РЕКЛАМА

Новият шеф на пловдивския сектор "Пътна полиция":

Няма ги вече опашките за регистрация на автомобили

Снимка: Радио Пловдив

Няма ги вече опашките за регистрация на автомобили и това се вижда от хората,  каза в интервю за Радио Пловдив новият началник на „Пътна полиция“ главен инспектор Димитър Димитров относно промените в работата на пловдивкия сектор за последните три месеца. 

По думите му административните пропуски се отстраняват по-най-бързия начин, за да може да се върне доверието на хората. В края на всяка седмица се провеждат специализирани полицейски операции в малките населени места и на територията на Районните управления на МВР, допълни Димитров. Освен това периодично има и акции срещу превишена скорост, които се извършват с технически средства за видеоконтрол.

Превишената скорост остава основната причина за тежките катастрофи, а Пловдив, въпреки отчетения спад на загинали и ранени, остава на челното място в национален мащаб. За пътната безопасност работим съвместно с общината и ще бъдат закупени две камери и тестове за наркотични вещества, отбеляза шефът на „Пътна полиция“.

Като приоритети в превантивната дейност Димитров посочи лекциите в учебните заведения.  Действаме превантивно с детските градини,  средните и висшите училища и там имаме представители, които водят лекции.

Оносно зачестилите напоследък нарушения на шофьори на автобуси, уточни, че се старят да вземат ефективни мерки, в това число и с провеждането на беседи в транспортните фирми, но високата скорост в градските автобуси е и въпрос на манталитет.

Според главен инспектор Димитров многократите промени в Закона за движение по пътищата подобряват ситуацията, а при всяка една новост се провеждат и обучения на служителите. Липса на кадри в пловдивския сектор има, но вече не толкова осезаема – от началото на годината е имало 18 вакантни позиции, а сега свободите места са 8. В момента там работят общо 176 служители.

От септември главен инспектор Димитър Димитров е назначен временно за началник на сектор „Пътна полиция“ в Пловдив. Той започва работа в системата на МВР през 1991 година, повече от 20 години работи като младши автоконтрольор , а след това и като полицейски инспектор. Разговорът с него е след един много тежък откъм пътен травматизъм месец ноември  и в навечерието на студентския празник. 
Снимка
Още от категорията

Опитът на Маринов в МВР е добър старт за преговори с него

Протоколна, а не опознавателна - така определи днешната среща между министъра на вътрешните работи Младен Маринов и синдикатите в МВР Валентин Попов, който е председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в системата.  Той се надява решенията, свързани с професионалния и социалния статус на служителите да се решават в диалог с..

обновено на 21.09.18 в 16:36

Училище "Любен Каравелов" ще се преобразява в движение

В 21 век като функционалност влиза училище "Любен Каравелов" в Пловдив, което е една от образователните институции в списъка с обекти, които ще се ремонтират със средствата ОП "Региони с растеж".  Общото финансиране надхвърля 18 милиона лева. Освен училището предстои да се построи нова детска градина, предстоят и сериозни ремонти в ДГ "Снежанка" и..

обновено на 21.09.18 в 11:47

Предстои нов РЕВНОСТен дебат за галерията на "Гладстон"

Обществено обсъждане на проекта за сграда на галерията - дом на Дружеството на пловдивски художници - поискаха архитектите в Пловдив. На среща с председателя на дружеството Снежана Фурнаджиева те не останали удовлетворени от получената информация за това какъв е актуалният проект. От своя страна резерви към мотивите и тона на обсъждането изрази..

обновено на 21.09.18 в 11:47

Сами трябва да преборим двойния стандарт, ЕС е твърде муден

Асоциацията на индустриалния капитал подкрепи инициативата на "Произведено в България" за измененията, които да се направят в Закона за храните, така че българският потребител да е защитен от т.нар. двоен стандарт. Ние не търсим нито ограничаване, нито забрани, ние търсим прекратяване на практиката да се лъже българския потребител, и не само..

публикувано на 21.09.18 в 11:45

Краят на кабинета "Борисов-3" ще бъде през 2019-та

Народното събрание избра тримата нови министри Младен Маринов, Росен Желязков и Петя Аврамова на мястото на подалите оставки Валентин Радев - МВР, Ивайло Московски - МТИТС и Николай Нанков - МРРБ.  Против бяха депутатите на БСП и ДПС. Нищо неочаквано не се случи в пленарната зала днес, управляващите имат своите 125 гласа, дори и независимите и..

публикувано на 20.09.18 в 16:03
Георги Харизанов

Премиерът е човек, който няма притеснение от оставки

Георги Харизанов от Института за дясна политика коментира за Радио Пловдив  персоналните   промени в Министерски съвет, гласувани в НС.   Рокадите засягат министерствата на транспорта, на регионалното развитие и на вътрешните работи. Росен Желязков беше избран със 125 гласа „за“ и 88 „против“ за министър на транспорта на мястото на Ивайло..

публикувано на 20.09.18 в 15:45

Няма да има изненади при гласуването на новите министри

Сигналите, които изпраща Бойко Борисов с предложените от него промени в кабинета е, че управляващата коалиция е силна и по негови думи има дълга резервна скамейка, че по всяко време може да смени министрите. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Любомир Аламанов, пиар експерт по повод персоналните промени, които днес се очаква да се гласуват от..

публикувано на 20.09.18 в 10:25