РЕКЛАМА

"Море на живите" на Александър Секулов с още един приз

Александър Секулов спечели наградата за нова българска поезия "Николай Кънчев" за стихосбирката си "Море на живите", издателство "Изток-Запад", 2016. Призът се присъжда за шести път.


Наградата е почетен диплом, бронзова пластика на Николай Кънчев, дело на скулптора Добромир Иван и 2200 лв.

Останалите номинирани  са Амелия Личева - за "Зверски кротка", lexicon - издателство за българска литература, 2017, Йорданка Белева - за "Пропуснатият момент", издателство "Жанет - 45", 2017, Марияна Фъркова - за "19 стихотворения за любовта", издателство "Фабер", 2017, Патриция Николова - за "Нашествие от думи", издателство "Рива", 2017.

Още от категорията
Кукери от Сушица

Кукери изгониха злото от Розовата долина

Над 300 кукери изгониха днес със страшни маски, обредни танци и звън на хлопки зимата, студа и болестите от Карлово .  На централния площад в града танцуваха 13 състава от Карлово и общината, както и 1 гостуващ състав от с. Търничени, община Павел баня. Празникът винаги се провежда в съботата преди Сирни Заговезни, когато пък кукерите играят по..

обновено на 17.02.18 в 09:37

В "Срещите" разговор за въпросителните на/за Левски

Тази събота в "Срещите" - пет въпроса към българските историци!  Как така и защо Апостолът  е осъден на смърт по  показанията на един единствен човек? Защо още в  началото на процеса великият везир настоява Левски непременно да бъде обесен?  А доволството на граф Игнатиев от присъдата какво е? Любовта на Дякона -  каква е? Обречена,..

обновено на 17.02.18 в 09:36

Представят иновативните уроци "Българско военно чудо"

Поредицата иновативни уроци по история „Българско военно чудо“ ще бъде представена в Пловдив днес.  Проектът на сдружение „Българска история“ цели разкаже миналото по интересен за учениците начин  и да даде възможност на учителите да разнообразят часовете по история.  Десетте 7-минутни видео филми разказват за военните победи от Сливница 1885..

публикувано на 17.02.18 в 07:37

Започва зимният фестивал "Сцена, Палитра, Слово"

14-ят Зимен фестивал на изкуствата  „Сцена, Палитра, Слово“ започва от днес в Народно читалище „Христо Ботев – 1905“ в Пловдив. В него до 1 март ще се представят театрални спектакли за деца и възрастни  от цялата страна.  Откриването тази вечер е с изложба от фотоси на БАН "Културно наследство в емиграция" и представянето на две книги -..

публикувано на 17.02.18 в 07:20

Паното на Енчо Пиронков беше почистено, ще го реставрират

Почистиха паното на Енчо Пиронков, което се намира в подлез на бул.“България“ и беше замазано с бяла боя. В момента се търси най- добрият начин, по който то да бъде експонирано, съобщи Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници. Междувременно Енчо Пиронков даде съгласие паното да бъде преместено от подлеза и..

обновено на 16.02.18 в 14:53

Константин Кацарски гостува в "Молескин"

Тази седмица на гости ни е Константин Кацарски, който обяви завръщането на Bluba Lu!  А специално в "Молескин" и премиера на първия сингъл "Атоми" от новия албум на групата!  Константин ни разказва още за предстоящия нов албум на Koka Mass Jazz и ново ЕP с ремикси заедно с кубинката Leslie Cartaya, която миналата година имаше номинация за Грами.  И още..

обновено на 16.02.18 в 14:52

Комисията "Фулбрайт" и "Пловдив 2019" с поредица от 10 семинара

Българо-американската комисия за образователен обмен „ Фулбрайт “, Фондация „Моят музей“ и Регионален исторически музей -- Пловдив организират серия от десет обучителни семинара по проект " Музеите като социални и образователни пространства " -  част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ". Първят се проведе днес,..

публикувано на 16.02.18 в 14:05