Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предколедно в "Ден след ден"

Дните преди Рождество Христово обичайно са наситени с благотворителни инициативи, които ни приканват да сме добри и съпричастни.

Децата от Детската клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив посрещнаха днес Дядо Коледа. Какво си пожелаха малчуганите и за какво помолиха Добрия старец – разказва Елена Крушкова.

Коледен базар с изделия, направени от децата от Дом „Олга Скобелева“, изненада общинските съветници в Пловдив преди днешната им сесия. За какво ще отидат събраните средства - разказва директорката Донка Николова пред Антоанета Петричанска.

Предколедно искри прехвърчаха в управляващата коалиция. Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че премиерът Бойко Борисов го злепоставя, като отхвърля изграждането на втори лифт на Банско, чийто вносител е Симеонов. Правосъдният министър Цецка Цачева пък заяви днес, че парламентът бламира правителството за сигналите за корупция, които са приети в новия антикорупционен закон. Чака се и второ вето на президента по темата. Стабилна ли е управляващата коалиция, ще коментираме със социолога проф. Румяна Коларова.

С Любомир Кючуков, дипломат и директор на Института за икономика и международни отношения, ще анализираме дали страната ни е готова за бъдещото председателство на Съвета на ЕС, което започва на 01 януари 2018 г. 

Общинските съветници на Пловдив приеха рекорден брой точки на днешната, последна за годината сесия на ОбС. Антоанета Петричанска обобщава най-важното от заседанието в репортажа си.

Единадесетте подсъдими по делото за побоя над децата гребци в Асеновград признаха вината си и заявиха, че съжаляват за случилото се. Така наказанието им ще бъде намалено с една трета под минимума. Димитър Владимиров с актуална информация как протече съдебното заседание и какви присъди постанови Районният съд в Асеновград.

Бъдете с нас!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08