РЕКЛАМА

„Недоразказани приказки“ в галерия "Възраждане"

| обновено на 13.02.18 в 15:22

В галерия „Възраждане“ се открива изложба керамика и скулптура „Недоразказани приказки“ на Маргарита Иванова и Спас Киричев. Авторите се обединяват около темата за коня, като са претърсили отново всички митове, подтекстове и легенди. Те търсят съвършенството,  свободата, очарованието и метафизичната същност на животното. 

Целта е материалите, с които  боравят, да не ограничават идеите и замислите им, а напротив – да им дават основа за онова,  което не може да се разкаже, но може да се изобрази.  

Галеристката Красимира Алексиева представи творческия тандем, като вечно търсещ изненадата във формата и провокацията на използваната техника. 

В разговора с нея попитахме и за коментара й за идеята Старият град да се оживи чрез повече заведения, а експозциите с картини на пловдивски класици, които населяват някои от къщите да се съберат на едно място.

На никого не е нужен "мъртъв град", каза Алексиева. Според нея във всяка къща в резервата непрекъснато трябва нещо да се случва, да има движение и живот.

Всяка къща трябва да има стопанин, който да знае какво иска да направи с нея, кого да покани...

Неуместно е сравняването с "Капана", който е прекрасно място, има своето търговско очарование, но той е чаршия. 

Трябва да се съчетае изящноното, с вкусното, с различното.Още от категорията

Експертният съвет не хареса проекта за фасада на новата галерия на "Гладстон"

Община Пловдив очаква нови предложения за оформяне на галерията на дружеството на художниците на „Гладстон“32.   Кметът Иван Тотев подчерта, че администрацията ще настоява за ново решение за оформяне на контактната зона между площадното пространство и ул. „Гладстон“, както и за фасадите на сградата. По думите му, водещо в изграждането на..

обновено на 13.08.18 в 15:54

Нови билетни центрове ще заработят в Пловдив

Поне три нови билетни центъра  ще бъдат поставени в Пловдив на възлови места. Първият от тях  - в стил павилион от 30-те години на миналия век, бе открит пред сградата на Община Пловдив.  Други ще бъдат разположени в Цар Симеоновата градина, Тютюневия град и пред сградата на Народна библиотека „Иван Вазов“.  Павилионите няма да бъдат облепян с плакати,..

публикувано на 13.08.18 в 13:41

Преге - предаване за света на книгите, 11 - 17 август

В предаването за книги на Радио Пловдив на 11.08.2018 г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Иван Теофилов. Гласът на тишината. 200 стр., тв. к., ок. 4А, Жанет 45, 2018. Пола Маклейн. Любов и разруха. 384 стр., ок. 4А, Обсидиан, 2018. Глория Голдрайх. Дъщерята на художника. 528 стр., ок. 4А,..

публикувано на 13.08.18 в 12:29

Чикаго очаква премиерата на "Няма ток за електрическия стол"

Пиесата „Няма ток за електрическия стол“ от Александър Секулов ще бъде поставена в чикагския театър „Trap Door“. Режисьор на постановката  е актьорът Златомир Молдовански, за когото това ще е режисьорски дебют.  Именно той, пловдивчанин по произход, прочитайки текста решава да го представи пред чикагсктата публика. Ново предизвикателство за..

обновено на 13.08.18 в 12:04

"Изпей "Обичам те!" на български" тази неделя в Раковски

От 2016 година кауза на група "Хоризонт" е да поощрява българските текстове на българските песни. Концерт от кампанията "Изпей "Обичам те!" на български" предстои тази неделя от 20.00 часа в град Раковски. Фронтменът групата Валери Славчев сподели, че цел са младите хора, възпитаването на техния вкус, цел са и изпълнителите, които трябва де се..

обновено на 13.08.18 в 12:04

В литературата можем да пътуваме с въображение, човек пътува с ума

Морска книга:  Изкуството да ловиш  гигантска акула с гумена лодка насред огромното море  през четирите годишни сезона  от Мортен Стрьокснес. Превод  Мария Змийчарова  Оформление Люба Халева   За автора:   Мортен Стрьокснес  (роден 1965 г.) е норвежки интелектуалец, историк, фотограф и писател. След като завършва образованието си в Осло и..

обновено на 13.08.18 в 12:03

В "Срещите" - разговор с писателя Александър Секулов

В  горещата пловдивска събота  "Срещите" ви предлагат да помислим - е ли възможно да запазим детето в себе си?  То ли е онова, което ни държи на повърхността - с учудения поглед, с първата любов, с  удивлението  от и на другия... Поводът - започващите снимки за детски сериал  по романа на Александър Секулов "Островът ".     

обновено на 11.08.18 в 08:13