РЕКЛАМА

Район до Второ РПУ бе отцепен за кратко заради теч на газ

Газопровод  бе пробит при ремонтни дейности до Второ районно управление в Пловдив този следобед. От ръководството на "Ситигаз" увериха, че не е имало опасност за здравето на хората, защото изтеклото количество е минимално. Природният газ е силно летливи и бързо се разсейва във въздуха, а и веднага се реагира, обясни Ясен Христозов от пловдивския офис на фирмата.  Газоподаването в района е спряно. До 19 часа се очаква аварията да бъде отстранена.

За 15 минути хората в търговските обекти, които са в съседство, са били изведени.

Нямаше паника. Затворихме обектите за половин час. Като спряха газта се върнахме на работните си места, разказаха пред Радио Пловдив очевидци от търговските обекти в района.


Няма ограничения в движението на хора и автомобили в района на Второ РУП.  

Още от категорията

Отварят офертите за Бунарджика

В община Пловдив ще бъдат отворени офертите за благоустрояването на Бунарджика. От обществената поръчка, обявена в район „Централен“ става ясно, че за това трябват 2 млн. лева с ДДС. Очаква се ремонтите да започнат  през септември,  ако се одобри оферта, и  ако няма обжалване на търга. С тези пари строителите трябва да укрепят скалните откоси..

обновено на 21.08.18 в 09:39

Мъж загина след удар от кола на Скобелева майка

20-годишен младеж загина при инцидент на пътен възел Скобелева майка в Пловдив. Той е бил работник, който е поставял конуси на пътното платно, поясняват от МВР. Блъснат е от автомобил около 7.35 часа тази сутрин. Лек автомобил Фиат със 75-годишен шофьор блъснал 20-годишен работник от общинска фирма "Чистота", която подменя знамената в района...

обновено на 21.08.18 в 09:10

Искат дисциплинарно уволнение на правителствен пиар, ударил журналистка

Асоциацията на европейските журналисти -  България настоява за дисциплинарното  уволнение на експерта от правителствената пресслужба Любомир Методиев, позволил си да удари край Пловдив кореспондента на вестник Монитор Елена Крумова, докато тя е изпълнявала служебните си задължения. Намираме за недостатъчно извинението, поднесено от Методиев..

публикувано на 21.08.18 в 09:10

На лагер с лаптоп в гората

Лаптопаджийски лагер, офис в гората, ваканция за работохолици или почивка на един клик разстояние... "Дигиталните номади" определят това като част от начина си на живот, а за хотелиери в Чепеларе е нов туристически продукт, насочен към професиите, които могат да бъдат упражнявани дистанционно.  Създаденият преди 4 години Лаптопаджийски лагер в родопския..

публикувано на 21.08.18 в 07:32

Обсъждат жилищната политика за уязвими групи

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Малина Крумова ще участва в семинар "Възможности за адресиране на жилищните нужди на уязвими групи чрез Националната жилищна стратегия 2018-2030" от 11.00 ч. в хотел "Ландмарк Крийк" в Пловдив.

публикувано на 21.08.18 в 07:03

След Куклен синдикатите в МВР искат проверка на инцидентите с пожарни коли

Синдикалната федерация на служителите в МВР категорично не приема тиражираните версии за причините, довели до инцидента с пожарния автомобил край Куклен, при който загина 48 годишният огнеборец Илиян Попов, а още двама негови колеги бяха ранени.  В отворено писмо те настояват незабавнео да започне  обстойна проверка за това кой и при какви обстоятелства..

обновено на 20.08.18 в 16:36

Окончателно: 5 000 лева гаранция за Габриела

Окръжен съд – Пловдив потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което мярката за неотклонение на Габриела Медарова беше променена от „задържане под стража“ в парична гаранция в размер на 5000 лева. Припомняме, че Габриела Медарова престоя над два месеца в ареста за извършените от нея престъпления и хулигански прояви, преди да бъде..

публикувано на 20.08.18 в 16:35