РЕКЛАМА

Провали се и вторият конкурс за главен архитект на Пловдив

| обновено на 12.01.18 в 16:00

Кметът Иван Тотев прекрати конкурса за главен архитект на Пловдив. 

Причината е, че никой от тримата кандидати не е получил минималния брой от 8 точки  на  проведеното на 19- ти декември представяне на концепциите. 

Най- висока оценка от журито е получил архитект Илко Николов – 7,23, следван от арх. Хубена Салджиева – 6,87 и трети е арх. Цветелин Цоневски – 6,48.

Това е вторият конкурс за главен архитект на града, който се прекратява като на първия архитектите Николов и Салджиева отново участваха. 

Постът бе овакантен през януари миналата година след кончината на арх. Румен Русев. 

Два са вариантите оттук – нататък за поста главен архитект на Пловдив, обясни секретарят на общината Ангелина Топчиева. 

От една година временно позицията се заема от арх. Юлияна Петрова. 

Още от категорията

Пловдив празнува 140 години Освобождение!

Десетки пловдивчани дойдоха на тържеството в Дондуковата градина за отбелязване на 140 години от освобождение от османско иго. Церемонията започна с възстановка на събитията от нощта на 15 срещу 16 януари 1878 година по нов стил, когато разузнавателният отряд драгуни на капитан Александър Бураго навлиза в Пловдив и заблюждава турския..

обновено на 16.01.18 в 17:51

Възрастен мъж пострада при експлозия на газова печка

Сигнал за взрив в апартамент на ул. “Янтра” в Пловдив е подаден към 16.30 часа днес на тел. 112.  Незабавно на адреса са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна медицинска помощ.  Причината за инцидента е локална експлозия на отоплителна печка с технически неизправна газова бутилка.  В болница за прегледи е откаран 89-годишният обитател..

публикувано на 16.01.18 в 17:51

Пазарджик отменя бедственото положение след 17.00 часа

След 17 часа днес отпада частичното бедствено положение в Пазарджик, което беше обявено в края на миналата година заради кризата с боклука.  Общината е сключила договор с новия оператор на регионалното депо да битови отпадъци. Изпълнител по петгодишния договор са две фирми с регистрации в София и Русе.  Освен Пазарджик, съоръжението ще обслужва още..

публикувано на 16.01.18 в 15:01

В България ще има доброволна военна служба

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов изпрати на тържествена церемония в Смолян 35-ия военен контингент за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан.  Каракачанов подари на военните икона на Свети Георги Победоносец и пожела всички да се върнат живи и здрави при семействата си.  Военният министър заяви пред..

обновено на 16.01.18 в 14:54

Водният проект ще подобри живота на хората в Асеновград

Проектът за рехабилитацията на ВиК мрежата и изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води в Асеновград е един от най-успешните и може да служи като модел за следващите проекти, които предстои да се реализират по ОП "Околна среда" . Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов, който инспектира на място работата по Водния цикъл..

обновено на 16.01.18 в 14:54

Хванаха жена при опит да внесе хероин в затвора

63 годишна жена е заловена при опит да внесе наркотици в Пловдивския затвор.  Осем пакетчета хероин са открити при проверката на багажа, който тя искала да предадае на затворник.  Извършителката е задържана в полицията за 24 часа, а Районна прокуратура е образувала бързо производство по случая.

публикувано на 16.01.18 в 13:31

Екоминистърът Нено Димов инспектира ВиК мрежата в Асеновград

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще провери напредъка по изпълнението на проект за рехабилитация на ВиК мрежата с изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води  в Асеновград.   Общият размер на инвестицията е за над 106 млн. лв., като безвъзмездната финансова помощ, предоставена по Оперативна програма "Околна среда..

обновено на 16.01.18 в 12:41