Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО - Вход свободен

Проектът „Късо кино във Фарго“ представя  два късометражни филма и среща с авторите им.  
Актрисата Яна Титова е режисьор на филма „88 MHz“ който разказва за незрящ театрален и кино журналист, който вижда изкуството със сърцето си, а не с очите.  
Антония Милчева представя лентата „Гинка“.  Тя е на 74, прави шапки, които да отиват на душите на хората. Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, като част от Календара на културните събитие на града за 2017 г. 
КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО представя българската онлайн платформа за късометражно кино NоBlink!. 
“Не мигайте пред българското кино” е тяхното мото, а основната им мисия e да създават и разпространяват видеа, късометражни и пълнометражни филми, променящи живота на хората в положителна посока
„88 MHz" - България -  2017, 39 мин.
Филм за незрящ театрален и кино журналист, който вижда изкуството със сърцето си, а не с очите.
Участват: Йордан Георгиев, Ева Данилова, Ивайло Христов, Стоян Алексиев
Режисьор и сценарист: Яна Титова
Оператор: Мартин Балкански, Адриана Янкулова
Продуцент: Aleksandar Aleksiev , Илхан Текин
Продуцентска компания: NoBlink Studio
С подкрепата на: Народен Театър “ Иван Вазов“, Съюза на артистите в България, НДК, Радио Алма Матер
Яна Tитова е актриса, завършва магистърска степен по режисура в НБУ при проф. Георги Дюлгеров. КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО е показвал нейните филми „Мостът“ (с участието на Едуард Хог), „Солвейг“, селектиран на над 20 фестивала, и „Къщата“.
"ГИНКА" - 2014 г., 13мин.
документален, продукция на НБУ
режисьор: Antonia Milcheva
оператор: Георги Челебиев
музика: Мира Искърова
звук: Ивайло Нацев
Гинка е на 74, прави шапки, които да отиват на душите на хората. Когато я питам: "На колко години е дъщеря ти, колкото мен ли е?“, тя ми отвръща: - „Не, по-голяма е, аз съм на твоята възраст."
Антония Милчева е завършила бакалавърска програма “Кино и телевизия” към Нов български университет, специалност “Режисура” през 2014 г. В момента е студентка в магистърска програма “Филмово и телевизионно изкуство” в НБУ.
Началото е от 19 часа, вход - свободен.
Трейлър на филма ''88 MHz''

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Никола Илиев единодушно стана почетен гражданин на Пловдив

Пловдивският общински съвет единодушно удостои с отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ Никола Илиев за изключителен принос към опазване, съхраняване и развитие на музикалното наследство и популяризиране на българската народна музика. Никола Илиев е емблематична фигура за град Пловдив, обогатявайки културния пейзаж с непреходната..

публикувано на 25.04.24 в 11:25

Сборникът с разкази "Баба" събира респект и благодарност

На книжния пазар излезе сборникът с разкази "Баба". Той ще бъде представен  от Кремена Димитрова  в „Петното на Роршах“ на 30 април.  Книгата включва разказите на хора от най-различни сфери и професии на живота, които разказват за своите Баби. Незабравимите си истории  споделят писател, психолог, журналист, рекламист, режисьор и актьор. Сред..

публикувано на 25.04.24 в 08:01

Проф. Пимпирев гостува на Природонаучния музей

Среща с проф. Христо Пимпирев и екипа на втората полярна мисия на българския военно-изследователски кораб „Св.св. Кирил и Методий“ организира Регионалният природонаучен музей - Пловдив в зала „Планетариум“. Припомняме, че през февруари в Природонаучния музей бяха открити новата експозиция „Полюси“ и първият по рода си „Леден фестивал“,..

публикувано на 25.04.24 в 06:23

Над 450 изпълнители участват в конкурса "15 лалета" в Хисаря

Повече от 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места, ще участват в Националния младежки конкурс за поп и рок музика "Петнадесет лалета".  Дванадесетото издание на конкурса ще се проведе от днес до неделя на сцената на Народно читалище „Иван Вазов 1904“ в Хисаря, съобщи музикалният директор на форума Иван Димов...

публикувано на 25.04.24 в 06:17

Светлина Стоянова идва в Пловдив с постановката "Севилския бръснар"

Оперната прима Светлина Стоянова се завръща в България за участие в постановката „Севилския бръснар“ на Росини на Държавна опера – Пловдив в Дом на културата „Борис Христов“. Младото сопрано със стремителна международна кариера в едни от най-реномираните оперни театри като Ла Скала-Милано, Виенската Щатсопера, Операта в Хамбург, Операта в..

публикувано на 25.04.24 в 06:13