РЕКЛАМА

Сбъднах мечтата си да пея в "Отело"

Баритонът Крум Гълъбов се върна към корените си, и отново е в Пловдив.


Опитвам се винаги да давам максимума от себе си, да зарадвам публиката. 2017 година ми даде доста неща. Участвах в много интересен фестивал в Чехия – Чешки Крумлов. Една въртяща се аудитория на 360 градуса.  Там е имало много изявени артисти, даже Доминго е пял на тази открита сцена. Една нова продукция, роля, която много години чаках в „Отело“, голямо предизвикателство. Баритонът винаги е отрицателният образ, Яго е крем де ла крем на баритона, защото той прави цялата интрига. Яго е моторът на цялото действие и прави абсолютно всичко.

Приятно се изненадах, като дойдох окончателно от Виена тук. Видях нов град, нови хора, по-забързани, по-събудени, по-модерни. Да се надяваме, че града и общината ще направят много, специално за културния сектор. Без култура един народ е много беден и ограбен.

Духовността, тези будители, които ги знаем от историята.

Интервюто с баритона Крум Гълъбов е в звуковия файл.


Още от категорията

Пет концерта с пет рояла на пет места откриват Есенния салон на изкуствата

„Есенни истории с роял“  е името на откриващото събитие на тазгодишното издание на Есенен салон на изкуствата - Пловдив 2018.  В един уникален концерт  на 5 сцени,  разположени на емблематични места в Пловдив  на 1 септември, събота , на роял ще свирят прочути български музиканти, заедно с изпълнители от Държавна опера Пловдив, ученици от НУМТИ..

публикувано на 21.08.18 в 16:45

Беглика фест на 10 години

... Високи мощни ели, меки поляни за боси крака, хладни бляскави води и бреговете на Големия Беглик. Вечер – огньове и тъпани, голяма луна на черно одеяло, топли сладки приказки между непознати приятели, които се срещат веднъж годишно  ..Това се случва  във фестивала Беглика фест 2018, който ще се проведе от 22 до 27 август на зовир..

публикувано на 21.08.18 в 12:42

Йордан Д.Радичков за новата си книга "Двеста линейки на час"

И въпреки всичо никой не можеше да премахне черната следа от паметта на сътворението, черната следа от историята. И никой от белия свят, нито Партиджано, нито Мария, нито момчето и неговата далечна страна, не можеха да умият ръцете на света, да умит очите на света и да направят така, че хората никога да не бяха виждали на какво всъщност сме..

публикувано на 21.08.18 в 12:17

Старият Пловдив празнува своята младост

„По трихълмието на времето“ е темата на тазгодишните традиционни Празници на Стария град, които ще се проведат от 17 до 23 септември.  „Старият Пловдив е пълен с живот, младост и любов и става все по-привлекателна и модерна дестинация. Смятаме, че това е повод, който заслужава специално тържество. Затова много се вълнуваме, че през септември ще..

публикувано на 20.08.18 в 15:08

Ще направя модерен филм за Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Дарителска кампания набира средства за документален филм за  Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Инициатор е режисьорът и сценарист Олег Ковачев.  Той обясни, че не е успял да се класира за субсидия във филмовия център и затова се обръща към всички родолюбиви българи да дарят средства, за да бъде създаден този филм. Необходимите средства за него..

публикувано на 20.08.18 в 10:12

„Сцена на кръстопът“ пуска билети и онлайн

Фестивалът отвори виртуалната си каса днес, а от 1 септември ще заработят и касите в Драматичния театър и Куфарчето в мол Пловдив. За първа година любимият форум на пловдивчани ще предлага билети за представленията в програмата през онлайн платформа www.tickets.dtp.bg. С интересна информация за спектаклите от 22-рото издание на фестивала е пълен..

публикувано на 20.08.18 в 10:12

Преге - предаване за света на книгите, 18 - 24 август

В предаването за книги на Радио Пловдив на 18.08. 2018 г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Уилям Фокнър. Докато лежах и умирах. 248 стр., ок. 4А, Колибри, 2018. Рис Боуен. Писмо от Тоскана. 336 стр., ок. 4А, Кръгозор, 2018. Курт Ауст. Денят на Страшния съд. 384 стр., ок. 3А, Персей,..

публикувано на 20.08.18 в 09:54