Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотивите за вота са абсолютно несъстоятелни

| обновено на 23.01.18 в 11:35

Мотивите за искане за вот на недоверие са абсолютно несъстоятелни.

В повечето случаи са изрезки от вестниците. Тиражират се фалшиви новини, има и опити за манипулация. Няма нещо състоятелно, което би накарало човек да вземе насериозно тези мотиви. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Спас Гърневски, депутат от ГЕРБ по повод дебатите по вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“.

Народният представител засегна и един мотивите, който касае доклада на ДАНС за 2016 година и състоянието на информационната система БАЦИС. На широка дискусия по темата между парламентарните комисии стана ясно, че няма нищо нередно, което да се е случило, че няма изтрити 300 000 записа от системата. Нещо повече – стана ясно, че тази система няма как да бъде пробита. Има идентификатор, който налага допълнителна защита на системата и няма как тя да бъде пробита, категоричен е Гърневски.

Той припомни, че при сформирането на правителството е заявено категорично намерение за борба с корупцията.

Преди двайсет дни беше гласуван в пленарна зала антикорупционния закон. И той беше приет от всички политически сили, с изключение на БСП. А двайсет дни по-късно БСП внасят вот на недоверие за корупцията, а отказват да гласуват Закон за борба с корупцията, коментира Гърневски.

Народният представител направи и пловдивска връзка.

Как в Пловдив и от кои бяха откраднати близо 1 милиард лева пловдивски имоти и Международния панаир, когато Корнелия Нинова беше заместник-министър на икономиката в тройната коалиция, а Георги Гергов, който е член на висшето ръководство на партията. Как така Пловдив загуби 1 милиард точно с тези хора, с представители на тази партия, и тези хора точно пред пловдичани имат наглостта да говорят за корупция?Когато стане въпрос за корупция – ето пловдивския пример, един милиард лева имоти от джобовете на всички данъкоплатци, дори и на неродените деца, попита Спас Гърневски.

Цялото интервю със Спас Гърневски можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35