РЕКЛАМА

"Точно днес" - Честит празник, студенти!

| обновено на 08.12.17 в 06:37

На 8-ми декември българските студенти празнуват. Любопитството и интересът към познанието ги отвеждат към университетите, където те очакват  да получат повече сила за бъдещия си живот. Счита се, че  студентският химн Gaudeamus igitur е звучал  още през 13 век, а авторите му са неизвестни. За трудната мисия „студент“ и очакванията на младите хора  и на обществото към тях векове по-късно след напускането на „студентската скамейка“ – чуйте Яна Вангелова – председател на  Националното представителство на студентските съвети часове преди да бъде избран от националното жури „студент на годината“.

Според председателя на БЛС д-р Венцеслав Грозев в областта на здравеопазването изпращаме една не много успешна година – болници в лошо финансово състояние, застрашени от фалити и тежко лимитиране. Коя е положителната стъпка обаче, която направиха експертите в здравната система и какъв трябва да бъде фокусът на усилията им за 2018-та година – с председателя на БЛС разговаря Елена Крушкова.

Благотворителната кампания „Българската Коледа“ помага на децата ни в нужда. За едно от тях – Велислава от Цалапица е разказът на Антоанета Петричанска.

„В търсене на великолепните съвпадения. 20 и повече любовни истории за градове и хора“ е поредното съкровено преживяване в новата книга на Пенка Калинкова. Защо тя не желае да я приемаме като туристически справочник, а като провокираща размисъл емоция след докосване до редица образци на европейското изкуство  – разговорът ни с авторката на книгата  чуйте минути след 8.30.

В минутите за култура след 9. Ще ви поканим  на традиционната изложба „Дядо Коледа и приятели“ с участието на над 60 пловдивски  художници в галерията на мексиканското изкуство в Стария Град в разговор с куратора на събитието Моника Роменска.

Започваме точно в 6 сутринта, водещ Веселина Пеева


Още от категорията

Кой свети най-силно „Точно днес“?

Метеорен поток „Геминиди“ ще направи изключително красиво небето тази вечер, което ще бъде озарено от 120 метеора в час. Никола Петров , директор на НАО в Рожен ще ни разкаже как ще можем да го наблюдаваме, но преди това под лупа гледаме най-важните теми за сряда. Здравеопазване, сметки и акции...в порочен кръг от обещания и демонстрации - търсим..

обновено на 12.12.17 в 17:32

Майсторенето „Ден след ден“

Днес не е петък, но е Ден на майстора. Денят на Свети Спиридон е празник за всички занаятчии. Българите смятат занаятчиите за хора, владеещи тайни, които им дават свръхестествени сили. Затова до кръга на майсторите достъп имат само посветените. На чаршията казват, че за майстора почивен ден няма. А каже ли за някого еснафът „работен човек” – той е..

публикувано на 12.12.17 в 14:57

Стари майстори и дигитални мечти "Точно днес"

Занаятчиите празнуват днес. Наследниците на старите майстори ще върнат часовника назад към ритуалите на посвещаване в "майстор", ще шестват и ще запалят свещ в новия параклис с името на покровителя им Свети Спиридон, който ще бъде осветен точно днес. Ще влезем в техния празник с директора на Етнографския музей доц. Ангел Янков , ще влезем и в храма с..

публикувано на 11.12.17 в 17:01

„Ден след ден“ – само 20 дни до края на 2017

В понеделник следобед – зимно, предколедно и обещано с теми и събеседници от 15  до 17часа. Хората с диабет, с високо кръвно налягане и сърдечни проблеми да не могат да шофират – това са част от правилата, заложени в проекта на нова наредба на Здравното министерство, чиято цел е да ограничи катастрофите. От МЗ обясниха, че забраните..

публикувано на 11.12.17 в 13:59

"Точно днес" от изобилието до страха

Когато проектите изобилстват, следва реакция на управляващите кои от тях - финансират. Когато упорството вземе връх, трябва и трета страна, която да е арбитър. Тук гражданското общество често заявява своя кауза. Такъв е случаят с Гарнизонна фурна в Пловдив. Една тема с продължение, което този път има стойност 200 000 лева. Защо ще ни каже Емил Миразчиев..

обновено на 10.12.17 в 17:09

Стефан Данаилов - "Романът на моя живот"

Днес  големият Стефан Данаилов , когото студентите му наричат  Мастера, навършва 75 години.  И точно днес в Народния театър „Иван Вазов“ е премиерата на автобиографичната му книга „Романът на моя живот“ в съавторство с журналиста  и продуцент  Георги Тошев .   В   нея  се публикуват   и неизвестни досега подробности от живота на..

публикувано на 09.12.17 в 09:48

За Мастера, японския дух и Антарктида "Точно днес"

Точно днес големият  Стефан Данаилов , когото студентите му наричат  Мастера, навършва 75 години.  И точно днес в Народния театър „Иван Вазов“ е премиерата на автобиографичната му книга „Романът на моя живот“ в съавторство с журналиста Георги Тошев . Той разказва за  книгата и  двата документални филма за най-снимания и популярен български актьор...

публикувано на 08.12.17 в 16:57