РЕКЛАМА

РИОСВ - Пловдив събра близо половин милион лева от глоби

Общо 2077  проверки са извършили  експертите на РИОСВ – Пловдив от началото на 2017 година до момента. За установени несъответствия по прилагане на екологичното законодателство са дадени 436 предписания.

За констатираните нарушения на Закона за опазване на околната среда и специалните закони по опазване на околната среда от директора на РИОСВ – Пловдив са наложени 49 имуществени санкции. С най-висок размер са глобите по Закона за опазване на околната среда  . Те са 14 в размер на общо 167 494 лв. 

Наложени са глоби и по други закони, сред които Закона за чистотата на атмосферния въздух,  Закона за водите, Закона за управление на отпадъците и Закона за шума. Общата стойност на наказанията са в размер на 297 494 лв.

Общо събраните суми от РИОСВ по наложени  глоби и санкции са 448 487 лв. 

112 857лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти.

Общините, получили най-големи приходи от наложени санкции са Пловдив –  3 3970 лв., Карлово –  21 587 лв.иКуклен – 21 528 лв. Средствата могат да се използват за реализиране на екологични проекти.


Още от категорията

Отварят офертите за Бунарджика

В община Пловдив ще бъдат отворени офертите за благоустрояването на Бунарджика. От обществената поръчка, обявена в район „Централен“ става ясно, че за това трябват 2 млн. лева с ДДС. Очаква се ремонтите да започнат  през септември,  ако се одобри оферта, и  ако няма обжалване на търга. С тези пари строителите трябва да укрепят скалните откоси..

обновено на 21.08.18 в 09:39

Мъж загина след удар от кола на Скобелева майка

20-годишен младеж загина при инцидент на пътен възел Скобелева майка в Пловдив. Той е бил работник, който е поставял конуси на пътното платно, поясняват от МВР. Блъснат е от автомобил около 7.35 часа тази сутрин. Лек автомобил Фиат със 75-годишен шофьор блъснал 20-годишен работник от общинска фирма "Чистота", която подменя знамената в района...

обновено на 21.08.18 в 09:10

Искат дисциплинарно уволнение на правителствен пиар, ударил журналистка

Асоциацията на европейските журналисти -  България настоява за дисциплинарното  уволнение на експерта от правителствената пресслужба Любомир Методиев, позволил си да удари край Пловдив кореспондента на вестник Монитор Елена Крумова, докато тя е изпълнявала служебните си задължения. Намираме за недостатъчно извинението, поднесено от Методиев..

публикувано на 21.08.18 в 09:10

На лагер с лаптоп в гората

Лаптопаджийски лагер, офис в гората, ваканция за работохолици или почивка на един клик разстояние... "Дигиталните номади" определят това като част от начина си на живот, а за хотелиери в Чепеларе е нов туристически продукт, насочен към професиите, които могат да бъдат упражнявани дистанционно.  Създаденият преди 4 години Лаптопаджийски лагер в родопския..

публикувано на 21.08.18 в 07:32

Обсъждат жилищната политика за уязвими групи

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Малина Крумова ще участва в семинар "Възможности за адресиране на жилищните нужди на уязвими групи чрез Националната жилищна стратегия 2018-2030" от 11.00 ч. в хотел "Ландмарк Крийк" в Пловдив.

публикувано на 21.08.18 в 07:03

След Куклен синдикатите в МВР искат проверка на инцидентите с пожарни коли

Синдикалната федерация на служителите в МВР категорично не приема тиражираните версии за причините, довели до инцидента с пожарния автомобил край Куклен, при който загина 48 годишният огнеборец Илиян Попов, а още двама негови колеги бяха ранени.  В отворено писмо те настояват незабавнео да започне  обстойна проверка за това кой и при какви обстоятелства..

обновено на 20.08.18 в 16:36

Окончателно: 5 000 лева гаранция за Габриела

Окръжен съд – Пловдив потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което мярката за неотклонение на Габриела Медарова беше променена от „задържане под стража“ в парична гаранция в размер на 5000 лева. Припомняме, че Габриела Медарова престоя над два месеца в ареста за извършените от нея престъпления и хулигански прояви, преди да бъде..

публикувано на 20.08.18 в 16:35