Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гост от Андора на софрата на „Алтер его“

| обновено на 05.01.18 в 10:06
Водещ и гост вдигат наздравица за диетите след празниците!

Как да се борим с килограмите, натрупани по празниците? Това е лайтмотивът в предаването „Алтер его“ на Радио Пловдив. 

В първата част на шоуто ще се търсят нетрадиционни отговори на този въпрос и то с помощта на хумора и сатирата.

Във втората част по темата ще се включи и гостът Красимир Йорданов – поет, бард, сатирик, лауреат на много литературни награди. Той от известно време живее и работи  в Андора и ще сподели любопитни факти от битието си там. 

В разговора с него ще стане дума за ангорските котки, които не са андроски, за акулите на Малдивите, за ястието, което най-добре си кореспондира с българския социо-културен контекст, за литературните сепарета и конкурси, за сериозни стихове, за весели случки и прочие тъй-нататъци. 

Любопитното в този брой на предаването е, че алтер егото на водещия ще направи контра-интервю с второто „Аз“ на госта като му задава неудобни въпроси. 

Не пропускайте новото издание на „Алтер его“, което ще се излъчи тази събота след новините в 15 ч. Може да слушате и повторението в неделя от 6 ч., а защо не и записа след това в сайта на Радио Пловдив. 

Автор и водещ – Петър Краевски.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

В началото на сесията председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас Узунов приветства женския волейболен отбор на "Марица" за спечелената трета титла.  "Тези момичета дадоха нови измерения на тази игра", каза той и им пожела успех в Шампионската лига. Вчера шампионките бяха поздравени и от кмета на Пловдив Костадин Димитров.  Волейболистките..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10