РЕКЛАМА

Новият шеф на пловдивския сектор "Пътна полиция":

Няма ги вече опашките за регистрация на автомобили

Снимка: Радио Пловдив

Няма ги вече опашките за регистрация на автомобили и това се вижда от хората,  каза в интервю за Радио Пловдив новият началник на „Пътна полиция“ главен инспектор Димитър Димитров относно промените в работата на пловдивкия сектор за последните три месеца. 

По думите му административните пропуски се отстраняват по-най-бързия начин, за да може да се върне доверието на хората. В края на всяка седмица се провеждат специализирани полицейски операции в малките населени места и на територията на Районните управления на МВР, допълни Димитров. Освен това периодично има и акции срещу превишена скорост, които се извършват с технически средства за видеоконтрол.

Превишената скорост остава основната причина за тежките катастрофи, а Пловдив, въпреки отчетения спад на загинали и ранени, остава на челното място в национален мащаб. За пътната безопасност работим съвместно с общината и ще бъдат закупени две камери и тестове за наркотични вещества, отбеляза шефът на „Пътна полиция“.

Като приоритети в превантивната дейност Димитров посочи лекциите в учебните заведения.  Действаме превантивно с детските градини,  средните и висшите училища и там имаме представители, които водят лекции.

Оносно зачестилите напоследък нарушения на шофьори на автобуси, уточни, че се старят да вземат ефективни мерки, в това число и с провеждането на беседи в транспортните фирми, но високата скорост в градските автобуси е и въпрос на манталитет.

Според главен инспектор Димитров многократите промени в Закона за движение по пътищата подобряват ситуацията, а при всяка една новост се провеждат и обучения на служителите. Липса на кадри в пловдивския сектор има, но вече не толкова осезаема – от началото на годината е имало 18 вакантни позиции, а сега свободите места са 8. В момента там работят общо 176 служители.

От септември главен инспектор Димитър Димитров е назначен временно за началник на сектор „Пътна полиция“ в Пловдив. Той започва работа в системата на МВР през 1991 година, повече от 20 години работи като младши автоконтрольор , а след това и като полицейски инспектор. Разговорът с него е след един много тежък откъм пътен травматизъм месец ноември  и в навечерието на студентския празник. 
Снимка
Още от категорията

Младите семейства предпочитат ново строителство

Мирослад Язов, мениджър на офис на международна фирма коментира пазара на имоти в Пловдив: Жилищният фонд в Пловдив остарява. Панелките, които са строени 60-те и 70-те години на миналия век не предлагат на младото поколение средата, която биха желали да обитават. Входовете не изглеждат добре, не предоставят допълнителни услуги, като охрана,..

публикувано на 26.05.18 в 10:55

Енергетиката ни е зависима и се управлява по руски маниер

Европейската комисия обяви, че разследването и срещу „Газпром“ за предполагаема злоупотреба с господстващо положение ще приключи без глоба за компанията. Това става след като „Газпром“ се съгласява с промени в търговската си политика. Как ще се отрази новата ситуация на отношенията на България с основния й газов доставчик -  по темата разговаряме с..

обновено на 25.05.18 в 15:45

Вече е назначен юрист в общината за защита на личните данни

Европейският регламент за защита на личните данни (GDPR) ще влезе в сила на 25 май, но никой не е напълно готов – нито компаниите, нито дори регулаторите, отбелязват юристите.  Как общината в Пловдив ще поеме личните данни на гражданите - говорим със секретаря на общината Ангелина Топчиева . Тя разказа, че тези правила са приети от 2016 година, но..

публикувано на 25.05.18 в 09:45

Да търсим общите чествания от историята ни с Македония

И отново към Македония за отбелязването на 1000 години Охридска архиепископия разговаряме с д-р Момчил Методиев, главен редактор на електронния портал "Християнство и култура". Той отбеляза, че е заявен категоричен отказ от страна на нашата църква да участва в тържествата на 27 и 28 май в Охрид. Защо БПЦ-БП взеха решение за отбелязване на..

публикувано на 25.05.18 в 09:02

Българското образование се нуждае от вдъхновение

Това е най-светлият ден в годината може би за нас, българите, защото го свързваме със словото и със светлината. И тъй като наистина  светът, животът, човеците са започнали в Словото, вероятно и ние имаме усещането, че сме част от тази митология.  А какво е личното ми усещане за празника - малко раздвоено,  защото едновременно чествайки митологиите..

публикувано на 24.05.18 в 13:19

Изкуството на превода - смисъл се улавя с много четене

Един текст, когато се чете, той трябва да се чете с разбиране. В редакторската си работа през годините много често съм се  сблъсквала с това, че хората четат повърхностно.  Специално преводачът трябва да  обръща внимание на всяка една дума, на това, което е искал да каже авторът,  неговия подтекст, да се чете и между линиите, а не да се  спира..

публикувано на 24.05.18 в 12:18

Дългът на учителя е изпитание, кръст, който носим

Като всеки човек,  за мене е  много ценно трудът ми да бъде оценен. Никой от нас не е самотен остров и разбира се, е окриляващо за всеки  творец, когато общността потвърди по някакъв начин смислеността на това, което е направил. Винаги много съм обичала празника, но този 24 май през 2018-та година за мене е специално издание, заяви носителката на..

публикувано на 24.05.18 в 11:16