РЕКЛАМА

Скандали и спомени за светло бъдеще в "Ден след ден"

Доналд Тръмп разтърси арабския свят само с един подпис – под решението да премести американското посолство от Тел Авив в Йерусалим, с което на практика обяви града на 3-те монотеистични световни религии за столица на Израел. Това доведе до остри реакции от целия свят, а палестинската ислямистка организация „Хамаз“ обяви, че това е равносилно на война с палестинците. Какво стои зад решението на САЩ и ще се стигне ли до нова война в Близкия изток, коментарът по темата е на международния анализатор Валентин Вацев.

От вчера скандал и на българска почва – директорът на Националното бюро за контрол на СРС-та Бойко Рашков заяви в парламента, че има данни за неправомерно подслушвани политици и магистрати. Главният прокурор Сотир Цацаров отрече, но докладът за СРС-та за пореден път скара политиците. По темата говори ген. Димо Гяуров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба.

Ще дишат ли пловдивчани по-чист въздух? Какви мерки предприемат ЕВН и общината, за да се грижат за качеството на въздуха? Севдалин Палаузов с репортаж от дискусията в Пловдив.

28 години след „рождения ден“ на СДС, най-голямата дясна партия в България вече е извън парламента, а от нея се нароиха куп други десни формации. Михаил Миховски събира в репортажа си мненията на пловдивчани и коментара на бивши сини политици.

В Медицинския университет в Пловдив днес бе промоцията на 200 магистър-лекари. Елена Крушкова ни среща с младите медици и техните професионални амбиции.

Над 1,5 млн. лв. са предвидени за Културния календар на община Пловдив за догодина. Какви събития ще бъдат финансирани – Живка Танчева разговаря с ресорния зам.-кмет Александър Държиков.

Бъдете с нас – от 15.00 до 17.00 ч.


Още от категорията

"Точно днес" - да сверим темите и до утре сутрин!

Обръщаме внимание "Точно днес" на темата с даренията за благотворителни каузи. Особено след новината за френския национал дарил сума за благотворителност, и по-невярната, че хърватите подарят милиони за децата там. У нас сме обичайно недоверчиви, когато иде реч за кампании и реда за набиране на сумите.  За да не бъдем докрай песимисти разказваме за..

публикувано на 18.07.18 в 16:12

"Точно днес" - от духовните колоси ...до лидерите днес

Каква смелост ще ни бъде необходима днес, за да погледнем Апостола право в очите?  Тежък или направо горчив ще бъде безмълвният ни разговор с него и с времето, което само бележи с клишета епохите като „героични“, „модерни“, „технологични“ и т.н. или времето на безвремието все още продължава  с натрапчивия си дефицит на достойнство? В деня,..

публикувано на 17.07.18 в 16:47

Към празника и делничните акценти "Точно днес"

На 17 юли - Денят на Света Марина стъпваме в пловдивския храм с името на покровителката на водите и Южното Черноморие, за да разкаваме за празника, за Пловдив и това как посрещнахме  част от мощите на свети апостол Андрей Първозвани от Румъния. Репортажът ще бъде на Антоанета Петричанска. В Карлово продължават проявите, посветени на 181-та годишнина..

обновено на 17.07.18 в 08:32

По следите на победителите „Точно днес“

Политика и футбол – сфери, които будят горещи летни страсти. С тях даваме старт и на новата седмица - ето темите от 7 до 9.30 часа на 16 юли: Победители и победени – обобщение на Световното първенство по футбол ще направим с легендарния футболен съдия №1 на България Атанас Узунов . Световна политика – денят Х на срещата между..

обновено на 15.07.18 в 17:48

"Ден след ден" за актуални проблеми и футбол

България няма аграрна политика и всеки прави каквото си иска. Тази реплика пред БНР на Иван Станков, изпълнителен директор на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация и бивш служебен земеделски министър, е по повод недоволството в бранша заради недостатъчната държавна подкрепа по принцип и особено в момента, когато заради огнище на заразно..

публикувано на 13.07.18 в 14:53

"Точно днес" през дъждовния мюзикъл и до петък 13-ти :)

Времево, към средата на летния месец темите в развитие стават все по-малко, но затова пък в обществения дебат отново са парите, идеите и новите проекти.  Ето накратко кои ще са събеседниците ни на 13 юли 2018 г.: Корупцията в полезрението на българина - или как у нас сме готови да противодействаме на корупционните практики ще каже Ваня Нушева . Тя..

обновено на 13.07.18 в 09:08

Четвъртък следобед "Ден след ден"

Продължаваме няколко теми в двата часа на следобедната ни програма и ви информираме за всичко по-важно, което сe случва с дата 12 юли. Гласуваните  окончателно промени в Закона за интеграцията на хората с увреждания, ще коментираме с Веска Събева- Председател на Асоциация на родители на деца с епилепсия. Депутатите решиха месечната добавка..

публикувано на 12.07.18 в 14:15