новата седмица започваме с усмивка...и с твърдата убеденост, че промяната е част от прогреса. Следим тази нишка във всичките й измерения във времето от 6 до 9.30, когато ще говорим: За бъдещето на Република Северна Македония, на Балканите и на ЕС. Анализ на Димитър Гърдев , бивш дипломат и експерт по международна сигурност. За новата..

публикувано на 17.06.18 в 13:39