РЕКЛАМА

Скандали и спомени за светло бъдеще в "Ден след ден"

Доналд Тръмп разтърси арабския свят само с един подпис – под решението да премести американското посолство от Тел Авив в Йерусалим, с което на практика обяви града на 3-те монотеистични световни религии за столица на Израел. Това доведе до остри реакции от целия свят, а палестинската ислямистка организация „Хамаз“ обяви, че това е равносилно на война с палестинците. Какво стои зад решението на САЩ и ще се стигне ли до нова война в Близкия изток, коментарът по темата е на международния анализатор Валентин Вацев.

От вчера скандал и на българска почва – директорът на Националното бюро за контрол на СРС-та Бойко Рашков заяви в парламента, че има данни за неправомерно подслушвани политици и магистрати. Главният прокурор Сотир Цацаров отрече, но докладът за СРС-та за пореден път скара политиците. По темата говори ген. Димо Гяуров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба.

Ще дишат ли пловдивчани по-чист въздух? Какви мерки предприемат ЕВН и общината, за да се грижат за качеството на въздуха? Севдалин Палаузов с репортаж от дискусията в Пловдив.

28 години след „рождения ден“ на СДС, най-голямата дясна партия в България вече е извън парламента, а от нея се нароиха куп други десни формации. Михаил Миховски събира в репортажа си мненията на пловдивчани и коментара на бивши сини политици.

В Медицинския университет в Пловдив днес бе промоцията на 200 магистър-лекари. Елена Крушкова ни среща с младите медици и техните професионални амбиции.

Над 1,5 млн. лв. са предвидени за Културния календар на община Пловдив за догодина. Какви събития ще бъдат финансирани – Живка Танчева разговаря с ресорния зам.-кмет Александър Държиков.

Бъдете с нас – от 15.00 до 17.00 ч.


Още от категорията

"Точно днес" от Централния площад - до българите и талантите им

Централният площад на Пловдив като витрина на времето и хората, които оставят  ежедневните си следи в града. Около темата витае болезнена чувствителност, заради отдавна ферментиралите обществени надежди за промяната му в съответствие както с модерността на мига, така и с  отпечатъците на древни култури. С  изумителна повтаряемост грандиозните..

публикувано на 17.10.18 в 17:49

"Ден след ден" за актуалното от деня

Темите в днешното издание на „Ден след ден“ по Радио Пловдив: Вицепремиерът Валери Симеонов ще коментира последните скандали в коалицията „Обединени патриоти“, малко преди да участва в тържествата по повод Деня на парашутиста в 68-ма бригада „Специални сили“ в Пловдив. Градът е домакин на форума „Индустрия 4.0“. За фактите и тенденциите..

публикувано на 17.10.18 в 13:56

"Точно днес" по стъпките на есента

Поставяме въпросителните за:  о сигурителен стаж, формули, изчисления и нови пенсии за всички, на чиято врата е дошла  заслужената  почивка.  Мненията на пловдивчани събра в анкета Антоанета Петричанска.  "Точно днес" говорим с Ася Гонева от КНСБ за бюджета на ДОО, за стопирането на нарастването на тежестта на годините осигурителен стаж, за старите..

публикувано на 16.10.18 в 16:31

Решения и проблеми "Ден след ден"

Консорциум Летище Пловдив няма да обжалва решението на правителството да спре процедурата за концесия на пловдивския аеропорт. Аргументът за решението е, че така би се блокирала за около 2 години процедурата за новия конкурс, който се очаква да бъде обявен. Ще разговаряме по темата с Васил Лясков, експерт от консорциума. Държавата ще натовари..

публикувано на 16.10.18 в 14:55

Теми за разговор "Точно днес"

За  пенсиите и това накъде ще вървят според Закона за бюджет на Държавното обществено осигуряване, за реконструкцията на стадион Пловдив - пак, за празника на ВВС , за книгите "Зелените очи на вятъра" и "Пътят на художниците - 2", туризма в Пловдив Със синдикалиста Ася Гонева, арх. Валентин Маринов, Рада Банялиева - директор на авиомузея в Крумово,..

обновено на 16.10.18 в 07:04

Нещата, които трябва да се случат „Ден след ден“

За последиците от взети решения и (не)предприети действия ще бъдат разговорите от 15 до 17 часа днес. Интересът ни е какво ще стане след референдума в Катуница срещу кариерата, след внесения вот на недоверие към правителството за здравеопазването, след поредната заявка за рестарт на реконструкцията на стадион „Пловдив“, след отказите на европейски..

публикувано на 15.10.18 в 14:29

„Точно днес“ - с ключ към новата седмица

Посрещаме новата седмица с актуалните въпроси и теми. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: ЗдравеопаНЕ – политически или професионален дебат за реформи? По темата ще чуете доктор Иван Маджаров , председател на БЛС. Политически сцени и казуси – интервю с политолога доцент Петър Чолаков . Ще има ли повече пари за регионите..

публикувано на 14.10.18 в 16:29