РЕКЛАМА

Къде е главният прокурор за казуса "Анка"?! Да защитим града си!

Питане до кмета защо общината бездейства по казуса „Анка” внася общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева, която е и заместник - председател на Общинския съвет. 

Тя припомня, че след като в последните месеци регистрираната в село Антоново фирма "Ремс строй" ЕООД блокира 3 големи инфраструктурни проекта на Пловдив – за изграждането на нова галерия на ул. "Гладстон", за благоустрояването на квартала между булевардите "Марица - юг" и "Княгиня Мария-Луиза” и за реконструкцията на площад „Централен”, собственичката на това дружество е станала публично известна като Овчарката Анка.


  „Това обаче няма как да е смешно, защото е абсурдно. Ако една очевидно куха фирма може да блокира развитието на ключови начинания във втория по големина град, който след 10 месеца ще бъде Европейска столица на културата, е време да се действа, а не да се чака и да се питаме коя ще е следващата обществена поръчка, която Анка ще обжалва и ще забави във времето. В тази ситуация всяко изчакване започва да превръща Овчарката Анка във възможно удобно оправдание за неслучилите се или поне нереализирани навреме идеи за обновлението на Пловдив”

Съветничката настоява да получи писмен отговор на въпросите сезирала ли е община Пловдив разследващите органи със сигнал за очевидно саботиращите действия на „Ремс строй” ЕООД, за да бъде направен опит да се отговори на въпроса кой стои зад всичко това.

В интервю за Радио Пловдив Деведжиева заяви, че общинската управа няма разследващи функции, но трябва да сезира разследващите органи. Освен това тя призова главният прокурор, който е от Пловдив, да се самосезира по случая, защото „очевидно става дума за саботаж срещу града“. Заместник – председателят на Общинския съвет поиска пловдивчани да застанат на площада и да защитят града си. Пловдив се лишава от нещо хубаво, мълчанието стана естествен спътник на ежедневието ни.

Пепа Деведжиева отхвърли съмненията, че Анка е удобното оправдание за забавените проекти. 


Свързани новини
Менда Стоянова

Казусът с Анка е атентат срещу Пловдив

Случаят с овчарката Анка, която спира с обжалвания важните за Пловдив проекти, е заговор срещу успешното представяне на града като Европейска столица на културата.  Това коментира в ефира на Радио Пловдив депутатът от ГЕРБ и председател на..

обновено на 09.02.18 в 14:48

Анка от Антоново блокира ремонта на площад "Централен"

Жалба срещу обществената поръчка  за реконструкцията на площад „Централен“  внесе в Община Пловдив в последния работен ден на миналата седмица фирмата „РЕМС СТРОЙ“ ЕООД от град Антоново.   Жалбата  на Анка Ангелова е във връзка с..

обновено на 05.02.18 в 15:12
Още от категорията
Даниела Дариткова

Здравеопазването е лесна за политизиране тема

Изненадана съм от обема на мотивите за вота-30 и повече страници . Това каза по Радио Пловдив Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия по здравеопазване за внесения днес от БСП вот на недоверие на правителството за провал в здравната..

публикувано на 15.10.18 в 17:02

Не искаме на пациента да се гледа като на портфейл с пари

БСП внесе официално третия вот на недоверие към правителството в Народното събрание. С него левицата атакува кабинета за политиката му здравеопазването. В интервю за Радио Пловдив доцент Георги Йорданов, депутат от БСП мотивира вота „с плачевно..

обновено на 15.10.18 в 16:53

Нито един българин няма шанс за белодробна трансплантация

Единственото спасение на българин, на когото е необходима белодробна трансплантация, е да емигрира от България!  Той трябва да стане гражданин на чужда страна, да внася здравни осигуровки в чужда здравна система и да ползва нейните услуги, за да..

публикувано на 15.10.18 в 16:38

Скандалите започват да застигат управлението на ГЕРБ

Третият вот на недоверие към правителството, който ще бъде искан от БСП, трудно ще намери нужната подкрепа за да предизвика сериозни политически сътресения. Но вече се наблюдава едно скъсяване на дистанцията между ГЕРБ и БСП , това..

публикувано на 15.10.18 в 11:16

Работни групи бистрят здравната реформа по същество

Никога до този момент толкова широко не са обсъждани предложения за реформа в здравеопазването , това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Иван Маджаров, председател на БЛС преди срещата с БСП. Той уточни, че част от предложенията във..

публикувано на 15.10.18 в 10:54
Андрей Новаков

Повече пари за регионите в ЕС и по-лесен достъп за финансиране

Повече пари за регионите в Европейския съюз, по-лесен достъп до финансиране - това предвижда общия регламент за еврофондовете от 2020 до 2027 година, който беше гласуван от Комисията по регионално развитие на Европейския парламент...

публикувано на 15.10.18 в 09:39

Законът да се прави на базата на национална стратегия

До края на февруари 2019 г. министърът на земеделието и храните, след необходимото обществено обсъждане, трябва да внесе в Министерския съвет проект на единен законодателен акт, уреждащ обществените отношения в земеползването - относно..

публикувано на 12.10.18 в 16:17