РЕКЛАМА

Провали се и вторият конкурс за главен архитект на Пловдив

| обновено на 12.01.18 в 16:00

Кметът Иван Тотев прекрати конкурса за главен архитект на Пловдив. 

Причината е, че никой от тримата кандидати не е получил минималния брой от 8 точки  на  проведеното на 19- ти декември представяне на концепциите. 

Най- висока оценка от журито е получил архитект Илко Николов – 7,23, следван от арх. Хубена Салджиева – 6,87 и трети е арх. Цветелин Цоневски – 6,48.

Това е вторият конкурс за главен архитект на града, който се прекратява като на първия архитектите Николов и Салджиева отново участваха. 

Постът бе овакантен през януари миналата година след кончината на арх. Румен Русев. 

Два са вариантите оттук – нататък за поста главен архитект на Пловдив, обясни секретарят на общината Ангелина Топчиева. 

От една година временно позицията се заема от арх. Юлияна Петрова. 

Още от категорията

Георги Господинов представя "Всичките наши тела"

Писателят Георги Господинов ще представи своя сборник с разкази „Всичките наши тела“.  Премиерата ще е от 19 часа в склада на Тютюневия град на ул. „Екзарх Йосиф“ 16. Авторът ще бъде представен от литературния критик Гергина Кръстева и издателя Манол Пейков. Свръхкратките истории на Господинов са смешни и абсурдни, меланхолни и иронични..

публикувано на 17.06.18 в 08:26

Пловдив - арена на дебат между движение "Реформи в културата" и министър Боил Банов

Министерството на културата отпуска 1 милион лева за библиотеките,  съобщи в Пловдив министър Боил Банов. Той бе гост на първия форум на създаденото на 24 май -  Движение „Реформи в културата“.   Фокусът днес беше проектът Пловдив – европейска културна столица през 2019.  В дискусията Манол Пейков, Мариана Чолакова е Емил Миразчиев, които са..

обновено на 16.06.18 в 21:31

Сърница вече има собствен полицейски участък

Община Сърница  вече има собствен полицейски участък, който ще обслужва 4700 души.  Освен, че ще осигурява денонощна охрана в района, полицейските административни услуги ще се извършват на място, а не във  Велинград, както е било до момента, каза  заместник-комисарят на областната дирекция на МВР в Пазарджик Ивайло Тишев: Това е най-младата община в..

публикувано на 16.06.18 в 21:27

Турските граждани в Пловдив гласуват на предсрочните избори

Две изборни секции са разкрити в турското конулство в Пловдив, където  от  сутрина започна гласуването за предсрочния вот в Турция.    Изборният ден  преминава спокойно, а в областта има регистрирани 2 500 избиратели, които могат да гласуват в продължение на три дни  - от 9  до 21 часа до понеделник включително.  Първите гласували заявиха, че..

публикувано на 16.06.18 в 15:47

"Две-три бири фест" в Тютюневия град

Фестивал на занаятчийската бира се провежда в Тютюневия град в Пловдив през почивните дни.  За втора поредна година "Две-три бири фест" събира български и чужди занаятчии пивовари и любители на крафт пивото.   Улица "Екзарх Йосиф" се превръща в миниатюрно фестивално градче на пивото.  Посетителите могат да опитат десетки видове бира и да..

публикувано на 16.06.18 в 09:20

Критичен поглед върху подготовката на Пловдив за европейска културна столица

„Как Пловдив се подготвя за престижната си роля „Европейска столица на културата 2019“ – това е темата на първата дискусия за културни политики, която организира новоучреденото движение „Реформи в културата“. Критически мониторинг върху подготовката на града ще представят двама бивши членове на УС на фондация „Пловдив 2019“ Мариана..

обновено на 16.06.18 в 09:13

Млади учени споделят идеи за природата

Игра с екологична насоченост  „Зелен Пловдив, зелени идеи“  организира Асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“ пред сградата на Община „Марица“.  Инициаторите на събитието, сред които младите учени от клуб „Квант“ към ЕГ „Пловдив“, призовават гражданите да споделят в рамките на един ден идеите си за откриване на пътя към природата и..

публикувано на 16.06.18 в 09:12