РЕКЛАМА

"Точно днес" - Честит празник, студенти!

| обновено на 08.12.17 в 06:37

На 8-ми декември българските студенти празнуват. Любопитството и интересът към познанието ги отвеждат към университетите, където те очакват  да получат повече сила за бъдещия си живот. Счита се, че  студентският химн Gaudeamus igitur е звучал  още през 13 век, а авторите му са неизвестни. За трудната мисия „студент“ и очакванията на младите хора  и на обществото към тях векове по-късно след напускането на „студентската скамейка“ – чуйте Яна Вангелова – председател на  Националното представителство на студентските съвети часове преди да бъде избран от националното жури „студент на годината“.

Според председателя на БЛС д-р Венцеслав Грозев в областта на здравеопазването изпращаме една не много успешна година – болници в лошо финансово състояние, застрашени от фалити и тежко лимитиране. Коя е положителната стъпка обаче, която направиха експертите в здравната система и какъв трябва да бъде фокусът на усилията им за 2018-та година – с председателя на БЛС разговаря Елена Крушкова.

Благотворителната кампания „Българската Коледа“ помага на децата ни в нужда. За едно от тях – Велислава от Цалапица е разказът на Антоанета Петричанска.

„В търсене на великолепните съвпадения. 20 и повече любовни истории за градове и хора“ е поредното съкровено преживяване в новата книга на Пенка Калинкова. Защо тя не желае да я приемаме като туристически справочник, а като провокираща размисъл емоция след докосване до редица образци на европейското изкуство  – разговорът ни с авторката на книгата  чуйте минути след 8.30.

В минутите за култура след 9. Ще ви поканим  на традиционната изложба „Дядо Коледа и приятели“ с участието на над 60 пловдивски  художници в галерията на мексиканското изкуство в Стария Град в разговор с куратора на събитието Моника Роменска.

Започваме точно в 6 сутринта, водещ Веселина Пеева


Още от категорията

"За" и "Против" „Ден след ден“

Протести, политически разправии, данъци, извинения за поредни непремерени реплики – такива са и новините днес. Следваме ги с разговори, които да осветлят позициите на основните играчи. Ще говорим с депутата от ВМРО – Александър Сиди за управленските и коалиционни предизвикателства, с „Кмета на гражданите 2018“ – Николай Мелемов от Смолян за..

публикувано на 16.11.18 в 14:27

Въпросителните, времето и трансформациите "Точно днес"

За Пловдив като сцена за социални игри, кино и културни ценности ще говорим в програма на Радио Пловдив на 16 ноември .  " Машината на времето " е инициатива на фондация Пловдив 2019. Как за три дни ще се впуснем в градски игри с център Тютюневия град ?  Гина Кафеджиян обещава: три дни, четири игри, ще научим в зона Култура след 9.00 часа. 30 филма..

публикувано на 15.11.18 в 17:02

Усещане за зима "Ден след ден"

Образованието и духовното просвещение са условие за ценностното израстване на личността и обществото. Формирането на ценностна система изисква познание за нашата православна култура и християнска просвета. Предизвикателствата пред преподаването на религия в светските училища през 21 век обсъждат на международна научна конференция в Пловдив..

публикувано на 15.11.18 в 14:57

"Точно днес" - За средата ни - с обществен, медиен и духовен знак

Медийната среда в България, като нов акцент в мониторинговия доклад на ЕК за съдебната система и борбата с корупцията, провокира премиера Бойко Борисов да поиска незабавен дебат за свободата на медиите у нас с участието на еврокомисари. За изразената тревога в документа като предупреждение за състоянието и ролята на медиите за осъществяването..

публикувано на 14.11.18 в 17:18

Теми в "Ден след ден"

Твърдение и за корупционна схема в концесията за добив на инертни материали край Куртово Конаре представиха днес в столицата представители на коалицията Демократична България. Спорът за или против тази концесия е стар. Ще чуем позиции на съпредседателя на Зелените Борислав Сандов, както и на Иван Георгиев, управител на фирмата концесионер. С..

публикувано на 14.11.18 в 14:43

„Точно днес“ – за огледалните теми и образи...

Протести – с обещание, че ще продължат и в следващите дни. И нова вълна от недоволство – от страна на зърнопроизводители, шофьори на тирове и автобуси...Случайност или добра организация? По темата в утрото на 14 ноември ще говорим със Страхил Делийски , политолог и преподавател в СУ „Климент Охридски“. А в Пловдив – водещи експерти в..

обновено на 14.11.18 в 07:09

"Ден след ден" към темите на деня

Протестите в страната продължават и се разрастват. Все повече градове се присъединяват към недоволните, като протестът, тръгнал от високите цени на горивата, данъците и очаквания скок на задължителната застраховка "Гражданска отговорност", прерасна в подкрепа на майките на деца с увреждания и стигна до искане за оставка на управляващите.  Симптом..

обновено на 13.11.18 в 14:20