Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив се залагат бизнес проекциите на българското европредседателство

| обновено на 22.11.17 в 11:39

Бизнесът, местната и изпълнителната власт ще дискутират на кръгла маса в Пловдив възможностите на европредседателството за допълнително привличане на инвестиции, както и засилващата се роля на иновациите. 

На фокус ще бъдат и възможностите за публично-частно партньорство, с цел изграждането на индустриални зони и свързаната с тях инфраструктура.

Събитието се организира от Българската агенция за инвестиции и се реализира в съответствие с Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съю. Целта е широката общественост и по-конкретно инвеститорите да бъдат информирани за възможностите и общата полза от Българското председателство на Съвета на ЕС. 

Ще бъде поставен акцент върху необходимостта от изграждане на единна ЕС стратегия за развитие на индустрията, както и ще бъде разгледана връзката инвестиции-иновации.

Очакван резултат от дискусионната среща е да генерира идеи от бизнеса относно привличане на нови потенциални инвеститори, които с избора си да се позиционират в България, затварят кръга „производител-доставчик“. Идеята на такъв тип среща е даването на гласност в обществото и осигуряването на информация за избора на даден инвеститор да реализира своя проект в даден район.

Поканени да присъстват са Лиляна Павлова, министър за българското председателство на България на съвета на ЕС, Емил Караниколов, министър на икономиката и енергетиката, Здравко Димитров, областен управител на Пловдив, инж. Иван Тотев, кмет на гр. Пловдив, Георги Стоев, Тракия Тех, инж. Пламен Панчев, съуправител на "Тракия икономическа зона",  представители на бизнеса и медиите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община Пловдив е вместо ограда да се постави видео наблюдение. От..

обновено на 19.04.24 в 15:12

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39

Задържаха двама пияни шофьори в Црънча и Велинград

Двама шофьори са хванати да карат след употреба на алкохол от пазарджишки полицаи през изминалото денонощие, като единият от тях  опитал да избяга.   Около 02.30 след полунощ на улица в пазарджишкото село Црънча автопатрул засякъл криволичещ на пътя „Фолксваген“. След подадения знак със стоп-палка обаче  шофьорът натиснал педала и опитал да избяга..

публикувано на 19.04.24 в 13:39