Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава интензивната дезинфекция в ромската махала на Раковски

| обновено на 25.11.17 в 15:09

Продължава интензивната дезинфекция в ромската махала на Раковски като част от мерките за справяне с разпространението на хепатит А. 

Следващата седмица общината ще раздаде препарати за хигиенизиране на домовете на семействата, които нямат възможност да си купят. 

Кметът на Раковски Павел Гуджеров увери, че общината спазва всички предписания на Регионалната здравна инспекция: Осигурили сме дезинфекция на съдовете за събиране на отпадъци. Стараем се да се почистят нерегламентираните сметища

Павел Гуджеров подчерта, че ще се акцентира и на разяснителната дейност, основно сред жителите на ромския квартал, като предстои в училището да се проведе среща: Родителска среща, на която на хората ще им се обясни подробно какви мерки да взимат за лична хигиена

Продължава и наблюдението на контактните от личните лекари. 

В петък в рамките на парламентарния контрол министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че пикът на заразата е отминал, като от 21 ноември е регистриран само един случай. От юли до октомври на територията на община Раковски е имало два епидемични взрива с общо 144 заболели от хепатит А, като 105 от тях са били деца до 15-годишна възраст. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

„За свят без кръвоизливи“ е мотото на велопоход в подкрепа на хората с хемофилия, който ще се проведе в Пловдив.  След старт в 11 ч. на пл. „Съединение“ всички участници ще се насочат по ул. „Стефка Николова“ и преминат по велоалеята на бул. „Марица-юг“, за да достигнат финала пред спортния комплекс на УХТ зад хангарите на Гребния канал. За..

публикувано на 20.04.24 в 08:12

Историческият музей в Пловдив показва експонати, свързани с Априлското въстание

По повод 148-мата годишнина от Априлското въстание, избухнало на 20 април по стар стил, в експозиция „Българско възраждане“  /Къща "Георгиади"/  Регионален исторически музей - Пловдив представя   изложбата „Април 1876 Пловдивското съзаклятие“. Освен разказ в табла за Пловдивския революционен комитет музеят ще изложи рядко показвани..

публикувано на 20.04.24 в 07:50

Пазарджик е домакин на инициативата "Цветя за смет"

За поредна година община Пазарджик организира инициативата за разделно събиране на отпадъци под мотото „Цветя за смет“. За времето от 9.00 до 12.00 ч. в 6 определени пункта хората могат да предават излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, акумулатори и батерии, хартия, пластмаса, разделно събран текстил, годни за повторна..

публикувано на 20.04.24 в 07:46

В Асеновград започва празникът "Златна ябълка"

В Асеновград започва уникалният празник „Златна ябълка“.  В църквата „Успение Богородично“ в кв. „Горни Воден“ ще бъде отслужена света литургия. Според вярванията, в този храм Света Богородица сътворява чудо за тези, които се помолят за рожба. Традицията изисква жените, които имат репродуктивни проблеми, да изслушат молитвата пред чудотворната..

публикувано на 20.04.24 в 07:31

Продължават събитията за обновената Градска градина в Пловдив

И днес продължават събитията по повод откриването на обновената Градска градина в Пловдив.  Заради прогнозата за променлива метеорологична обстановка за 20 и 21 април и за по-голяма сигурност при провеждане на събитията детският празник, предвиден за събота, включен в проявите за откриването на обновената Градска градина в Пловдив, се мести за..

публикувано на 20.04.24 в 07:27

Свързани новини

Заразата от хепатит А в Раковски е от лоша лична хигиена

Заразата от хепатит А в област Пловдив не е от замърсени храна или вода, а само заради неспазване на лична хигиена. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос, свързан с повишаването на броят на заболелите.  Пикът на заразата е отминал, посочи още министър Ананиев и добави, че от 21..

обновено на 24.11.17 в 17:09

Овладяват с допълнителни мерки разпространението на хепатит А в Раковски

Допълнителни мерки за справяне с разпространението на хепатит А в община Раковски бяха набелязани на спешна среща между 100-тина родители с представители на РЗИ, Регионалното управление по образование (РУО) и ръководството на общината. 89 са от септември до момента болните от хепатит А в общината, като най-много са случаите от гр. Раковски и..

обновено на 23.11.17 в 14:55