Започва делото за побоя над малките гребци в Асеновград

| обновено на 18.12.17 в 10:19

В Районния съд в Асеновград ще се гледа делото срещу 11-те подсъдими за побоя над децата спортисти на язовир "40-те извора". 

Те са обвинени в хулиганство, заплахи за убийство и нанасяне на телесни повреди. 

Инцидентът стана на 26 юни тази година на язовира, където тренират спортистите от местния клуб по гребане. Сбиването продължи и пред болницата в града, където се стекоха  и други от махалата. 

Случаят предизвика масови протести в Асеновград. 

Делото е насрочено за разглеждане в три поредни дни от днес нататък. 


Още от категорията

Пожарът, вилнял до двореца в Кричим, е овладян

Овладян е пожарът, избухнал по-рано днес в близост до двореца в Кричим.  Няма никаква опасност за сградите на царския дворец, който е паметник на културата, нито за гората ,  съобщиха от Югозападното държавно предприятие, което стопанисва имотите.  Огънят е възникнал в земеделски площи край землището на двореца и бързо е обхванал сухи треви..

обновено на 22.08.19 в 17:20

Няма нови огнища на чума по свинете в Смолянсно

Областната епизоотична комисия  проведе заседание във връзка със създалата се обстановка относно появата и разпространението на болестта африканска чума по свинете.  Няма регистрирани нови огнища на африканска чума по свинете в Смолянско. Досега заразата бе потвърдена на територията на общините Девин, Доспат и Чепеларе. Промблемен обаче..

обновено на 22.08.19 в 17:19

Около 200 дка дъбова гора, храсти и пасища горят край Ветрен

Сигнал за разразилия се пожар е получен днес около 13.30 часа. По първоначални огънят тръгнал от сметището на градчето, а от там по сухи треви и храсти се прехвърлил в близката гора и обхванал близо 120 декара от нея.  На място незабавно са изпратени всички дежурни смени от огнеборци при Районните служби "ПБЗН" в Пазарджик, Белово, противопожарния..

публикувано на 22.08.19 в 16:08

Катастрофа на изход на Пловдив затруднява движението

Трима души са пострадали при катастрофа на „Пещерско шосе“ на изхода на Пловдив.  Движението при моста над Околовръстното шосе е само в едната лента и се регулира от екипи на „Пътна полиция“.  Сигналът за пътното произшествие е подаден в 11,25 ч., съобщават от полицията в Пловдив.  По първоначални данни са се блъснали два автомобила, при което са..

обновено на 22.08.19 в 15:55

Шест пожарни гасят пламнали сухи треви край Йоаким Груево

Запалени сухи треви и растителност горят на голяма площ край село Йоаким Груево. Шест коли на пловдивската пожарна и командата от Кричим гасят пожара, разпрострял се на около 50 декара, съобщи зам.-директорът на противопожарната служба Петър Тосков.  По данни до момента, огънят е локализиран и ограничен като засега няма опасност за близките..

публикувано на 22.08.19 в 14:36