РЕКЛАМА

Скандали и спомени за светло бъдеще в "Ден след ден"

Доналд Тръмп разтърси арабския свят само с един подпис – под решението да премести американското посолство от Тел Авив в Йерусалим, с което на практика обяви града на 3-те монотеистични световни религии за столица на Израел. Това доведе до остри реакции от целия свят, а палестинската ислямистка организация „Хамаз“ обяви, че това е равносилно на война с палестинците. Какво стои зад решението на САЩ и ще се стигне ли до нова война в Близкия изток, коментарът по темата е на международния анализатор Валентин Вацев.

От вчера скандал и на българска почва – директорът на Националното бюро за контрол на СРС-та Бойко Рашков заяви в парламента, че има данни за неправомерно подслушвани политици и магистрати. Главният прокурор Сотир Цацаров отрече, но докладът за СРС-та за пореден път скара политиците. По темата говори ген. Димо Гяуров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба.

Ще дишат ли пловдивчани по-чист въздух? Какви мерки предприемат ЕВН и общината, за да се грижат за качеството на въздуха? Севдалин Палаузов с репортаж от дискусията в Пловдив.

28 години след „рождения ден“ на СДС, най-голямата дясна партия в България вече е извън парламента, а от нея се нароиха куп други десни формации. Михаил Миховски събира в репортажа си мненията на пловдивчани и коментара на бивши сини политици.

В Медицинския университет в Пловдив днес бе промоцията на 200 магистър-лекари. Елена Крушкова ни среща с младите медици и техните професионални амбиции.

Над 1,5 млн. лв. са предвидени за Културния календар на община Пловдив за догодина. Какви събития ще бъдат финансирани – Живка Танчева разговаря с ресорния зам.-кмет Александър Държиков.

Бъдете с нас – от 15.00 до 17.00 ч.


Още от категорията

История и икономически проблеми "Ден след ден"

Проблемът за формите на изплащане на така наречената втора пенсия от универсален пенсионен фонд стана актуален, тъй като предстои прилагането  на теорията на практика. Социалното министерство разработва модел с три начина-пожизнена, но не наследяема пенсия, плащане наведнъж на натрупаната сума в партидата, или пък плащане на части в определен период..

публикувано на 16.01.18 в 14:49

Зимно бяло и ново "Точно днес" на 16 януари

За новите и първи инициативи  в началото на 2018-та говорим с главните действащи лица:  Новият директор на ОИ "Старинен Пловдив" Йордан Илиев ще даде първото си интервю за Радио Пловдив минути след 9.00 часа в програма "Точно днес"- за посещенията, пропускателния режим с трафика, за новите пространства, инициативи и политики, или как да направим..

обновено на 16.01.18 в 06:17

"Ден след ден" в средата на Голям Сечко

„Искайте и ще ви се даде ...“ На този принцип в зародиш беше туширан още един протест. След полицаите, на които спешно отпуснаха 100 милиона лева, днес дойде новината, че 28 милиона лева се отпускат на общинските болници – в деня на обявения от тях протест. Какво се случи в болниците в Пловдив и региона – темата представят  Елена Крушкова  и  Емилия..

обновено на 15.01.18 в 14:56

На сцената на новата седмица - протест, политика и театър

Протестите – трайно на витрината на Европа. С ентусиазъм и амбиции България официално пое европейското председателство.  Отражението на тържествения акт в медийното огледало го показа с двоен образ -  церемониално и вербално приповдигнато, но и знаково  протестно. След летящия протестен старт  с девет епицентъра в деня на откриването..

публикувано на 14.01.18 в 17:49

Трансформации "Точно днес"

Пак е Бъдни вечер – ромите посрещат  и Банго Васили - Василица . Как се готвят в Куклен разказва Албена Костадинова председател на фондация Инди Рома 97 . Пещерни рисунки отпреди  10 000 години в района на Валенсия, Испания изобразяват как две жени добиват восъчни пити с мед от диви пчели. Пчелите са били свещени за народа на маите. В..

публикувано на 12.01.18 в 17:01

За председателство и приоритети в "Ден след ден"

Летящ старт на Европредседателството в началото на годината – правителството и ЕК подписаха споразумение по „Плана Юнкер“ за 100 милиона лева за заводи за лекарства в Пещера и Разград. Това беляза първия делови ден от работата на правителството на Европа и правителството на България в НДК. Още вчера председателят на ЕК Жан Клод Юнкер обеща..

публикувано на 12.01.18 в 13:27

"Точно днес" - сметки и игри по български

Каква е цената на българското председателство на Съвета на Европейския съюз - въпрос с голяма доза вътрешнополитически неизвестни, които изникват на фона на многобройни скандирания и искания. Фокусираме внимание върху тях в сутрешната програма на 12 януари, когато ще чуете: Нов политически сезон, нови обещания. Равносметката за..

обновено на 11.01.18 в 20:14