РЕКЛАМА

Провали се и вторият конкурс за главен архитект на Пловдив

| обновено на 12.01.18 в 16:00

Кметът Иван Тотев прекрати конкурса за главен архитект на Пловдив. 

Причината е, че никой от тримата кандидати не е получил минималния брой от 8 точки  на  проведеното на 19- ти декември представяне на концепциите. 

Най- висока оценка от журито е получил архитект Илко Николов – 7,23, следван от арх. Хубена Салджиева – 6,87 и трети е арх. Цветелин Цоневски – 6,48.

Това е вторият конкурс за главен архитект на града, който се прекратява като на първия архитектите Николов и Салджиева отново участваха. 

Постът бе овакантен през януари миналата година след кончината на арх. Румен Русев. 

Два са вариантите оттук – нататък за поста главен архитект на Пловдив, обясни секретарят на общината Ангелина Топчиева. 

От една година временно позицията се заема от арх. Юлияна Петрова. 

Още от категорията

Кръговото до Крумово по Асеновградско шосе ще бъде най- голямото в областта

През ноември тази година ще има изцяло завършен нов път Пловдив –Асеновград. Може да е с един ден, но по-рано ще бъде предадено новото трасе. Това обеща областният управител Здравко Димитров, който днес инспектира строителството на кръговото кръстовище на пътя, което води към село Крумово.  Той обясни, че на този етап върви рехабилитация на..

публикувано на 20.03.18 в 13:20

Концертна зала ще остане затворена за "Пловдив 2019"

Над 12 млн. лева ще струва ремонтът на Концертна зала, но той няма как да бъде завършен за 2019 година, когато Пловдив ще бъде европейска културна столица – обяви в Пловдив председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова. В Агенцията за обществените поръчки от страна на Министерството на културата е внесено предложение за..

обновено на 20.03.18 в 13:03

Бившият началник на РПУ- Асеновград влиза в съда като обвинянем

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт  срещу бившия шеф на полицията в Асеновград  Димчо Темелков.  Заедно с него на съд отиват  още един полицай от управлението и шофьор на камион, с когото двамата извършили кражба на гориво.  Обвиненията срещу уволнения преди близо три години полицейски началник за злоупотреби, прикриване..

публикувано на 20.03.18 в 13:03

Кърпят дупките по улиците в целия град

В шестте пловдивски района започва отстраняването на дупките и привеждане на пътната инфраструктура в изправност.  Специалисти от кметствата вече са започнали огледи и описват най-компрометираните участъци от улиците, за да се изготвят графици за ремонтите.  Това стана ясно след редовната оперативка в община Пловдив. Кметът на  "Източен"  Николай..

публикувано на 20.03.18 в 12:04

Идната седмица обходният път Смолян - Мадан ще бъде отворен за автомобили

Другата седмица обходният път на срутището на пътя Смолян - Мадан ще бъде асфалтиран и отворен за леки коли, каза пред журналисти днес Дончо Атанасов, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Второкласният път Смолян - Мадан в района на село Тикале остава затворен заради опасността от свличане на скална маса.  Алтернативният..

публикувано на 20.03.18 в 11:47

Пазарджик ще има паметник на загиналите военни кореспонденти

Община Пазарджик ще подкрепи финансово изграждането на паметник на военните кореспонденти в града, загинали в борбите за национална свобода и независимост (1876 - 1945 г., съобщи кметът Тодор Попов. Автор на проекта е пазарджишкият скулптор Леон Бабачев. За изработването на мемориала са необходими 12 300 лева. Общината и Министерство на отбраната..

обновено на 20.03.18 в 11:48

Двумесечен ремонт по Коматевско шосе променя маршрута на три автобуса

Поради строително-монтажни дейности на ул. „Коматевско шосе“, маршрутът на автобусни линии №1, 20 и 27 се променя от днес,  вторник,   до 20 май.  Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“, с уточнението, че  пътят няма да се затваря. Временна организация по безопасност на движението по  ул. „Коматевско шосе“, кръстовището с..

обновено на 20.03.18 в 11:47