РЕКЛАМА

Представяме родната история по интересен начин

„Българско военно чудо“ е образователен проект на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“. Целта е да се направи родното минало интересно за учениците. Документалната поредица  дава възможност на учителите да разнообразят и „оцветят“ часовете си по история. Марио Мишев от екипа на сдружението коментира проекта:

Ние от няколко години активно обикаляме училища, но този проект ни даде възможност да представим историята по един интересен начин.

Проектът е направен качествено, така че да достигне до учениците. Наистина сме се погрижили да преподаваме разбираемо за учениците. Големият проблем на българския ученик в процеса на изучаването на историята е, че много трудно може да намери допирна точка с миналото ни. Всичко опира до човешкия фактор, ако учителят няма мотивация и не намери смисъл в това, по никакъв начин учениците няма да получат желаното обучение. Факт е, че учителите ни канят, очевидно са активни и биха желали да разнообразят учениците си. Ние се сблъскваме с най-доброто от образователната систева, с будните учители и с будните ученици.

Интервюто с Марио Мишев е в звуковия файл.


Още от категорията

Аз играх себе си и се получи

На 20 май актьорът Марин Младенов отбелязва 45 години на сцената на Драматичен театър Пловдив. Преди шоуто гостува в студиото на Радио Пловдив и разказа интересни случки от театралната си кариера. В спектакъла „Дон Жуан“ Марин Младенов е в главната рола, Стефан Попов играе ноговия слуга. Сега след години споменът е вълнуващ, защото изборът на..

публикувано на 19.05.18 в 13:20

В Смолян представят реставрираната "Родопска сватба"

Днес в центъра на Европейска нощ на музеите в Смолян ще бъде регионалния исторически музей „Стою Шишков“.  Проявите започват в 18 часа с откриването на няколко временни изложби, прожекции на документални филми и танцов концерт спектакъл. Час по-късно в една от залите на Музея ще бъде представена пред смолянската публика реставрираната картина..

публикувано на 19.05.18 в 08:30

Изложба "Изчезващ вид" в галерия "L'union"

Изложба, наречена „Изчезващ вид“, ще се открие в галерия " L'Union" ("Люнион"). В нея с живопис, рисунка, фотография и колаж се представят Виктория Филипова, Ина Валентинова и Соня Петрова. Идеята е на галеристката Павлина Маринова. Експозицията задава въпроси за това какво изчезва днес, кое е напълно изчезнало, кое предстои да изчезне и каква е..

обновено на 18.05.18 в 10:02
Римски стадион

ОИ "Старинен Пловдив" в Европейската нощ на музеите

Четиринадесетото издание на Европейската нощ на музеите ще се състои тази вечер. Очаква се отново десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.  Европейската нощ на музеите е организирана за първи път през 2005 г. във Франция и само за няколко години печели много поддръжници и..

обновено на 18.05.18 в 09:57

Градската галерия с безплатен вход на 18 и 19 май

18 май е Международен ден на музеите, който се отбелязва от 1978 година насам по решение на Международния съвет на музеите, а 19 май е  Европейската нощ на музеите.  Градска художествена галерия - Пловдив ч ества празника, като подарява на гражданите безплатно посещение във всички свои сгради. Пет от тях са с работно време от 9,30 до 18..

обновено на 18.05.18 в 09:57

Асеновград се включва в Нощта на музеите

С Нощ на музеите и откриване на обща изложба на асеновградските художници продължават Майските културни празници в Асеновград. Откриването е от 18 часа в градската библиотека "Паисий Хилендарски".  Безплатният музеен тур, в който са включени и посещение на емблематични храмове стартира в 20 часа от централната сграда на Историческия музей, където все още..

публикувано на 18.05.18 в 09:57

"Монети от европейските земи" показват в Смолян

В смолянския Регионален исторически музей „Стою Шишков” се открива изложбата “Монети от европейските земи“. Експозицията е по повод днешния Международен ден на музеите и 2018 – Европейска година на културното наследство. Във фотодокументалната част музеят представя основните етапи в развитието на древното монетосечене, включително двата големи дяла в..

публикувано на 18.05.18 в 08:56