РЕКЛАМА

Новият шеф на пловдивския сектор "Пътна полиция":

Няма ги вече опашките за регистрация на автомобили

Снимка: Радио Пловдив

Няма ги вече опашките за регистрация на автомобили и това се вижда от хората,  каза в интервю за Радио Пловдив новият началник на „Пътна полиция“ главен инспектор Димитър Димитров относно промените в работата на пловдивкия сектор за последните три месеца. 

По думите му административните пропуски се отстраняват по-най-бързия начин, за да може да се върне доверието на хората. В края на всяка седмица се провеждат специализирани полицейски операции в малките населени места и на територията на Районните управления на МВР, допълни Димитров. Освен това периодично има и акции срещу превишена скорост, които се извършват с технически средства за видеоконтрол.

Превишената скорост остава основната причина за тежките катастрофи, а Пловдив, въпреки отчетения спад на загинали и ранени, остава на челното място в национален мащаб. За пътната безопасност работим съвместно с общината и ще бъдат закупени две камери и тестове за наркотични вещества, отбеляза шефът на „Пътна полиция“.

Като приоритети в превантивната дейност Димитров посочи лекциите в учебните заведения.  Действаме превантивно с детските градини,  средните и висшите училища и там имаме представители, които водят лекции.

Оносно зачестилите напоследък нарушения на шофьори на автобуси, уточни, че се старят да вземат ефективни мерки, в това число и с провеждането на беседи в транспортните фирми, но високата скорост в градските автобуси е и въпрос на манталитет.

Според главен инспектор Димитров многократите промени в Закона за движение по пътищата подобряват ситуацията, а при всяка една новост се провеждат и обучения на служителите. Липса на кадри в пловдивския сектор има, но вече не толкова осезаема – от началото на годината е имало 18 вакантни позиции, а сега свободите места са 8. В момента там работят общо 176 служители.

От септември главен инспектор Димитър Димитров е назначен временно за началник на сектор „Пътна полиция“ в Пловдив. Той започва работа в системата на МВР през 1991 година, повече от 20 години работи като младши автоконтрольор , а след това и като полицейски инспектор. Разговорът с него е след един много тежък откъм пътен травматизъм месец ноември  и в навечерието на студентския празник. 
Снимка
Още от категорията

На подсъдимата скамейка за КТБ липсват БНБ и Прокуратурата

Мегаделото КТБ днес не тръгна, защото собственикът Цветан Василев, който е в Сърбия, бил нередовно призован. За фалита на банката на подсъдимата скамейка са изправени още 17 души. Според обвинителния акт нанесената щета на банката е 2,5 милиарда лева. Съпредседателят на сдружението на вложителите в КТБ „Ние гражданите“   Вера Ахундова заяви..

публикувано на 13.12.17 в 17:00

Липсват отговори за парк Пирин, бъдещето му е застрашено

Министърът не оттегля, а забавя проекта за промяна на концесионния договор на ски зона Банско.  Ситуацията си е съвсем същата.  Това заяви пред Радио Пловдив  Владимир Иванов  от WWF - България, който обясни защо еколози и граждани излизат тази вечер в София на протест в защита на Пирин .  Протестът започва в 18,30 часа от паметника на..

публикувано на 13.12.17 в 16:25

Има хляб в този занаят..."Извън протокола"

25-годишният Методи Падалов от Карлово попада в рубриката "Извън протокола". Младият ножар вече е усвоил най-важното от занаята и най-важния урок от майстора. Той е категоричен, че има много хляб в тази работа....и не само :)

публикувано на 13.12.17 в 13:26

"Българската Коледа" за детска клиника в УМБАЛ "Свети Георги"

Детска клиника към Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив получава транспортна система за новородени и кърмачета в рамките на кампанията „Българската Коледа“. Тя ще сведе до минимум рисковете при транспорт на бебета, които страдат най-вече от вродени заболявания на сърцето, заяви началникът на клиниката професор Иван Иванов...

публикувано на 13.12.17 в 11:45

Мораториумите са мързелив начин да управляваш здравеопазването

Пациентите нямат полза от това, което се случва в здравеопазването. Лекарите също нямат интерес. Единствено полза имат държавните служители. Тези мораториуми и забрани, които се приемат поголовно, е мързелив начин да се управлява системата, лесния начин за управление на системата. Така те улесняват собствената си работа, но това е за сметка на..

публикувано на 13.12.17 в 10:23

В политиката трябва да има надграждане

Основен приоритет в моята работа ще бъде приемането на бюджета на Асеновград и създаване на атмосфера на единодействие в Общинския съвет, това заяви в първото си интервю пред Радио Пловдив новия председател на местния парламент в Асеновград Драгомир Георгиев от Народен съюз. Той призна, че вече е оформено ново мнозинство в ОбС –..

публикувано на 13.12.17 в 10:02

Живеем в постпреходна реалност, която прави ГЕРБ силна

Политическият дебат в България зацикли. Започнахме да приемаме споровете и скандалите за нещо нормално. И двете основни политически групи – ГЕРБ и БСП се държат мобилизирани по този начин и всеки месец ние отчитаме едни и същи нагласи. Това заяви политологът Първан Симеонов.   По думите му, вътрешната мобилизация обаче не мобилизира..

публикувано на 13.12.17 в 10:01