РЕКЛАМА

Новият шеф на пловдивския сектор "Пътна полиция":

Няма ги вече опашките за регистрация на автомобили

Снимка: Радио Пловдив

Няма ги вече опашките за регистрация на автомобили и това се вижда от хората,  каза в интервю за Радио Пловдив новият началник на „Пътна полиция“ главен инспектор Димитър Димитров относно промените в работата на пловдивкия сектор за последните три месеца. 

По думите му административните пропуски се отстраняват по-най-бързия начин, за да може да се върне доверието на хората. В края на всяка седмица се провеждат специализирани полицейски операции в малките населени места и на територията на Районните управления на МВР, допълни Димитров. Освен това периодично има и акции срещу превишена скорост, които се извършват с технически средства за видеоконтрол.

Превишената скорост остава основната причина за тежките катастрофи, а Пловдив, въпреки отчетения спад на загинали и ранени, остава на челното място в национален мащаб. За пътната безопасност работим съвместно с общината и ще бъдат закупени две камери и тестове за наркотични вещества, отбеляза шефът на „Пътна полиция“.

Като приоритети в превантивната дейност Димитров посочи лекциите в учебните заведения.  Действаме превантивно с детските градини,  средните и висшите училища и там имаме представители, които водят лекции.

Оносно зачестилите напоследък нарушения на шофьори на автобуси, уточни, че се старят да вземат ефективни мерки, в това число и с провеждането на беседи в транспортните фирми, но високата скорост в градските автобуси е и въпрос на манталитет.

Според главен инспектор Димитров многократите промени в Закона за движение по пътищата подобряват ситуацията, а при всяка една новост се провеждат и обучения на служителите. Липса на кадри в пловдивския сектор има, но вече не толкова осезаема – от началото на годината е имало 18 вакантни позиции, а сега свободите места са 8. В момента там работят общо 176 служители.

От септември главен инспектор Димитър Димитров е назначен временно за началник на сектор „Пътна полиция“ в Пловдив. Той започва работа в системата на МВР през 1991 година, повече от 20 години работи като младши автоконтрольор , а след това и като полицейски инспектор. Разговорът с него е след един много тежък откъм пътен травматизъм месец ноември  и в навечерието на студентския празник. 
Снимка
Още от категорията

Храна за бедните - благотворително в Пловдив

Складове за безплатни храни за бедните – това е мисията на Стефан Чолаков, който вече четири години изхранва хора в беда. Първата му инициатива тръгва от поставена хладилна витрина на улицата. [/module Кампанията се разраства и Стефан вече прави хранителна банка. Целта му е да открие складове във всички 28 областни центрове. Засега..

публикувано на 14.12.18 в 16:45

Базар в помощ на ревматологията на УМБАЛ „Свети Георги“

Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България организира благотворителен коледен базар под надслов „С любов и усмивка за Коледа“ в полза на Клиника по ревматология на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив.  Базарът ще се проведе на 15 декемаври от 11:00 до 17:00 ч. в залата на Културен център „Г8“ на ул. „У. Гладстон“ №8 в София..

публикувано на 14.12.18 в 16:14

Дядо Коледа и Снежанка се качват на теснолинейката на 22 декември

В навечерието на Рождество Христово и Нова година Гражданско сдружение „За теснолинейката” организира романтично пътуване с теснолинейката от Септември до Добринище. Поредното наше мероприятие е на 22 декември. В навечерието на Коледните и Новогодишни празници искаме да създадем положителни емоции за хората. Каним ги на празнично пътуване с..

публикувано на 14.12.18 в 16:13

Да работим постоянно с децата, за да ги опазим на пътя

За непрекъсната работа по превенцията с децата за безопасността на движението – призова награденият „Полицай на годината“ Стойчо Яковски от Пътна полиция – Пловдив. Той бе награден основно за своята дейност в областта на превенцията за безопасност на движението. През годината полицаят е провел лекции и обучение с деца и младежи в 20..

публикувано на 14.12.18 в 16:07

С трицифрени номера на бюлетината ще решаваме 15/15

Народните представители гласуваха на първо четене предлаганите промени в Изборния кодекс. Според новите текстове, машинният вот навсякъде в страната се отлага.  Въпреки, че трябваше да бъде факт на евроизборите през май 2019-та - още за новите правила, по които ще гласуваме засега на два пъти догодина ще коментираме със  Стоил Стоилов , изборен..

публикувано на 14.12.18 в 10:38

При покупка на електронна винетка внимавайте как въвеждате данните

От 17 декември започва продажбата на електронни винетки от сайта bgtoll.bg и мобилното приложение. Цената на електронните винетки остава същата, както на стикер винетките. Плащането ще става с банкова карта – дебитна или кредитна карта, като г ражданите ще могат да купуват електронни винетки и от терминали за самотаксуване, които ще бъдат..

публикувано на 13.12.18 в 16:53

БГ Коледа помага на две клиники в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

Високотехнологична апартура, закупена с дарения от благотворителната инициатива "Българската Коледа", получиха Клиниката по ранна рехабилитация и физикална медицина и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Новата техника вече помага на малките пациенти от двете уникални за страната отделения. Три от апаратите са за..

публикувано на 13.12.18 в 14:16