РЕКЛАМА

В "Срещите" разговор за мистика и езотерика

| обновено на 13.01.18 в 08:58

Тази събота  в "Срещите" - що е това езотерика и как тази дума, спомената за първи път в 166 година от Лукиан от Самосата, се връзва в 21 век.

Кои са големите имена езотерици и защо тръпката към знанието, получено по вътрешен път, печели все повече и повече привърженици?

.А какво е това знание, получено по вътрешен път, отвъд възможностите на физическите сетива? 

С проф. Дамян Попхристов и Стойчо Керев, водещ на предаването "Новото познание",  мислим върху  всичко това и върху мотото на теософията "Няма религия по-висша от истината".

А що е истина???

Водещ: Людмила Сугарева от 9 часа

Още от категорията

Премиера за албума на Space Trio

Space Trio представят едноименния си албум пред пловдивска публика . Концертът е тази вечер , в залата на АМТИИ . Входът е безплатен . Space Trio е група, създадена в началото на 2017-та година, когато към вече съществуващото дуо на Живко Братанов - пиано и Георги Ангелов - ударни, се присъединява Васил Хаджигрудев - контрабасист, живеещ по това..

публикувано на 25.09.18 в 14:41
Младен Влашки

Преге - предаване за света на книгите, 22 - 28 септември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 22.0 9.2018 г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Халед Хюсейни. Молитва към морето. 48 стр. тв. к. 3А, Обсидиан, 2018. Марта Хол Кели. Люляковите момичета. 512 стр., ок. 4А, Изток-Запад, 2018. Бил Клинтън, Джеймс Патерсън. Къде е президентът? 480..

публикувано на 25.09.18 в 10:40

Изложба живопис и скулптура гостува в "Червеното пони"

Изложба живопис и скулптура на двама автори  ще се открие в галерия „Червеното пони“  в Стария град. В живописните платна на Йордан Калчев  сюжетите на пейзажа и натюрморта са  със странни и загадъчни елементи.   Пластиките на асеновградския скулптор  Русен Дойков  са със силно изчистена стилистика и носят модерността на изразните средства..

публикувано на 25.09.18 в 05:53

Държавна опера Русе представя "Луд гидия"

Спектакълът на Държавна опера - Русе "Луд гидия" от Парашкев Хаджиев  поради неблагоприятни метеорологични прогнози за днес,  вместо на Античния театър ще се играе в Градския Дом на Културата "Борис Христов".  Най-силното внушение, което композиторът оставя като завещание, е посветено на главния герой на творбата – лудия гидия – гусларя Илия, в..

публикувано на 24.09.18 в 08:55

"Сцена на кръстопът" с вечер за Стефан Данаилов

22-то издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ ще се закрие тази вечер в Пловдивския театър с представяне на книгата „Романът на моя живот“ и филм, посветени на 75-годишнината на проф. Стефан Данаилов, който е  и арт директор на фестивала. Те ще бъдат представени от актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, Дарин и Деян Ангелови..

публикувано на 24.09.18 в 08:45

"Чамкория" в афиша на "Сцена на кръстопът"

Спектакълът „Чамкория“ по едноименния  роман на Милен Русков е в програмата на фестивала „Сцена на кръстопът“.  Представлението в изпълнение на Захари Бахаров и режисьор Явор Гърдев ще се играе на Голяма сцена в Пловдивския театър. Наскоро то беше показано с голям успех в Чикаго и Силиконовата долина в Съединените щати.  В съпътстващата програма..

публикувано на 23.09.18 в 08:21

Хитов афиш на "Сцена на кръстопът" днес

Две представления са в програмата на фестивала Сцена на кръстопът.  На Голяма сцена в Пловдивския театър с постановката „Нос“ по Гогол гостува  театър 199 „Валентин Стойчев“. Смешно-горчивият абсурдизъм на пиесата е в сценична версия на Веселка Кунчева и Ина Божидарова.   В Камерна зала трупата на  украинския Национален академичен драматичен..

публикувано на 22.09.18 в 10:17