РЕКЛАМА

В "Срещите" разговор за мистика и езотерика

| обновено на 13.01.18 в 08:58

Тази събота  в "Срещите" - що е това езотерика и как тази дума, спомената за първи път в 166 година от Лукиан от Самосата, се връзва в 21 век.

Кои са големите имена езотерици и защо тръпката към знанието, получено по вътрешен път, печели все повече и повече привърженици?

.А какво е това знание, получено по вътрешен път, отвъд възможностите на физическите сетива? 

С проф. Дамян Попхристов и Стойчо Керев, водещ на предаването "Новото познание",  мислим върху  всичко това и върху мотото на теософията "Няма религия по-висша от истината".

А що е истина???

Водещ: Людмила Сугарева от 9 часа

Още от категорията

Сватбарски фолклор оглася Асеновград до неделя

Фестивал на сватбарската народна музика "Еньовденски фолклорен венец"започва в Асеновград. Стартът на тридневните празненства е тази вечер с юбилеен концерт на Конушенския народен оркестър.  Честването е посветено на 55-годишнината от създаването на групата с ръководител Никола Илиев и започва от 17 часа на площада в село Конуш, а сред специалните..

публикувано на 22.06.18 в 14:00

В "Срещи"-те на 23-ти юни

 Тази събота в "Срещи-те" - разговор с проф. Марин Русев за Китай.  Моделът Китай в  съвременната цивилизация, и кономическото чудо "Китай", ф илософията на Китай, к ултурата на Китай! Слушайте "Срещи"-те на Людмила Сугарева от 9 до 10 часа в събота по Радио Пловдив

публикувано на 22.06.18 в 12:07

Илия Граматиков е гост в Молескин

Илия Граматиков е преподавател по история на музиката в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, организатор е на различни образователни проекти и е артистичен директор на Международния фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO. Чуйте неговата музикална селекция за Молескин днес веднага след новините в 18 по Радио..

публикувано на 22.06.18 в 11:19

Конференция за тракийската култура започва в Пловдив

В Културния център „Тракарт“ започва двудневна международна научна конференция, озаглавена „Когато Слънцето беше бог“. В нея ще участват изтъкнати учени траколози и културолози, сред които Валерия Фол, Иван Маразов, Тайфун Йълдъръм /Турция/, Ваня Лозанова,  Дамян Попхристов.  Пловдив, като географски център на Тракия, е бил и е център на..

публикувано на 22.06.18 в 06:19

Петя Минкова представя книга за шпионина Ким Филби

В Пловдив тази вечер е предпремиерата на книгата " Истината за Ким Филби: Конспирацията "Ротшилд ".  Авторката – журналистката Петя Минкова , представя нова достоверна версия за живота на най-известния разузнавач, преобърнал хода на Втората световна война.  Книгата представлява международно документално разследване с живи свидетелства,..

публикувано на 21.06.18 в 08:50

Работилница на открито оживява поречието на Марица

Тридневна работилница на открито ще оживи поречието на река Марица. Проявата е част от програмата на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”.  Работилницата ще се състои на тревната площ след моста на Панаира до 23 юни, където творческият екип ще работи по създаването на художествена инсталация, изработена основно от природни..

публикувано на 21.06.18 в 08:07

Музиката не може да се разкаже, тя се преживява

Над 12 хиляди души са гледали на живо Лили Иванова в рамките на националното й турне „За пълноценни мигове с музиката“, което тръгна от Пловдив през февруари и вече гостува в шест града.  Пловдив отново посреща певицата, за втори път тази година, в края на юни. Тя ще изпълни на сцената на Античния театър песните от най-новия си албум и..

обновено на 21.06.18 в 07:14