РЕКЛАМА

Обичам да запечатвам миговете

Борис Богданов, преподавател в ХГ „Цанко Лавренов“ Пловдив, открива изложба, тази вечер в галерия „Arsenal of art“ в квартал „Капана“. 

В творбите си представя запечатани мигове от последните 10 години. Експозицията включва портрети, колаж и фантазия от вдъхновение и цветове.

Тази изложба е факт благодарение на запечатаните фотографски мигове. Трябваше да режисирам стотици кадри от последните 10 години. Това са портрети на хора от събития и моето обкръжение. Опитвал съм се да правя портрети по всички професионални правила, но при мен не се получава. Трябва да има емоция, тръпка и усмивка.

Интервюто с художника Борис Богданов е в звуковия файл. 

Още от категорията

Весела Ножарова представя съвременното изкуство

В Културния център на радио Пловдив от 16.30 часа издателство „Жанет 45“ и Фондация „Отворени изкуства“ представят студиата „Въведение в българското съвременно изкуство 1982–2015“ от изкуствоведката Весела Ножарова.  В презентацията ще участват Веселина Сариева и Манол Пейков.

публикувано на 17.06.18 в 08:19

Преге - предаване за света на книгите, 16 - 22 юни

В предаването за книги на Радио Пловдив на 16.06. 2018 бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Василий Гросман. Всичко тече. 340 стр., 3А, Фондация „Комунитас“, 2018. Саулас Шалтянис. Дневникът на еврейската принцеса. 190 стр., ок. 3А, Наука и изкуство, 2018. Джеймс Фин Гарнър. Политическо коректни..

обновено на 16.06.18 в 12:46

Тази събота в "Срещи“-те

Разговор за житейския ни лабиринт, за ада и рая, които са в душите ни, а не в небесата.  За агресията, егоизма, злобата на днешния ни ден. За демокрацията и демагогията....иначе казано разговор за нас - човеците на 21 век... Разговор със Святослав Моисеенко, руснак- поет, композитор,публицист..... „Срещи“-те на Людмила Сугарева..

обновено на 16.06.18 в 10:16

Белозем събира творци от Пловдив и Пазарджик

Eдинайсет автори от Пловдив и Пазарджик участват в изложба в село Белозем, част от фестивала на изкуствата „ Арт Белозем “.  Творбите им могат да се видят следобед в двора на домакина Хари Нигохосян,  Арменският скулптор Аршак Тжикян  се представя с мозайки и дърворезби. На последната Коледна изложба на Дружеството на пловдивските художници..

публикувано на 16.06.18 в 09:00

В България има ренесанс на четенето

Време за зрелища и реалити или епоха на  духовност и смисъл е обикновеният ни ден? Как ни променят книгите и кога става възможно мечтите да ни правят по-богати на дух и икономически по-силни?  Авторът на романа „Хавра“, номиниран за националната награда „Христо Г. Данов“ в раздел художествена литература Захари Карабашлиев.  Писането дава..

обновено на 15.06.18 в 19:16
Захари Карабашлиев с наградата

Захари Карабашлиев е носител на награда "Христо Г. Данов" за "Хавра"

Писателят Захари Карабашлиев е тазгодишния носител на наградата „Христо Г. Данов“ в раздела за художествена литература. Церемонията бе тази вечер в едноимената къща-музей на големия наш възрожденец в Пловдив.  В присъствието на културния министър Боил Банов бяха връчени награди в 9 раздела. Захари Карабашлиев бе отличен за романа си..

публикувано на 15.06.18 в 18:34

Връчват литературните награди „Христо Г. Данов“

В Пловдив днес ще бъдат връчени националните литературни награди „Христо Г. Данов“. Церемонията ще се състои от 17 часа в едноименната къща-музей на видния наш възрожденец. Призът се връчва в 9 категории - Българска литература, Преводна литература, Хуманитаристика, Изкуство на книгата, Издание за деца, Книгоразпространение, Представяне на..

обновено на 15.06.18 в 13:57