РЕКЛАМА

Скандали и спомени за светло бъдеще в "Ден след ден"

Доналд Тръмп разтърси арабския свят само с един подпис – под решението да премести американското посолство от Тел Авив в Йерусалим, с което на практика обяви града на 3-те монотеистични световни религии за столица на Израел. Това доведе до остри реакции от целия свят, а палестинската ислямистка организация „Хамаз“ обяви, че това е равносилно на война с палестинците. Какво стои зад решението на САЩ и ще се стигне ли до нова война в Близкия изток, коментарът по темата е на международния анализатор Валентин Вацев.

От вчера скандал и на българска почва – директорът на Националното бюро за контрол на СРС-та Бойко Рашков заяви в парламента, че има данни за неправомерно подслушвани политици и магистрати. Главният прокурор Сотир Цацаров отрече, но докладът за СРС-та за пореден път скара политиците. По темата говори ген. Димо Гяуров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба.

Ще дишат ли пловдивчани по-чист въздух? Какви мерки предприемат ЕВН и общината, за да се грижат за качеството на въздуха? Севдалин Палаузов с репортаж от дискусията в Пловдив.

28 години след „рождения ден“ на СДС, най-голямата дясна партия в България вече е извън парламента, а от нея се нароиха куп други десни формации. Михаил Миховски събира в репортажа си мненията на пловдивчани и коментара на бивши сини политици.

В Медицинския университет в Пловдив днес бе промоцията на 200 магистър-лекари. Елена Крушкова ни среща с младите медици и техните професионални амбиции.

Над 1,5 млн. лв. са предвидени за Културния календар на община Пловдив за догодина. Какви събития ще бъдат финансирани – Живка Танчева разговаря с ресорния зам.-кмет Александър Държиков.

Бъдете с нас – от 15.00 до 17.00 ч.


Още от категорията

Водата за живота и природата "Точно днес" до безкрайност

На 22 март отбелязваме Световният ден на водата. До края на седмицата продължава VІІІ-ят Световен форум за водата, който се провежда в Бразилия с над 40 000 участници. Целта е да се привлече вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференция на Обединените нации „Екология..

публикувано на 21.03.18 в 17:02

„Ден след ден“ на 21 март - пролетно, но с облаци

Чадър, слънчеви очила и добро настроение  са задължителни в следобеда на 21 март.  Поканата е за програма „Ден след ден“, а в двата часа до 17 часа ще научите: Защо държавата създава дружество, което ще управлява част от сега общинските язовири. В страната има 5700 язовира, 4000 от тях - общински. Предстоят и законодателни промени, които да..

публикувано на 21.03.18 в 14:16

Без колебания "Точно днес" - край на зимата, пролет е!

Когато зимата и пролетта танцуват заедно, настройваме  ентусиазма  на делничното време според амплитудата на обществените настроения. А те изглеждат привидно по-спокойни  на ръба на  сезона, от който традиционно струи очакване и за  по-позитивен обществено-политически климат.  Аргументи за тази надежда ни дава дневният ред  на  първата изцяло..

публикувано на 20.03.18 в 17:19

"Ден след ден" на Първа пролет

Обходен на срутището в Родопите път след седмица и европейско домакинство на Пловдив без концертна зала. Тези две новини донесе пролетта в днешния вторник, към тях се прибави и очакването за изцяло завършен път Пловдив – Асеновград след девет месеца. „Каква Европа с тези огромни дупки!“ – изригна гневно премиерът на извънредното оперативно заседание..

публикувано на 20.03.18 в 14:54

Пролетта настъпва "Точно днес"

Точно в 18.15 часа на 20 март - вярва ли ни се или не, заради лошото време - пролетта ще е тук по силата на астрономическите закони. На този етап можем да се радваме поне на очакването.... още факти и очаквания в програмата ни от 6.00 до 9.30  - за пролет мечтаят цъфналите дръвчета, но им се налага да издържат на студа и снега. Ще успеят ли - ще ни..

публикувано на 19.03.18 в 17:58

Теми в "Ден след ден"

Отопление на природен газ, вместо с дърва и въглища, е сред решенията за по-чист въздух. На конференция в столицата заместник-енергийният министър Жечо Станков посочи отоплението на газ и като мярка срещу енергийната бедност. Изтичащата зима постави проблема доста остро, особено в големите градове на страната, където гражданската активност срещу..

публикувано на 19.03.18 в 14:52

"Точно днес" на 19 март-за новата седмица и цветните дни

Да оцветим последния зимен ден 19 март с настроение за доброто му начало! Ако бъдете с нас от 6.00 до 9,30 часа ето събеседниците "Точно днес" : Кметът Иван Тотев за строежа на новата галерия на ул. "Гладстон", защото днес се отваря обществената поръчка. Кметът на Смолян Николай Мелемов за новия път, който до понеделник трябва да е изграден, за..

публикувано на 18.03.18 в 16:44