РЕКЛАМА

Културният календар за 2018 г. е запълнен и финансово гарантиран

Над 1 550 000 лева ще отдели от бюджета за 2018 година община Пловдив, за да финансира културни събития. Заедно ресорните дирекции и заместник - кметът Александър Държиков подготвят Културния календар с над 80 събития в Пловдив за следващата година. Държиков съобщи, че средствата ще са повече с 350 000 лева в сравнение с 2017-та.

Предложенията са публикувани и на сайта на общината, вносител е кметът Иван Тотев.

Сред най-значимите събития са гостуването на Античния театър на Стинг през месец юни /между 19 и 21/, за което се отпускат 90 000 лева. Предвидени са и 80 000 лева за фестивала Sound of the ages 2018. Общината финансира традиционно и Международния фолклорен фестивал с 85 000 лева. 

В проекта за календара е записано, че освен организираните от администрацията фестивали, конкурси, награди и кампании, средства са предвидени и за проекти, популяризиращи културата на Пловдив в чужбина, както и за съвместни инициативи с държавни и международни културни институции и дипломатически мисии.

Провеждащият се през година Куклен фестивал „Двама са малко, трима са много“ ще има финансиране от 50 000 лева, а по 40 000 лева се отпускат за – „Сцена на кръстопът“,  НОЩ/Пловдив 2018 и Есенния салон на изкуствата.

За 16-то  издание на литературния фестивал "Пловдив чете" 2018 в бюджет 2018 се заделят 38 000 лева,  „Класик OPEN AIR – Пулсът на Пловдив в 3/4"ще се финансира с 30 000 лева, а международния фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща с 36 000 лева.

На сесия на общинския съвет през януари предстои предложенията да бъдат одобрени от съветниците. 


Още от категорията
Проект на бъдещата галерия

Жалба спря преобразяването на Детмаг в галерия

Още един ремонт свързан с изграждане на културна инфраструктура  за европейското домакинство на Пловдив през 2019 г.  спря след жалба от отстранен от конкурсната процедура  участник.  Фирма „Саграда“ ЕООД, която отпадна, заради пропуски в документацията, обжали  пред КЗК избраната на 25 юли фирма  „Ай Ди Ел“ ЕООД. В съответствие с..

публикувано на 16.08.18 в 17:05

Пловдивски квартали останаха с часове без вода заради аварии

Заради аварии за по няколко часа днес нямаше вода в няколко района на Пловдив.  Повреда на спирателен кран остави без вода живеещите на улица „Шилер“ зад Градския дом на културата „Борис Христов“, както и на няколко съседни улици. Отстраняването приключи в обещаното време - до 15 часа.  Повредата са нанесли работници на строителната фирма..

публикувано на 16.08.18 в 16:17

Полицаят, участвал в трафик на бежанци, остава зад решетките

Пловдивският окръжен съд остави в ареста полицая Владимир Стоянов . Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.  Стоянов, който е обвинен за трафик на мигранти,   обжалваше решението на районния съд в Карлово, който постанови той да остане зад решетките, защото може извърши други престъпления. В хода на делото стана ясно, че  той е..

публикувано на 16.08.18 в 16:01

Обновяват ВиК мрежата в Златоград с над 1 милион лева

ВиК-мрежата на десетки улици в Златоград предстои да бъде подменена.  От общината уточниха, че проектът за доизграждане, реконскрукция и рехабилитация на ВиК- мрежата се финансира с 1.1 млн. лв., отпуснати от държавата.  Предвижда се реконструкцията да започне в края на август.  При подготовката на трасето за работа ще се засегне уличната..

публикувано на 16.08.18 в 15:26

Арестуваха шофьор, опитал да подкупи с 20 евро полицаи

Случката се е разиграла  на АМ "Тракия" в  района на пътен възел Гелеменово.  Полицаите засекли лек автомобил „Нисан“ без регистрационни табели.  Оказало се, че шофьорът 37годишен мъж от Пазарджик няма книжка. Той решил да подкупи полицаите и извадил банкнота от 20 евро като я подхвърлил в служебната кола. Шофьорът е бил арестуван незабавно за 24..

обновено на 16.08.18 в 14:52

Христо Бонев дари 200 кашона с лакомства за пациентите на УМБАЛ „Свети Георги“

Това е петото поред дарение за годината, направено от футболната легенда за болницата. Лакомствата бяха разпределени между пациентите на девет клиники: Клиника по педиатрия и генетични заболявания, Клиника по детска хирургия, Клиника по кардиохирургия, Втора клиника по хирургия, Клиника по изгаряния, Клиника по пластично-възстановителна..

обновено на 16.08.18 в 14:52

Пловдивският апелативен съд решава ще бъде ли освободен предсрочно Евстатиев

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе протест срещу предсрочното освобождаване от затвора на бившия кмет на община Стрелча Иван Евстатиев, който е с 4-годишна присъда заради сексуално насилие над 16-годишна ученичка. Вчера Окръжният съд го освободи предсрочно, като замени оставащите година и два месеца от присъдата в пробация.  Решението на..

публикувано на 16.08.18 в 14:04