РЕКЛАМА

Новият шеф на пловдивския сектор "Пътна полиция":

Няма ги вече опашките за регистрация на автомобили

Снимка: Радио Пловдив

Няма ги вече опашките за регистрация на автомобили и това се вижда от хората,  каза в интервю за Радио Пловдив новият началник на „Пътна полиция“ главен инспектор Димитър Димитров относно промените в работата на пловдивкия сектор за последните три месеца. 

По думите му административните пропуски се отстраняват по-най-бързия начин, за да може да се върне доверието на хората. В края на всяка седмица се провеждат специализирани полицейски операции в малките населени места и на територията на Районните управления на МВР, допълни Димитров. Освен това периодично има и акции срещу превишена скорост, които се извършват с технически средства за видеоконтрол.

Превишената скорост остава основната причина за тежките катастрофи, а Пловдив, въпреки отчетения спад на загинали и ранени, остава на челното място в национален мащаб. За пътната безопасност работим съвместно с общината и ще бъдат закупени две камери и тестове за наркотични вещества, отбеляза шефът на „Пътна полиция“.

Като приоритети в превантивната дейност Димитров посочи лекциите в учебните заведения.  Действаме превантивно с детските градини,  средните и висшите училища и там имаме представители, които водят лекции.

Оносно зачестилите напоследък нарушения на шофьори на автобуси, уточни, че се старят да вземат ефективни мерки, в това число и с провеждането на беседи в транспортните фирми, но високата скорост в градските автобуси е и въпрос на манталитет.

Според главен инспектор Димитров многократите промени в Закона за движение по пътищата подобряват ситуацията, а при всяка една новост се провеждат и обучения на служителите. Липса на кадри в пловдивския сектор има, но вече не толкова осезаема – от началото на годината е имало 18 вакантни позиции, а сега свободите места са 8. В момента там работят общо 176 служители.

От септември главен инспектор Димитър Димитров е назначен временно за началник на сектор „Пътна полиция“ в Пловдив. Той започва работа в системата на МВР през 1991 година, повече от 20 години работи като младши автоконтрольор , а след това и като полицейски инспектор. Разговорът с него е след един много тежък откъм пътен травматизъм месец ноември  и в навечерието на студентския празник. 
Снимка
Още от категорията

Моделът на здравеопазване в България е изчерпан

Скандалът с поисканата и отказана оставка на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев, коментира доц. Георги Йорданов, зам. председател на парламентарната комисия по здравеопазване. Има ли осонование за оставка на проф. Плочев? Припомняме, че е настоял пред  НС за актуализация на бюджета на ЗК за дълг от 271 мил. лева, към други здравни каси...

публикувано на 20.02.18 в 17:25

Часът на срещата "Точно днес"

В утрото на 21 февруари ще чуете писателката Мирела Иванова, председателят на Туристическата асоциация "Родопи" и заместник - кмет на Чепеларе Пантелей Мемцов, Мариана Кукушева - председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите, областният управител Здравко Димитров и Шенар Бахар от Турското консулство в Пловдив и Ема Черногорска един..

публикувано на 20.02.18 в 16:56

Дебатът Радев-Борисов е за върховенството на закона у нас

Противопоставянето  между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов е по централна за страната ни тема - върховенството на закона в България .  За това става дума в този "дебат" , заяви  пред Радио Пловдив журналистът Петко Георгиев . Той определи последното изказване на президента Румен Радев като индиректно, дори почти..

публикувано на 20.02.18 в 16:18
Румен Гълъбинов

У нас спокойно ДДС може да стане 15 %

Смяната на касовите апарати няма да подобри съществено събираемостта на данъците. Това прогнозира финансистът  Румен Гълъбинов .  Говорим за данъците у нас, както и за задълбочаването на Икономическия и паричен съюз (Еврозоната) и относно бъдещето на финансите на ЕС. Румен Гълъбинов каза, че според него вече 10 години в България няма намален данък, а..

обновено на 20.02.18 в 11:43

Освобождава се поле на обединител в политиката у нас

Със социолога  Димитър Ганев  от изследователски център "Тренд"  говорим за българските компромиси за нелегалните мигранти, за посещението на Виктор Орбан у нас, както и за новата разделителна линия между Борисов и Радев. Ганев посочи, че след последното им социологическо проучване с тава ясно, че само омбудсманът Мая Манолова бележи ръст на..

публикувано на 20.02.18 в 09:55

Очаквам сериозен разговор с проф. Камен Плочев утре в НС

В програма "Точно днес" интервю с  д-р Нигяр Джафер , заместник - председател на НС и член на комисията по здравеопазване - коментираме актуализацията на бюджета на НЗОК и поисканата оставка на проф. Камен Плочев. Д-р Джафер съобщи, че утре ще има извънредното заседание на парламентарната комисия по здравеопазване, на което ще бъде изслушан..

публикувано на 20.02.18 в 09:54

Операции с кибернож се провеждат вече в Пловдив

Изключително модерно лечение с кибернож на пациенти със злокачествени формации на подвижни органи беше извършено за първи път в България в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. То е изключително щадящо за болните, а повече за него научаваме от доктор Мария Влайкова, началник на Клиниката по лъчелечение.  Само в Клиниката по лъчелечение към УМБАЛ..

публикувано на 20.02.18 в 09:03