РЕКЛАМА

До 20% поскъпва водата в 15 града, в Пловдив - с 2,9 на сто

Водата и ВиК услугите ще поскъпнат между 2 и 20 процента в 15 града в страната от следващата година. Предвиденото увеличение беше обсъждано от  Комисията за енергийно и водно регулиране днес като решението ще бъде взето на 15-ти декемри

Предложението за цената на водата в Пловдив е да поскъпне с 2,9% до 2,20 лева за кубик, а в Смолян - с 4,5 до 2,35 лева.
Най-голямо увеличение, с 20 на сто, ще има в Ямбол, с 13 на сто ще скочат цените във Враца. В София водата поскъпва с нови девет процента. Увеличението за останалите градове в страната, сред които Бургас, Русе, Перник и Монтана, се движи между шест и осем процента. 
Тези цени са пределните, по които ВиК дружествата могат да продават водата и се определят служебно от водния регулатор. 


Още от категорията

Каракачанов вкарва в съда клеветите за корупция с паспортите в ДАБЧ

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който е и председател на ВМРО, ще започне дело за оклеветяване заради обвиненията към него, свързани с Агенцията на българите в чужбина.  Това обяви Каракачанов при посещението си в Пловдив и уточни, че следващата седмица ще подаде в лично качество искова молба в съда по повод на..

публикувано на 16.12.18 в 17:24

Снегът спря ТИР-овете по магистрала "Тракия" в Пазарджишка област

Усложнена е пътната обстановка в страната. Жълт код за валежи от дъжд, сняг и поледици е обявен в 11 области , включително Пазарджишка, Смолянска и Пловдивска.  Предупреждението за снеговалежи е в София-град, София-област, Перник и Кюстендил. В областите Видин, Враца и Монтана жълтият код е за сняг и поледици. По-късно към предупреждението бяха..

публикувано на 16.12.18 в 15:26

Неправоспособен шофьор и спътникът му загинаха край Карлово

Двама млади мъже са загинали на място при катастрофа рано тази сутрин между карловските села Климент и Войнягово. Те са били неправоспособни и са самокатастрофирали , съобщи пред Радио Пловдив директорът на опилицята в Пловдив старши комисар Атанас Илков . Мъжете са пътували в лек автомобил "Фолксваген". Около 4 ч. тази сутрин те са се блъснали..

публикувано на 16.12.18 в 13:52

Каракачанов отчита в Пловдив дейността на патриотите през 2018 г.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пристига в Пловдив за участие в политическа дискусия.  Тя е организирана от  ВМРО – БНД и е посветена на изтичащата 2018-а година. Поканени са всички пловдивски журналисти, а срещата ще бъде в клуба на организацията.  Председателят на партията Красимир Каракачанов ще акцентира върху важните..

обновено на 16.12.18 в 11:00

Приеха само 32 от 316 кандидати за детските заведения в Пловдив

32 деца са  приети в детските заведения в Пловдив на последното за 2018 година класиране, проведено на 13 декември, съобщават от община Пловдив. В яслените групи са приети 16 деца от общо кандидатствали 170 .  В първа група са приети 8 деца от кандидатствали 81 . Две са приетите деца във втора група от общо кандидатствали 51 ...

публикувано на 16.12.18 в 10:55

Коледната комета ще е най - близо до Земята тази нощ

Тази нощ, освен метеорният поток Джеминиди, в небето ще може да се наблюдава още едно явление - зелена комета, известна още като Коледната комета . Тя ще е толкова близо до нашата планета, че ще може да бъде видяна с невъоръжено око , разказа пред БНР астрономът от обсерваторията в Рожен Пенчо Маркишки. Тази вечер в 23,00 часа там, където е ясно,..

обновено на 16.12.18 в 10:12

Дъжд и сняг носят поледици днес, жълт код за опасно време в шест области

Жълт код за сняг и поледици е в сила за шест области на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.  Предупреждението за снеговалежи е в София-град, София-област, Перник и Кюстендил . В тези райони се очаква образуване на снежна покривка.  В областите Видин, Враца и Монтана жълтият код е за сняг и поледици. По..

обновено на 16.12.18 в 10:12