РЕКЛАМА

Обичам да запечатвам миговете

Борис Богданов, преподавател в ХГ „Цанко Лавренов“ Пловдив, открива изложба, тази вечер в галерия „Arsenal of art“ в квартал „Капана“. 

В творбите си представя запечатани мигове от последните 10 години. Експозицията включва портрети, колаж и фантазия от вдъхновение и цветове.

Тази изложба е факт благодарение на запечатаните фотографски мигове. Трябваше да режисирам стотици кадри от последните 10 години. Това са портрети на хора от събития и моето обкръжение. Опитвал съм се да правя портрети по всички професионални правила, но при мен не се получава. Трябва да има емоция, тръпка и усмивка.

Интервюто с художника Борис Богданов е в звуковия файл. 

Още от категорията

Нощ на музеите и галериите в Асеновград

     Нощ на музеите и галериите се провежда в Асеновград. Акцент на събитието тази година е изложбата "Възцаряване" по повод 800 години от възкачването на престола на патрона на града цар Иван Асен Втори в централната сграда на Градския исторически музей.   Нощта на музеите ще бъде открита с концерт на талантите от Музейната музикална школа,..

публикувано на 21.09.18 в 11:51

Явор Гърдев тази събота в "Срещи"-те

 В "Срещи"-те тази събота разговор  със световноизвестния  режисьор Явор Гърдев за театъра днес,  за времето и хората... За разбирането му, че "времето за изкуство е време за  преодоляване на егото".  И в живота, и на сцената творецът твърди, че трябва да се съчетават реалност и сънища. Защо?  Защо според Явор театърът е рискова игра? Слушайте..

публикувано на 21.09.18 в 10:28

Етнографският музей в Пловдив показва златарски техники

В Етнографския музей в Пловдив ще бъде открита изложбата „Гривни дрънкат под възглаве”, организирана съвместно с  Етнографския музей на открито „Етър“  в Габрово.  Изложбата представя специфичните инструменти и модели  с традиционните техники, използвани в златарството.  Насочва поглед  и към дюкмеджиите -  майстори на изделия от олово, мед, бронз,..

публикувано на 21.09.18 в 09:52

"Палачи" е в афиша на "Сцена на кръстопът"

Спектакълът „Палачи“ на театър „София“ е в програмата на фестивала „Сцена на кръстопът“.  В пиесата на Мартин МакДона с режисьор Стоян Радев въпросът „Кой е убиецът ?“ придобива по-голямо значение, защото води към собствения ни страх, огромната ни суета и ужасът от липсата на друго, без готови решения. Между актьорите са Деян Донков, Лилия Маравиля,..

публикувано на 21.09.18 в 09:46
Плакат на спектакъла #minaret на звездата от Арабския регион Омар Раджех, който ще открие 11-тото издание на ONE DANCE WEEK.

Започва ONE DANCE WEEK

11-тото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK 2018 се открива  в Дома на културата “Борис Христов” в Пловдив със спектакъла #minaret  на  Омар Раджех от Ливан тази вечер. Основателят на съвременната танцова сцена в Ливан и един от водещите арабски хореографи  и неговата трупа обединяват танц, музика и..

публикувано на 21.09.18 в 09:37

Изложба на Кирил Божкилов в галерия „Дяков“

Изложба на Кирил Божкилов ще се открие в галерия „Дяков“. Той  работи в областта на сатиричната рисунка, карикатурата и наивизма. Негови творби  са в Дома на хумора и сатирата в Габрово, както и в частни колекции в много европейски страни.

публикувано на 21.09.18 в 09:25

Нощ на музеите се открива в Асеновград

Нощ на музеите и галериите се провежда в Асеновград. Акцент на събитието тази година е изложбата "Възцаряване" по повод 800 години от възкачването на престола на патрона на града цар Иван Асен Втори в централната сграда на Градския исторически музей. Нощта на музеите ще бъде открита с концерт на талантите от Музейната музикална школа.

публикувано на 21.09.18 в 09:22