РЕКЛАМА

Представяме родната история по интересен начин

„Българско военно чудо“ е образователен проект на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“. Целта е да се направи родното минало интересно за учениците. Документалната поредица  дава възможност на учителите да разнообразят и „оцветят“ часовете си по история. Марио Мишев от екипа на сдружението коментира проекта:

Ние от няколко години активно обикаляме училища, но този проект ни даде възможност да представим историята по един интересен начин.

Проектът е направен качествено, така че да достигне до учениците. Наистина сме се погрижили да преподаваме разбираемо за учениците. Големият проблем на българския ученик в процеса на изучаването на историята е, че много трудно може да намери допирна точка с миналото ни. Всичко опира до човешкия фактор, ако учителят няма мотивация и не намери смисъл в това, по никакъв начин учениците няма да получат желаното обучение. Факт е, че учителите ни канят, очевидно са активни и биха желали да разнообразят учениците си. Ние се сблъскваме с най-доброто от образователната систева, с будните учители и с будните ученици.

Интервюто с Марио Мишев е в звуковия файл.


Още от категорията

В "Срещите" за Пловдив и "великолепните съвпадения"

Тази събота - по книгата на Пенка Калинкова "В търсене на великолепните съвпадения" ще търсим  знаците, посланията, от най-доброто на  европейската цивилизация в най-древния жив град Пловдив...  Ще питаме как сме със сетивата си да усетим едно или друго време, една или друга епоха... И какво ни казват съвпаденията - културите не текат успоредно, вплитат..

публикувано на 23.02.18 в 09:48

Урок по незабрава!

„Урок по незабрава“  ще проведе  в Дом на армията Езикова гимназия „Иван Вазов“. Представянето на моноспектакъла  на Димитър Марков  „Епопея на забравените“ е изграден по такстове на Захари Стоянов. Представянето му пред учениците в навечерието на 3  март е по инициатива на ръководството на елитната  гимназия, с което тя  почита  подвига на..

обновено на 23.02.18 в 09:32

Дани Радичков гостува в "Молескин"

Не пропускайте "Молескин" в петък от 18:00 по Радио Пловдив, когато ще чуете Дани Радичков и неговата любима музика. Говорим си за литература, музика и кинопанорама "Йордан Радичков", която Дани организира. 

публикувано на 23.02.18 в 09:14

Поетесата Виолета Христова с нова премиера

Премиера на новата книга на поетесата Виолета Христова "Господарят на гледката. Умозрения и фрагменти" ще има в Народна библиотека Иван Вазов в Пловдив.  Началото на срещата, в която Виолета Христова ще представи своята книга, е в 18 часа.  За „Господарят на гледката“ ще говори и писателката Ина Иванова.

публикувано на 23.02.18 в 07:22

Ученици с благотворителен концерт за дома на свой приятел

С благотворителен  концерт пловдивски ученици искат да да съберат средства за своя приятел и съученик от Асеновград - Васил Георгиев, който в края на миналата година след пожар изгуби дома си.  Това разказа преди дни в писмо до Радио Пловдив  Галена Ганчева , ученичка в 11 клас във Френската езикова гимназия гр. Пловдив.  Тя сподели, че в..

публикувано на 23.02.18 в 07:07

Тръгна продажбата на електронни билети за Стария Пловдив

Заработи системата за продажба на електронни билети за всички обекти в Старинен Пловдив, съобщи в интервю за Радио Пловдив директорът на общинския институт Йордан Илиев. Всички информационни центрове в града са електронно свързани, така че на практика дори от Римския стадион можете да си купите по електронен път билет за всяка къща, галерия или друг..

публикувано на 22.02.18 в 09:22

Доц. Камен Станев представя средновековния Пловдив

Метаморфозите на Пловдив през 7-14 век ще представи доцент доктор Камен Станев по време на сбирките на Пловдивското историческо общество в „Петното на Роршах“. Той ще представи средновековния Пловдив, какви са били размерите му и как е изглеждал градът, какво е било населението му и още много други интересни факти.  Доктор Камен Станев е автор..

публикувано на 22.02.18 в 05:47