РЕКЛАМА

Представяме родната история по интересен начин

„Българско военно чудо“ е образователен проект на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“. Целта е да се направи родното минало интересно за учениците. Документалната поредица  дава възможност на учителите да разнообразят и „оцветят“ часовете си по история. Марио Мишев от екипа на сдружението коментира проекта:

Ние от няколко години активно обикаляме училища, но този проект ни даде възможност да представим историята по един интересен начин.

Проектът е направен качествено, така че да достигне до учениците. Наистина сме се погрижили да преподаваме разбираемо за учениците. Големият проблем на българския ученик в процеса на изучаването на историята е, че много трудно може да намери допирна точка с миналото ни. Всичко опира до човешкия фактор, ако учителят няма мотивация и не намери смисъл в това, по никакъв начин учениците няма да получат желаното обучение. Факт е, че учителите ни канят, очевидно са активни и биха желали да разнообразят учениците си. Ние се сблъскваме с най-доброто от образователната систева, с будните учители и с будните ученици.

Интервюто с Марио Мишев е в звуковия файл.


Още от категорията

18 артисти от 11 държави с изложба в галерия „Резонанс“

Проект „Световен резонанс“ обединява в изложба творбите на 18 артисти от 11 държави и 4 континента. Тя се открива на 16 октомври в галерия „Резонанс“. Сред участниците са артисти от Бразилия, България, Венецуела, Испания, Коста Рика и Тайван. Обединяващото между авторите на тази изложба, е техния поглед към съвременното изкуство...

публикувано на 15.10.18 в 12:01

Преге - предаване за света на книгите, 13 - 19 октомври

В предаването за книги на Радио Пловдив на 13. 10. 2018 г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Томас Пинчън . Вроден порок.472 стр.,  ок. 4А, Колибри, 2018. Фредрик Бакман. Нещата, които синът ми трябваше да знае за света. 186 стр., ок.3А, Сиела, 2018. Шила и Ролф Бьорлинд. Прилив, 399 стр., ок...

публикувано на 15.10.18 в 10:24

Даниел Тунев с наградата на Радио Пловдив за млад поет

Даниел Тунев е носителят на специалната награда на Радио Пловдив за млад поет в VIII Национален конкурс за поезия "Добромир Тонев". Младият поет, който по професия е юрист, живее и работи в Сливен, носител е на няколко награди от различни литературни конкурси. Негови стихове са включени в "Антология на българската поезия XXI век", има една издадена..

публикувано на 15.10.18 в 10:02

Петър Анастасов - гост на съботно литературно матине

Поетът Петър Анастасов - почетен гражданин на Пловдив е вторият гост на Съботните литературни матинета, организирани от Дружеството на писателите – Пловдив. Петър Анастасов ще бъде представен от Антон Баев и Иван Христов. Литературните матинета, които започват в 10.30 ч. се провеждат в Дома на писателите на ул. "Княз Александър I Батенберг" 27, ет. 2...

публикувано на 13.10.18 в 06:56

Награди за поезия "Добромир Тонев" за 8-ми път в Пловдив

С церемония по награждаване ще приключи VIII-ия Национален конкурс за поезия на името на „Добромир Тонев", за автори до 45-годишна възраст. Организатори на конкурса, който се провежда ежегодно са Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес", ПУ „Паисий Хилендарски", г-жа Тони Симидчиева и Туристическа агенция..

публикувано на 13.10.18 в 06:53

В "Срещите" разговор за трудната любов между литература и кино

Тази събота в "Срещите" - разговор за трудната любов между литературата и киното, иначе казано за четвъртото издание на кинофестивала Cinelibri.   С  Жаклин Вагенщайн, основателка на  фестивала и Димитър Стоянович, главен редактор на L'Europeo повеждаме разговор за големите имена от литературата, по адаптацията, на чиито произведения са създадени едни от..

обновено на 12.10.18 в 16:54

Арт Войс Център открива новата си сграда !

Посока и към откриването днес на новата сграда на  Арт Войс Център  - Пловдив. Запознаваме ви с инициативата за талантите, ръководени от музикалния педагог Румяна Иванова. Само за няколко месеца необитаемата от пет години общинска сграда на ул. "Марин Дринов" 2 е превърната в музикален център със зала и кабинети за солфеж, пеене и пиано.  Някои не..

публикувано на 12.10.18 в 10:02