РЕКЛАМА

"Точно днес" - Честит празник, студенти!

| обновено на 08.12.17 в 06:37

На 8-ми декември българските студенти празнуват. Любопитството и интересът към познанието ги отвеждат към университетите, където те очакват  да получат повече сила за бъдещия си живот. Счита се, че  студентският химн Gaudeamus igitur е звучал  още през 13 век, а авторите му са неизвестни. За трудната мисия „студент“ и очакванията на младите хора  и на обществото към тях векове по-късно след напускането на „студентската скамейка“ – чуйте Яна Вангелова – председател на  Националното представителство на студентските съвети часове преди да бъде избран от националното жури „студент на годината“.

Според председателя на БЛС д-р Венцеслав Грозев в областта на здравеопазването изпращаме една не много успешна година – болници в лошо финансово състояние, застрашени от фалити и тежко лимитиране. Коя е положителната стъпка обаче, която направиха експертите в здравната система и какъв трябва да бъде фокусът на усилията им за 2018-та година – с председателя на БЛС разговаря Елена Крушкова.

Благотворителната кампания „Българската Коледа“ помага на децата ни в нужда. За едно от тях – Велислава от Цалапица е разказът на Антоанета Петричанска.

„В търсене на великолепните съвпадения. 20 и повече любовни истории за градове и хора“ е поредното съкровено преживяване в новата книга на Пенка Калинкова. Защо тя не желае да я приемаме като туристически справочник, а като провокираща размисъл емоция след докосване до редица образци на европейското изкуство  – разговорът ни с авторката на книгата  чуйте минути след 8.30.

В минутите за култура след 9. Ще ви поканим  на традиционната изложба „Дядо Коледа и приятели“ с участието на над 60 пловдивски  художници в галерията на мексиканското изкуство в Стария Град в разговор с куратора на събитието Моника Роменска.

Започваме точно в 6 сутринта, водещ Веселина Пеева


Още от категорията

24 май - Денят на България е днес!

Празникът на духовното просветление и националната ни идентичност! Празникът на  буквите – символи на Паметта и ключ към Всичко и навсякъде  извън  темелите на Времето. Словото е Вечността на красотата, а Знанието – чуден експлозив на Вяра. Поклон към Братята от Солун - покровителите на Европа, Поклон към просветителите и към..

публикувано на 23.05.18 в 16:52

"Ден след ден" на 23 май

Изпити, финанси, наука и изкуство – част от темите в двата часа на следобeдната програма. Нощни автобуси ще се движат по пет линии в Пловдив. Това решиха общинските съветници, които приеха актуализация на транспортната схема. С още новини от днешната сесия на местния парламент ще чуем Нели Бистрашка. Над 10 хил. ученици в Пловдив отново..

публикувано на 23.05.18 в 14:06

По кой път вървим "Точно днес"

Посоката на държавата, на бизнеса и на духа - по сложни лабиринти или след гумичката на молива, който някой друг държи Снимка на България на картата между Европа и Русия ще проявим с политолога Деян Кюранов. Производството на фъстъци в деня, когато му се устройства празник. До празник ли име е на производителите ще ни каже доц. Станислав Стаматов -..

публикувано на 22.05.18 в 18:15

"Ден след ден" на 22 май

Президентът Румен Радев е на посещение в Русия. Вчера той се срещна с премиера Дмитрий Медведев, а днес – и с президента Владимир Путин. Двамата президенти ще обсъдят отношенията между България и Русия в областта на икономиката, образованието и културата, международната сигурност. Очаква се енергетиката да е водеща тема на разговорите между..

публикувано на 22.05.18 в 13:59

Политически и енергийни схеми „Точно днес“

Сметки, ходове, тактики...Когато говорим за политика – винаги стигаме и до енергетика. В утрото на 22 май проследяваме: Дългоочакваната среща между българския президент Румен Радев и Владимир Путин. Какви са очакванията и следва ли поредна назидателна порция към България – разговор с професор Александър Маринов. Гласове срещу..

публикувано на 21.05.18 в 17:00

"Ден след ден" на 21 май

Със знака на днешния празничен ден и с деловите теми в началото на седмицата до 17 часа ще чуете: Защо вапцаровата „Вяра“ притесни зрелостниците и как се справиха седмокласниците на националното външно оценяване – мнения на ученици, родители и ученици. Репортажи на Живка Танчева и Иванка Петкова. Спорът за името на Македония..

публикувано на 21.05.18 в 13:40

Празнично и актуално на 21 май

В деня на  Светите равноапостоли Константин и Елена  ще ви пожелаем светло и празнично утро от едноименната църква в Стария град. „Кой покори Слънцето“   -  спектакълът на театър „Цвете“ е част от  проекта„Куклени тържества в Родопите“  на Европейска столица на културата Пловдив 2019. Разговор с  Теодора Пенева от Балканида участник в проекта...

публикувано на 20.05.18 в 16:48