Полицейските протести ще продължат до крайна победа

| обновено на 10.01.18 в 16:31

Обещаните протести на полицаите не са изненада, те са резултат от неизпълнените им искания към правителството и парламента, чийто краен срок изтече с края на миналата година, заяви Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. 

Униформените настояват за повишение на заплатите, подобряване условията на труд и разрешаване на тежките кадрови проблеми в някои сектори от тяхната компетенция. 

По покана на министър – председателя Бойко Борисов за четвъртък са насрочени разговори с представители на синдиката, добави Валентин Попов. Според него, това може да се тълкува като сигнал, че премиерът „най-сетне е решил да се намеси“ в ставащото, след като през останалото време е показвал дистанцираност. 

Утрешните демонстрации ще са ограничени в два етапа. Първо, през деня, по маршрута на пристигащите гости за откриването на българското европредседателство, а след това  групи полицаи ще се съберат до Народния театър в София, където ще се проведе официалната церемония, обясни синдикалният лидер. 

От думите му стана ясно, че ако няма бъдещи резултати в полза на техните искания, протестните прояви на униформените ще ескалират. Следващата такава проява е насрочена за 25 януари, до НДК в столицата, когато започва срещата на високо равнище на вътрешните министри на държавите от ЕС, каза още Валентин Попов. 


Още от категорията

Празник за 45 години град Доспат

45 години от обявяването си за град чества Доспат на празника си, който продължава днес и утре. В живописната местност „Събора“, откъдето се открива прекрасна гледка към язовир Доспат, за 33-ти път се събират хиляди хора от различни крайща на страната. Празничната програма включва Фестивал на народното творчество, Събор на чешмарите и награждаване на..

публикувано на 17.08.19 в 08:09

Тайни и загадки около Альоша тази вечер

Интересни и забавни игри ще съберат тази вечер любители на логически главоблъсканици и физически предизвикателства при паметника Альоша на Бунарджика.  Под мотото  „Ескейп предизвикателство, Код: Альоша“  ще се проведат игри на открито, в които отборите ще разгадават логически загадки и ще търсят улики, а крайната цел е участниците да избягат първи и..

публикувано на 17.08.19 в 07:53

Как глобяват за превишена скорост с преносима камера?

Всяка една от областните дирекции на МВР в страната разполага с преносима камера за засичане на превишена скорост.  Камерите се поставят на статив и могат да работят и през тъмната част на денонощието. Всеки ден служителите на "Пътна полиция" засичат нарушения на различни места на територията на Пловдивска област.   Въпросната камера е унгарско..

публикувано на 16.08.19 в 13:21

Напусна ни спортната легенда Пенка Стоянова

След дълго боледуване почина известната баскетболистка от Пловдив Пенка Стоянова. Тя е трикратен шампион на България с отбора на пловдивския „Марица”.  Има над 580 мача за всички гарнитури на националния тим, на който е дългогодишен капитан.  Пенка Стоянова е олимпийски вицешампион от игрите в Москва през 1980 година и бронзов медалист четири..

публикувано на 16.08.19 в 12:21
Спас Гърневски, ГЕРБ

ГЕРБ в Пловдив отива сплотен на изборите

Бившият кмет на Пловдив, сега депутат от ГЕРБ, Спас Гърневски коментира за Радио Пловдив номинацията на Здравко Димитров за кмет. Според него, самият  факт, че изборът кой да е кандидатът е взет трудно,  показва, че в партията са израснали доста сериозни  политици плюс тези, които в момента са действащите.  Другата новина от вчера, че Иван Тотев..

публикувано на 16.08.19 в 10:31