РЕКЛАМА

Симеон почете деня на Свети Николай Чудотворец в Пловдив

| обновено на 06.12.17 в 15:21

Пловдивският митрополит Николай отслужи празничната литургия за деня на Св. Николай Чудотворец в едноименния пловдивския храм. Той започна своята проповед с думите:  “Молете се непрекъснато и за всичко благодарете“. 

Дядо Николай припомни житието на светеца и говори за смирението като голяма християнска добродетел и за гордостта като непростим грях. Владиката получи за своя имен ден поздравително писмо  от българския патриарх Неофит, поздрави от  пловдивските архиереи и свещеници,  от гръцката и румънската православни църкви, държавници и много миряни.
 

На литургията присъства и Симеон Сакскобургготски,  дошъл в пловдивския храм, за да поздрави  за имения му ден  Пловдивския митрополит, който в словото си каза за него, че имената на малцина са записани в историята на църквата, но неговото е едно от тях.

На въпрос на Радио Пловдив за казуса с царските имоти, Симеон Саккобурготски  каза: „ Ако ми простите за израза, казуса с царските имоти  е стара дъвка, която много хора използват. Аз ще отговоря с едно – през 1946 г. ни конфискуваха имотите, като държавата ги одържави. Ако бяха нейни, щеше ли да ги одържавява? Нека, който ще, да ми отговори на този въпрос. И ще се разбере за какво се говори“. 


Още от категорията

Жителите на Неделево недоволстват заради компостираща инсталация

Инициативен комитет от пловдивското Неделево ще депозира в Община Съединение възражение срещу изграждането на компостираща инсталация в селото.  Жителите се обявяват категорично против и смятат, че информацията за този проект е непълна и неясна.

обновено на 13.12.17 в 07:15

Студенти обсъждат перспективите пред младите хора в Европа

Кръгла маса на тема „Младите хора в Нова Европа“ организира  днес Философско-историческия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".  Програмата включва представяне на книга и дискусия на тема „Младите хора в Нова Европа – изследователски и приложни перспективи”. Книгата е събрала общо 13 текста на изследователи от Германия и..

публикувано на 13.12.17 в 07:15

Валери Симеонов открива новата полицейска приемна в Шекер махала

Вицепремиерът  Валери Симеонов ще открие новата полицейска приемна в Шекер махала.  Тя е  изградена на ул. "Дилянка" в пловдивски район "Северен"  и е към Трето районно управление "Полиция".  На събитието ще присъстват к метът Иван Тотев, районният кмет Ральо Ралев, областният управител Здравко Димитров и директорът на Областната дирекция на..

публикувано на 13.12.17 в 06:37

Драгомир Георгиев е съветник №1 в Асеновград

56- годишният икономист от Народен съюз Драгомир Георгиев е новият председател на общинския съвет в Асеновград. Той бе единствената предложена кандидатура за поста.  Георгиев бе избран с таен вот с 18 гласа ЗА, 11 бяха против, а три от бюлетините се оказаха недействителни. Георгиев е бивш главен счетоводител на община Асеновград, а сега работи като..

публикувано на 12.12.17 в 17:31

Здравното и социално министерства ще решават заедно проблемите на ТЕЛК с НОИ

Заместник - министърът на здравеопазването Бойко Пенков се срещна с протестиращите лекари от ТЕЛК Пловдив, които заплашиха с колективна оставка заради санкиции от НОИ по издадени решения на комисиите. Той увери медиците, че Здравното министерство ще  предприеме мерки по проблема в две посоки - краткосрочни и  дългосрочни до октомври 2018 година...

публикувано на 12.12.17 в 17:30

Огромно задръстване и петкилометрова колона на АМ "Тракия" в посока Пловдив

Движението по автомагистрала „Тракия“ в района на Траянови врата в посока Пловдив е силно затруднено и се извършва в една лента. Причината е катастрофирал ТИР, който е препречил пътното платно, а специализирана техника го изважда от канавката на аутобана. Преместването на тежкотоварния камион предизвика огромно задръстване в района. „Близо час..

обновено на 12.12.17 в 16:30

Министър Банов увери, че ремонтът на Концертна зала ще приключи в срок

Областният управител Здравко Димитров проведе работна среща с министъра на културата Боил Банов. На срещата бяха обсъдени въпроси свързани с готовността на Пловдив за поемане на домакинството на Европейска столица на културата през 2019 година.  Министърът на културата потвърди  ангажимента на ръководеното от него ведомство за реновирането на..

обновено на 12.12.17 в 16:24