РЕКЛАМА

"Точно днес" - Честит празник, студенти!

| обновено на 08.12.17 в 06:37

На 8-ми декември българските студенти празнуват. Любопитството и интересът към познанието ги отвеждат към университетите, където те очакват  да получат повече сила за бъдещия си живот. Счита се, че  студентският химн Gaudeamus igitur е звучал  още през 13 век, а авторите му са неизвестни. За трудната мисия „студент“ и очакванията на младите хора  и на обществото към тях векове по-късно след напускането на „студентската скамейка“ – чуйте Яна Вангелова – председател на  Националното представителство на студентските съвети часове преди да бъде избран от националното жури „студент на годината“.

Според председателя на БЛС д-р Венцеслав Грозев в областта на здравеопазването изпращаме една не много успешна година – болници в лошо финансово състояние, застрашени от фалити и тежко лимитиране. Коя е положителната стъпка обаче, която направиха експертите в здравната система и какъв трябва да бъде фокусът на усилията им за 2018-та година – с председателя на БЛС разговаря Елена Крушкова.

Благотворителната кампания „Българската Коледа“ помага на децата ни в нужда. За едно от тях – Велислава от Цалапица е разказът на Антоанета Петричанска.

„В търсене на великолепните съвпадения. 20 и повече любовни истории за градове и хора“ е поредното съкровено преживяване в новата книга на Пенка Калинкова. Защо тя не желае да я приемаме като туристически справочник, а като провокираща размисъл емоция след докосване до редица образци на европейското изкуство  – разговорът ни с авторката на книгата  чуйте минути след 8.30.

В минутите за култура след 9. Ще ви поканим  на традиционната изложба „Дядо Коледа и приятели“ с участието на над 60 пловдивски  художници в галерията на мексиканското изкуство в Стария Град в разговор с куратора на събитието Моника Роменска.

Започваме точно в 6 сутринта, водещ Веселина Пеева


Още от категорията

"Ден след ден" за еталона на националния ни дух

„За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно.“ Нека си казваме кривините всеки ден. Нека няма ден, в който да не спорим за едно или друго послание или дело на Левски, нека го възвеличаваме и демиторогизираме  всеки ден . А в днешния  19 февруари  да коленичим и  да се преклоним пред..

публикувано на 19.02.18 в 14:57

"Точно днес" - знаците на светлината - от Левски - до Покаянието

Каква истина съдържат думите, че една от най-големите пречки пред истинското покаяние е идеята, която имаме за себе си  и как да почерпим сила и знание от духовната мъдрост, без вярата, че не са съвършени делата ни и не е слабост да  признаем вина?  В първия от поредицата дни на  Великия пост, наричани „спасителни“,  за нуждата от покаяние –..

обновено на 18.02.18 в 16:14

По пътя... "Точно днес"

Пътуваме по пътя към прошката тази събота... някои със страшни маски, хлопки, заклинателни  танци и прескок над открити огньове - така да надвият студ, зло и болест... други споделят "и прости греховете ни, както ние прощаваме на длъжниците си", или чакат развеселено "хамкането" на Сирни Заговезни, трети са в нега и пищни трапези, властово и алчно..

публикувано на 16.02.18 в 17:08

Атрофия на демокрацията и черен катран в Ден след ден

Атрофия на парламентарната демокрация или черен катран от президенството към представителите на народа в Народното събрание. Започва „Ден след ден“ темата ще коментираме с политолога Любомир Стефанов от НБУ. 510 лева минимална работна заплата, как се увеличиха доходите и как ще ги стигнем европейците – питам икономическия експерт на КТ..

публикувано на 16.02.18 в 14:02

Рисуваме деня „Точно днес“ с музика

Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма очертава новите възможности на бранша, с нови нива в политиката на доходите и оценка на предлаганите услуги. С отговор на въпросите: Какъв сезон очакваме, какво е текучеството на кадрите и какво се показва в Музея на туризма в София? В Пловдив започва обучителен семинар по..

обновено на 15.02.18 в 17:06

"Ден след ден" за "Нощта"- конфликти и разкрития

Веселина Сариева, един от основните организатори на Нощта на музеите и галериите, отказва финансиране от община Пловдив за проекта. Тя вижда заплаха в думите на кмета Иван Тотев: „Веска Сариева е наша приятелка. Господ да я поживи и да пали свещи да не прекратим културната програма на общината, че не знам какво ще прави тогава“. Междувременно..

публикувано на 15.02.18 в 14:44

"Точно днес" - за тежката сила и финеса на думите

Празниците актуализират употребата на най-красивите думи, а в делниците – с изобилието на най-грозните сред тях бетонираме усещането си  за  тревога, нерешителност, страх, недоволство, несигурност.  Запазена територия за професионално жонглиране с думи е тази, където има завеса, екран или сцена.  За  всички нас  остава не само правото да бъдем..

публикувано на 14.02.18 в 17:58