Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на Никулден е с каузи за доброта

| обновено на 05.12.17 в 17:19
нос Калиакра, параклисът "Свети Никола"

От 6 декември по Радио Пловдив звучат две нови поредици до Коледа. 

"В подкрепа на спасения детски живот" е темата на "Българската Коледа". През изминалите 14 години подпомогнатите от „Българската Коледа“ деца са преодолели критично здравословно състояние. Иванка Петкова има репортаж за седемгодишния Сиян от Пловдив. Той е дете с малък ръст, тъй като страда от генетичното заболяване ахондроплазия. Въпреки болестта си той е усмихнато дете, първокласник в  общообразователно училище, където учи с желание и има много приятели. Има нужда да му помогнем.

Няма сякаш, пък и едва ли би могло да има, по-подходящо време от годината от времето току преди Рождество Христово, за да се докоснем до най-новата книга на Теодора Димова „Първият рожден ден” и на драматизацията по нея, изработена от екип „Драматургични форми“ на програма „Христо Ботев“. Поредицата ще бъде излъчвата от днес до Рождество Христово всяка сутрин и в програмата на Радио Пловдив. Художественият прочит на „Първият рожден ден“ е на актьорите Ивайло Герасков и Веселина Бабинова. Редактор на продукцията – Митко Новков.

Емилия Куюмджиева разказва за Никулден в Асеновград - традиция и памет в храма от първите крачки до доброто и силата да вярваш в чудеса. 

Как ще се разплете казусът "Белене", защо бизнес рискът в енергийният сектор е тема със стратегически важно значение за икономическото развитие и на България- говорим с енергийния експерт Васко Начев

Галя Митева ни среща с режисьора Ясен Генадиев, за да ни представят последния игрален филм със Стефан Данаилов "Правила" и три други късометражни филма, които влизат в проекта "Късо кино във Фарго"

Нели Бистрашка разговаря с пловдивски творци, които подкрепят Жорж Трак и учредиха Комитет за гражданска инициатива  "Да спасим Културен център "Тракарт".

Редовната рубрика в сряда след 9.00 е "Великите европейци" на Пламен Асенов. В това издание разказваме за Елизабет I, наричана "добрата кралица Бес" (Good Queen Bess).

Програма "Точно днес" е от 6.00 до 9,30 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08