РЕКЛАМА

Супергрупата SONS OF APOLLO ще свири на Античния театър

Новата американска прогресив метъл супергрупа SONS OF APOLLO ще свири на Античния театър в Пловдив на 22 септември 2018 в рамките на световния музикален форум Sounds Of Thе Ages 2018. 

Съставът на SONS OF APOLLO е впечатляващ: Били Шийхън - бас; Майк Портной- барабани, Дерек Шериниян- клавири;

Рон Тал - - китара, Джеф Скот - вокали.

SONS OF APOLLO издадоха дебютния си албум 'Psychotic Symphony' през есента и с него вече получиха редица престижни награди, след което съобщиха, че ще участва на няколко от големите европейски фестивали през лятото.

Шоуто им в Пловдив ще бъде наистина УНИКАЛНО за цялото турне, защото само в него супергрупата ще излезе на вековната сцена на Античнияя театър и с оркестър, съобщиха организаторите.

SONS OF APOLLO ще представят заедно с музикантите от Държавна опера Пловдив под диригентството на Левон Манукян серия световни хитове, които ще бъдат избрани от феновете им в официално онлайн допитване. 

Това ще бъде осмото издание на магическата серия концерти, организирани всяка година в Античния театър в Пловдив.

Форумът Sounds of The Ages избухна още през 2011 и се превърна в съществена част от концертния календар на феновете. Вече седем поредни години в края на лятото, вековната сцена на Античния театър привлича РОК поклонници от целия свят, като през изминалия септември станахме свидетели на безпрецедентен РОК туризъм и хиляди зрители от цяла Европа, Канада, САЩ и дори Австралия. 


Още от категорията
Кукери от Сушица

Кукери изгониха злото от Розовата долина

Над 300 кукери изгониха днес със страшни маски, обредни танци и звън на хлопки зимата, студа и болестите от Карлово .  На централния площад в града танцуваха 13 състава от Карлово и общината, както и 1 гостуващ състав от с. Търничени, община Павел баня. Празникът винаги се провежда в съботата преди Сирни Заговезни, когато пък кукерите играят по..

обновено на 17.02.18 в 09:37

В "Срещите" разговор за въпросителните на/за Левски

Тази събота в "Срещите" - пет въпроса към българските историци!  Как така и защо Апостолът  е осъден на смърт по  показанията на един единствен човек? Защо още в  началото на процеса великият везир настоява Левски непременно да бъде обесен?  А доволството на граф Игнатиев от присъдата какво е? Любовта на Дякона -  каква е? Обречена,..

обновено на 17.02.18 в 09:36

Представят иновативните уроци "Българско военно чудо"

Поредицата иновативни уроци по история „Българско военно чудо“ ще бъде представена в Пловдив днес.  Проектът на сдружение „Българска история“ цели разкаже миналото по интересен за учениците начин  и да даде възможност на учителите да разнообразят часовете по история.  Десетте 7-минутни видео филми разказват за военните победи от Сливница 1885..

публикувано на 17.02.18 в 07:37

Започва зимният фестивал "Сцена, Палитра, Слово"

14-ят Зимен фестивал на изкуствата  „Сцена, Палитра, Слово“ започва от днес в Народно читалище „Христо Ботев – 1905“ в Пловдив. В него до 1 март ще се представят театрални спектакли за деца и възрастни  от цялата страна.  Откриването тази вечер е с изложба от фотоси на БАН "Културно наследство в емиграция" и представянето на две книги -..

публикувано на 17.02.18 в 07:20

Паното на Енчо Пиронков беше почистено, ще го реставрират

Почистиха паното на Енчо Пиронков, което се намира в подлез на бул.“България“ и беше замазано с бяла боя. В момента се търси най- добрият начин, по който то да бъде експонирано, съобщи Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници. Междувременно Енчо Пиронков даде съгласие паното да бъде преместено от подлеза и..

обновено на 16.02.18 в 14:53

Константин Кацарски гостува в "Молескин"

Тази седмица на гости ни е Константин Кацарски, който обяви завръщането на Bluba Lu!  А специално в "Молескин" и премиера на първия сингъл "Атоми" от новия албум на групата!  Константин ни разказва още за предстоящия нов албум на Koka Mass Jazz и ново ЕP с ремикси заедно с кубинката Leslie Cartaya, която миналата година имаше номинация за Грами.  И още..

обновено на 16.02.18 в 14:52

Комисията "Фулбрайт" и "Пловдив 2019" с поредица от 10 семинара

Българо-американската комисия за образователен обмен „ Фулбрайт “, Фондация „Моят музей“ и Регионален исторически музей -- Пловдив организират серия от десет обучителни семинара по проект " Музеите като социални и образователни пространства " -  част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ". Първят се проведе днес,..

публикувано на 16.02.18 в 14:05