"Овчарката Анка" не може да е оправдание за забавените проекти в Пловдив

От „Да, България“ смятат, че обжалването на общински проекти от „овчарката Анка“ не може да е извинение за закъснението, с което те се движат. Лидерът на партията Христо Иванов каза в Пловдив, че ако в случая става дума за изнудване, е редно прокуратурата да се самосезира.

През 2017г. Анка е регистрирала на всеки две седмици в София нова фирма при един и същи нотариус и с помощта на един и същи адвокат, посочиха от партията. Иванов обаче смята, че тези обжалвания прикриват липсата на компетентност на общинската власт да движи проектите по домакинството на Европейска столица на културата през 2019 г.

От „Да, България“ планират да проведат през март в Пловдив отворен форум, на който домакинството да се обсъди в контекста на националната културна политика. Христо Иванов повтори твърденията си, че общината арогантно отказва помощта на експерти и организации и дори заплашва творци и културни дейци, че може да спре финансирането им. 

Представен бе и  сайтът za2019.org, където е качена информация за хода на основните проекти за столицата на културата през 2019 г.  Най-значима негативна промяна според първоначалния  замисъл са претърпели проектът за реставрация на Кино Космос, проектът Махалата, Тютюневият град и Адата, посочват авторите.


Още от категорията

Домашни храни за любители на кулинарен фестивал в Пловдив

Пловдив е домакин на кулинарен фестивал, организиран от международното движение за бавно хранене Слоуфуд (Slow Food). Сред участниците са гастрономи и кулинарни експерти от Италия, Албания и България. Ще има дегустация на домашни и традиционни храни от близки до Пловдив села, а местни кулинарни майстори ще представят свои традиционни специалитети...

публикувано на 16.02.19 в 08:21

В Пловдив бе изпито петото кафе на толерантността

Традиционното кафе на толерантността в Пловдив събра отново представители на различни религии в Джумая джамия. В срещата, която е символ на разбирателство и мирно съжителство, се включиха Главният мюфтия Мустафа Хаджи, кметът на Пловдив Иван Тотев, председателят на Общинския съвет на града Савина Петкова, консулът на Турция в Пловдив..

публикувано на 15.02.19 в 13:27

Съдът върна бебето на майката от Арда

Районният съд в Смолян отхвърли искането за настаняване на бебето от с. Арда в приемно семейство. Делото е по молба от Дирекция "Социално подпомагане"- Смолян за постановяване на мярка за закрила по отношение на бебето Ана.  Съдебното решение може да бъде обжалвано, но подлежи на незабавно изпълнение. Съдебният процес е по случая, станал известен от..

публикувано на 15.02.19 в 12:53

Обновяват осветлението, зоните за отдих и пазара в центъра на Пазарджик

В Пазарджик започна обновяване на централната градска част, съобщи кметът Тодор Попов. До края на март ще се монтират нови стълбове за осветление, ще се подменят повече от 70 осветителни тела, ще бъдат освежени пейките в пешеходната зона и ще се поставят допълнително кошчета за смет.  Съществуващите електрически стълбове са почистени от разлепени..

публикувано на 15.02.19 в 11:58

2 милиона 104 хиляди лева за нова детска градина на Гладно поле

Обществена поръчка за изграждането на нова детска градина на улица „Богомил“ в района на Гладно поле обяви пловдивската община.  Максималната стойност е 2 милиона 104 хиляди лева с ДДС.  Забавачката е част от проекта Образователна инфраструктура  по Оперативната програма Региони в растеж.  Капацитетът на детската градина ще бъде за 100 деца..

публикувано на 15.02.19 в 11:37