Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къде е главният прокурор за казуса "Анка"?! Да защитим града си!

Питане до кмета защо общината бездейства по казуса „Анка” внася общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева, която е и заместник - председател на Общинския съвет. 

Тя припомня, че след като в последните месеци регистрираната в село Антоново фирма "Ремс строй" ЕООД блокира 3 големи инфраструктурни проекта на Пловдив – за изграждането на нова галерия на ул. "Гладстон", за благоустрояването на квартала между булевардите "Марица - юг" и "Княгиня Мария-Луиза” и за реконструкцията на площад „Централен”, собственичката на това дружество е станала публично известна като Овчарката Анка.


  „Това обаче няма как да е смешно, защото е абсурдно. Ако една очевидно куха фирма може да блокира развитието на ключови начинания във втория по големина град, който след 10 месеца ще бъде Европейска столица на културата, е време да се действа, а не да се чака и да се питаме коя ще е следващата обществена поръчка, която Анка ще обжалва и ще забави във времето. В тази ситуация всяко изчакване започва да превръща Овчарката Анка във възможно удобно оправдание за неслучилите се или поне нереализирани навреме идеи за обновлението на Пловдив”

Съветничката настоява да получи писмен отговор на въпросите сезирала ли е община Пловдив разследващите органи със сигнал за очевидно саботиращите действия на „Ремс строй” ЕООД, за да бъде направен опит да се отговори на въпроса кой стои зад всичко това.

В интервю за Радио Пловдив Деведжиева заяви, че общинската управа няма разследващи функции, но трябва да сезира разследващите органи. Освен това тя призова главният прокурор, който е от Пловдив, да се самосезира по случая, защото „очевидно става дума за саботаж срещу града“. Заместник – председателят на Общинския съвет поиска пловдивчани да застанат на площада и да защитят града си. Пловдив се лишава от нещо хубаво, мълчанието стана естествен спътник на ежедневието ни.

Пепа Деведжиева отхвърли съмненията, че Анка е удобното оправдание за забавените проекти. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В РСМ няма дебат, а състезание по омраза срещу българите

В кампанията за парламентарните и президентските избори в Република Северна Македония (РСМ) значително място е отделено и на отношенията с България заради готвените промени в конституцията на страната, признаващи българско малцинство. Темата коментира  журналистът и ръководител на агенция БГНЕС Любчо Нешков . "Българските граждани и в най-лошите..

обновено на 19.04.24 в 16:36
Калоян Стайков

Реформите за либерализацията на тока са в омагьосан кръг

Реформата е заложена в П лана за възстановяване устойчивост (ПВУ) , а това беше основното обяснение през миналата есен да се бърза със законодателните промени. Още тогава посочихме, че самият проект на Закон за изменение и допълнение на З акона за енергетиката е само една малка част от реформата. Т огава..

публикувано на 19.04.24 в 16:15

Либерализацията на тока ни освобождава от крепостничество

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители . Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. Това е страх от несвършената..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

Офисът на Dreamix в Пловдив празнува първи рожден ден

Най-бързо растящата софтуерна компания у нас – Dreamix, затвърждава присъствието си в Пловдив и ще отпразнува годишнината от отварянето на офиса си в града. Събитието ще се състои на 19 април с коктейл с начален час 16:30, а локацията е бизнес сграда Регус, Каменица парк, бул. “Източен” 59. Очаква да присъства мениджмънта на компанията, много от..

публикувано на 19.04.24 в 15:58

Румен Радев се опитва да пази страната от конституционни кризи

Поканата на президента Румен Радев за разговор със служебния премиер по предлаганите промени в правителството е съвсем логична, за да се чуят подробно аргумените за тях, каза в предаването "Точно днес" Явор Гечев - съветник на държавния глава и бивш служебен министър на земеделието. Процедурата по назначаване на кабинета също включваше консултации,..

публикувано на 19.04.24 в 11:38

Свързани новини

Менда Стоянова

Казусът с Анка е атентат срещу Пловдив

Случаят с овчарката Анка, която спира с обжалвания важните за Пловдив проекти, е заговор срещу успешното представяне на града като Европейска столица на културата.  Това коментира в ефира на Радио Пловдив депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова. Хората, които правят това са се опитали да..

обновено на 09.02.18 в 14:48

Анка от Антоново блокира ремонта на площад "Централен"

Жалба срещу обществената поръчка  за реконструкцията на площад „Централен“  внесе в Община Пловдив в последния работен ден на миналата седмица фирмата „РЕМС СТРОЙ“ ЕООД от град Антоново.   Жалбата  на Анка Ангелова е във връзка с разяснения на процедурата и изисква нейното спиране. Обжалването е подадено в Комисия за защита на конкуренцията,..

обновено на 05.02.18 в 15:12