РЕКЛАМА

"Точно днес" - Честит празник, студенти!

| обновено на 08.12.17 в 06:37

На 8-ми декември българските студенти празнуват. Любопитството и интересът към познанието ги отвеждат към университетите, където те очакват  да получат повече сила за бъдещия си живот. Счита се, че  студентският химн Gaudeamus igitur е звучал  още през 13 век, а авторите му са неизвестни. За трудната мисия „студент“ и очакванията на младите хора  и на обществото към тях векове по-късно след напускането на „студентската скамейка“ – чуйте Яна Вангелова – председател на  Националното представителство на студентските съвети часове преди да бъде избран от националното жури „студент на годината“.

Според председателя на БЛС д-р Венцеслав Грозев в областта на здравеопазването изпращаме една не много успешна година – болници в лошо финансово състояние, застрашени от фалити и тежко лимитиране. Коя е положителната стъпка обаче, която направиха експертите в здравната система и какъв трябва да бъде фокусът на усилията им за 2018-та година – с председателя на БЛС разговаря Елена Крушкова.

Благотворителната кампания „Българската Коледа“ помага на децата ни в нужда. За едно от тях – Велислава от Цалапица е разказът на Антоанета Петричанска.

„В търсене на великолепните съвпадения. 20 и повече любовни истории за градове и хора“ е поредното съкровено преживяване в новата книга на Пенка Калинкова. Защо тя не желае да я приемаме като туристически справочник, а като провокираща размисъл емоция след докосване до редица образци на европейското изкуство  – разговорът ни с авторката на книгата  чуйте минути след 8.30.

В минутите за култура след 9. Ще ви поканим  на традиционната изложба „Дядо Коледа и приятели“ с участието на над 60 пловдивски  художници в галерията на мексиканското изкуство в Стария Град в разговор с куратора на събитието Моника Роменска.

Започваме точно в 6 сутринта, водещ Веселина Пеева


Още от категорията

Вдъхновяващи истории „Точно днес“

„Камък върху камък ще остане“ в Хвойна .  За  благотворителния фестивал, който  започва точно днес за спасяването на старото училище разказва Кристияна Брънзалова. Тя е с корени от родопското село, наследница е на даскал Брънзалов, следва архитектурен дизайн в Милано. Кметът на Куклен Мария Белчева за финала на бедственото положение в..

публикувано на 16.08.18 в 16:58

С Радио Пловдив в четвъртък сутринта

От 7.00 до 9.30 часа в програмата ни ще има от всичко  От истории за доброто, през историите за шока на пазара на застраховките и тревожните данни за търговския регистър, през срива на турската лира и последиците от това, до музиката  и словото на Тодор Колев в очакване на лайф - трибюта му идната седмица в Пловдив. Така, че приемете ни за сутрешна..

публикувано на 15.08.18 в 17:32

"Точно днес" - на 15 август - Празник е!

На 15 август  Православната църква отбелязва Успение на Света Богородица или Голяма Богородица, както народът нарича празника.  Темите в лятното утро ще впишем  лаконично и с надежда денят да бъде приветлив, бодър и в унисон с  празничното настроение  за всеки. От великата вечерня  и молитвата пред чудотворната икона на Божията майка до..

публикувано на 14.08.18 в 18:02

Записки и други сюжети от август „Точно днес“

Защо  продължава протеста в защита на АГ-отделението в болницата в Карлово . Казусът стигна до съдебни решения. Гледни точки на  Даниела Николова от РЗОК – Пловдив  и  д-р Христо Пелев управител на болницата. Изложбената зала на художниците на „Гладстон“ – нови апострофи . Разговор с арх. Петко Костадинов председател на Регионалната камара..

обновено на 14.08.18 в 09:21

Предаването "Точно днес" в понеделник

На 13 август говорим за вярата, следим протести у нас и в съседна Румъния, по следите сме на успеха на българска пиеса, която ще се играе в САЩ и се поздравяваме за началото на седмицата - кой с дясна, кой с лява ръка.... Последното е заради деня, който се оказа специално посветен на левичарите. С намигане към тях ще говорим с психиатъра д- р Веселин..

публикувано на 12.08.18 в 17:25

Петъчното утро с Радио Пловдив

Съществува риск Земята да се превърне в т.нар. от учените "горещ парник " и да се окаже в условия, при които средните температури в световен мащаб ще бъдат с 4-5 градуса Целзий по-високи от температурите в прединдустриалната епоха.  Определени места на Земята ще станат необитаеми, ако "парникът Земя" стане реалност, предупреждават още учените...

публикувано на 09.08.18 в 16:42

Сюжети от 9 август "Точно днес"

 „Нашият дом е България“ – едноименната фондация организира  най-голямото планинско хоро   на Седемте рилски езера    със седем ансамбъла от  седемте етнографски области на България.  Разговор с един от организаторите Славейко Стайков . Трябва ли    само лекари да се занимават с диетично хранене, което досега беше  о  включено в..

публикувано на 08.08.18 в 16:58