РЕКЛАМА

Провали се и вторият конкурс за главен архитект на Пловдив

| обновено на 12.01.18 в 16:00

Кметът Иван Тотев прекрати конкурса за главен архитект на Пловдив. 

Причината е, че никой от тримата кандидати не е получил минималния брой от 8 точки  на  проведеното на 19- ти декември представяне на концепциите. 

Най- висока оценка от журито е получил архитект Илко Николов – 7,23, следван от арх. Хубена Салджиева – 6,87 и трети е арх. Цветелин Цоневски – 6,48.

Това е вторият конкурс за главен архитект на града, който се прекратява като на първия архитектите Николов и Салджиева отново участваха. 

Постът бе овакантен през януари миналата година след кончината на арх. Румен Русев. 

Два са вариантите оттук – нататък за поста главен архитект на Пловдив, обясни секретарят на общината Ангелина Топчиева. 

От една година временно позицията се заема от арх. Юлияна Петрова. 

Още от категорията

Кампания подкрепя деца с диабет

Децата от ЦДГ „Светла“ в район „Западен“ и кметът Димитър Колев ще връчат на  представители на „Националната асоциация на децата и младите хора с диабет“ специално изработени от малчуганите и техните родители и педагози коледни изделия.  С тях те ще участват в Коледния благотворителен базар в подкрепа на децата с диабет, който ще се проведе в..

обновено на 17.12.18 в 07:38

Връчват наградите "Чудесата на България"

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в церемонията по присъждане на годишните награди „Чудесата на България” 2018 г. Тя ще се състои в Малката базилика в Пловдив, а Цвета Караянчева ще връчи голямата награда в категорията "Археолог на годината". В церемонията ще участват и представители на европейската фондация „Европа..

публикувано на 17.12.18 в 07:37

Красен Кралев инспектира спортни зали

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев и заместник-кметът Георги Титюков ще посетят две лекоатлетически зали, обновени с подкрепата на спортното министерство. Те ще бъдат в закритата писта на „Ботев“ в залата на Гребната база срещу Младежкия център. След това ще отидат в  залата на „Локомотив“ на стадион Лаута.

публикувано на 17.12.18 в 07:35

Движението по магистралите се нормализира

Тежкотоварните камиони отново могат да се движат по магистрала "Тракия" между Пловдив и София, съобщават от Пътната агенция. Към момента магистрала „Хемус“ е проходима при тежки зимни условия. 30 водачи са санкционирани за навлизане на магистралата, нарушавайки забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона, съобщиха от Пътната..

обновено на 17.12.18 в 07:13

Започва продажба на електронни винетки

От 14.00 часа започва продажбата на електронни винетки. Те могат да се купят през сайта bgtoll.bg, през мобилно приложение и през терминали за самотаксуване. Цената им остава същата, както на стикер винетките - за леките коли годишната струва 97 лева, тримесечната - 54 лв., месечната - 30 лв., а седмичната - 15 лв. Само за леките автомобили..

публикувано на 17.12.18 в 07:12

Каракачанов вкарва в съда клеветите за корупция с паспортите в ДАБЧ

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който е и председател на ВМРО, ще започне дело за оклеветяване заради обвиненията към него, свързани с Агенцията на българите в чужбина.  Това обяви Каракачанов при посещението си в Пловдив и уточни, че следващата седмица ще подаде в лично качество искова молба в съда по повод на..

публикувано на 16.12.18 в 17:24

Снегът спря ТИР-овете по магистрала "Тракия" в Пазарджишка област

Усложнена е пътната обстановка в страната. Жълт код за валежи от дъжд, сняг и поледици е обявен в 11 области , включително Пазарджишка, Смолянска и Пловдивска.  Предупреждението за снеговалежи е в София-град, София-област, Перник и Кюстендил. В областите Видин, Враца и Монтана жълтият код е за сняг и поледици. По-късно към предупреждението бяха..

публикувано на 16.12.18 в 15:26