Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИОСВ - Пловдив събра близо половин милион лева от глоби

Общо 2077  проверки са извършили  експертите на РИОСВ – Пловдив от началото на 2017 година до момента. За установени несъответствия по прилагане на екологичното законодателство са дадени 436 предписания.

За констатираните нарушения на Закона за опазване на околната среда и специалните закони по опазване на околната среда от директора на РИОСВ – Пловдив са наложени 49 имуществени санкции. С най-висок размер са глобите по Закона за опазване на околната среда  . Те са 14 в размер на общо 167 494 лв. 

Наложени са глоби и по други закони, сред които Закона за чистотата на атмосферния въздух,  Закона за водите, Закона за управление на отпадъците и Закона за шума. Общата стойност на наказанията са в размер на 297 494 лв.

Общо събраните суми от РИОСВ по наложени  глоби и санкции са 448 487 лв. 

112 857лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти.

Общините, получили най-големи приходи от наложени санкции са Пловдив –  3 3970 лв., Карлово –  21 587 лв.иКуклен – 21 528 лв. Средствата могат да се използват за реализиране на екологични проекти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ОбС предостави терена до църквата "Свети Николай" за застрояване

Без сериозни дебати пловдивските общински съветници дадоха 600 кв. м. зелена площ на митрополията с опция за застрояване. Теренът се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху земя частна общинска собственост. За целта се променя Подробният устройствен план. Земята..

публикувано на 28.03.24 в 10:50

Ремонт променя трафика по ул. "Д-р Георги Странски"

Временна организация на движението със спиране на автомобилния трафик се въвежда по ул. „Д-р Георги Странски“ в участъка от кръстовището с ул. „Архимандрит Евтимий“ до ул. „Коста Паница“. Тя влиза в сила от днес и ще продължи до 31 май. Причината е стартът на третия от общо четирите етапа по проекта за  продължението на „Д-р Георги..

обновено на 28.03.24 в 10:37

Издъхна бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица Димитър Малинов е починал. Тъжната новина съобщи във Facebook майката на младия мъж Атанаска Бакалова. Недялко Малинов е издъхнал в сряда. Той беше част от протестите с искане за справедливо наказание за убийците на сина му. Делото срещу близнаците Динкови започва по същество на 16 май По непотвърдена..

публикувано на 28.03.24 в 10:32

Стартира проектът за строителството на 7 училища и детски градини

Пловдив стартира проекта за строителството на 7 училища и детски градини.  Това решиха единодушно общинските съветници на редовното си заседание. Строителството им ще струва 65 млн. лв., като 33,5 млн. лв. от тях ще дойдат от министерството на образованието. Останалите трябва да бъдат осигурени от Община Пловдив. Общинските съветници решиха те да..

обновено на 28.03.24 в 10:26

Нова ВиК система бе изградена в ромския квартал на Пещера

Американската фондация „Тръст за социална алтернатива“ изгради ВиК система в ромския квартал „Луковица“ в град Пещера. Общата стойност на проекта е милион и половина лева Водопроводът ще бъде дарен на община Пещера, която се ангажира да го стопанисва чрез своето ВиК дружество. Изградената водопроводна и канализационна мрежа е с дължина километър и..

публикувано на 28.03.24 в 10:25