КОНПИ поиска конфискация на имоти на бившия кмет на Неделино

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество внесе иск срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов.

В Окръжен съд Кърджали вече е внесен иск за отнемане на имущество в размер на 421 425 лв.

Процедурата е започната по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество след получено уведомление, че Беширов е привлечен като обвиняем за това, че като кмет на гр. Неделино умишлено не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения във връзка със Закона за обществените поръчки и от това са настъпили значителни вредни последици за общината.

Комисията претендира за отнемане от Стоян Беширов, съпругата му и контролираните от тях търговски дружества на земеделски земи и гори на територията на село Загорски, общ. Кирково, град Неделино и град Ракитово, както и суми, преминали по банкови сметки и лични парични вноски в търговски дружества.

Обвинителният акт срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов е от 348 страници. Той бе внесен от спецзвено към Софийската градска прокуратура.


Още от категорията

Започва изграждането на Спортен комплекс "Дунав" в "Северен"

Кметът на Пловдив Иван Тотев и заместникът му Георги Титюков дават старт на проекта за изграждане на спортен комплекс „Дунав“ в район „Северен“. Проблем е, че старата сграда с две зали е ниска - само четири метра, които лишават от възможността да се тренират баскетбол и волейбол, посочи Георги Титюков. Идеята е още тази година да започне..

публикувано на 18.09.19 в 06:44

Безплатни прегледи за туберкулоза в Смолян

В Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян, ще се проведат безплатни прегледи за риск от туберкулоза.  Медицинските консултации и изследванията са напълно безплатни, включително и за неосигурените лица.  На всеки, който реши да провери своето състояние, ще бъде извършен преглед и ще се назначи проба манту, а при..

публикувано на 18.09.19 в 06:19

Локализираха пожара в 50-те декара гора, треви и храсти

Локализиран е пожарът, пламнал следобед в  иглолистна гора, треви и храсти над Велинград. Пожарникари, лесничеи и доброволци продължават да гасят огъня. Няма опасност от разрастването му, без опасност са и живеещите в квартал "Анезица", съобщиха от полицията в Пазарджик.  Огънят бе обхванал около 50-60 декара. Гасенето е по-трудно заради пресечения..

публикувано на 17.09.19 в 16:29

Общинският съвет завиши глобите за шум на открито

По-високи санкции за шум на открито вече ще има и в Пловдив. Това решиха общинските съветници, които приеха промени в  Наредбата за осигуряване на обществения ред.Те се наложиха, тъй като  до момента имаше разминаване с основни закони. По-високите глоби са предвидени за шум от озвучителни уредби, ако не се спазва забраната за озвучаване във времето..

публикувано на 17.09.19 в 13:55

Мъж рани с нож в гърба жена от Ръжево

51-годишен мъж от хисарското село Ръжево е арестуван за опит за убийство на 64- годишна жена. Той я нападнал пред дома й я  пробол с нож в гърба.  Жената е в болница с опасност за живота. При опит да я защити, порезни рани в областта на краката получил 60-годишен съсед.  След оказана медицинска помощ той е освободен за домашно лечение. По случая..

публикувано на 17.09.19 в 12:59