РЕКЛАМА

Ремонти, проекти и казуси в „Ден след ден“

Тема с продължение и две позиции свързани с  казуса „Анка“ в  програма "Ден сед ден" във вторник.

Заместник-председателят на ОбС Пепа Деведжиева (Реформаторски блок) внася питане до кмета на Пловдив защо общината бездейства по казуса „Анка”.

От „Да, България“ днес също заявиха, че обжалването на общински проекти от „овчарката Анка“ не може да е извинение за закъснението, с което те се движат. Лидерът на партията Христо Иванов каза в Пловдив, че ако в случая става дума за изнудване, е редно прокуратурата да се самосезира.

Двете гледни точки ще чуете след 16 часа.

В Областна администрация - Пловдив днес се състоя работна среща, на която областният управител Здравко Димитров и шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов коментираха проектите, свързани с пътната инфраструктура на Пловдив и областта. Подробностите ще научим от репортажа на Живка Танчева.

Новият офис на Агенцията по кадастъра в Пловдив беше официално открит и осветен в сградата на площад „Съединение“№ 3. 

Службата работи на новото място отначалото на годината. Разкрити са 10 гишета и автоматична система с номера за реда на клиентите. Димитър Владимиров ще ни разкаже повече.

Денталното лечение на деца, бременни и по спешност да се поеме на 100% от държавата, искат от Сдружението на българските зъболекари. Колко е реалистично това искане в контекста на договарянето за Нов национален рамков договор ще питаме д-р Анатолий Кънев,председател на сдружението.

Ще има и още!
Още от категорията

Празнично и актуално на 21 май

В деня на  Светите равноапостоли Константин и Елена  ще ви пожелаем светло и празнично утро от едноименната църква в Стария град. „Кой покори Слънцето“   -  спектакълът на театър „Цвете“ е част от  проекта„Куклени тържества в Родопите“  на Европейска столица на културата Пловдив 2019. Разговор с  Теодора Пенева от Балканида участник в проекта...

публикувано на 20.05.18 в 16:48

Щъркелите и посоките в „Точно днес“

В Белозем започва ХІІІ-тото издание на Фестивал на Белия щъркел. Целта е да се покаже хармоничното съжителство на хората с дивата природа и утвърждаване на селота като туристическа дестинация. За програмата информира Иван Тачев, кмет на с. Белозем. Жителите на село Белащица излизат на мирен протест. Те призовават „Стоп на кариерите“. Обявяват се против..

публикувано на 18.05.18 в 17:00

На 18 май - с дъх на рози и вкус на череши

На финала на деловата седмица с коментари и анализи на важните събития в двата часа на програма „Ден след ден“. Защо протесират розопроизводителите в региона. Днес спонтанен протест на хората от Розино затвори подбалканския път, последваха ги производители на маслодайната роза от Баня.  Утре протестите продължават. Говорим със Зара..

публикувано на 18.05.18 в 13:47

"Точно днес" на 18 май от срещите до резултатите

Лидерите обявиха приоритетите, медиите отразиха заявеното, остава по-сложното - реформите. Декларацията след срещата ЕС-Западни Балкани препотвърждава неотменяне на европейската перспектива на всички държави от региона, но с изричното условие за реформи.  Те трябва да са в сферата на върховенство на закона и активна борба срещу корупцията и..

обновено на 17.05.18 в 16:59

Срещи и протести в "Ден след ден"

София е домакин на историческата среща ЕС – Западни Балкани. Темата е във фокуса на Общността за първи път от 15 години, като целта й е да се обсъдят конкретните стъпки за евроинтеграцията на региона. В срещата участват всички държавни или правителствени ръководители на страните от Евросъюза, с изключение на Испания.  Темата за срещата ЕС –..

публикувано на 17.05.18 в 14:01

"Точно днес - пътищата, териториите, полетите

Ще се окажат ли на един бряг  страните от  Стария континент и от западната му балканска периферия?  Споделената европейска перспектива  ще бъде фокус на срещата на върха в София? Готови ли са Западните Балкани за европейска интеграция, какъв процес на работа предстои и какви ще бъдат ползите от акта? По темата чуйте геополитическия анализатор..

обновено на 16.05.18 в 19:41

Хора и пътища "Ден след ден"

Може ли Голямото малко да защитава и променя решения -  питаме в програмата днес следобед. Часове преди големия превозвачески протест в София, Пловдив и други градове на страната за работата си „на колела“ ще разкаже 45- годишният международен шофьор от Пловдив Георги Иванов, а възможните компромиси и подготовката за превозваческата блокада утре ще..

публикувано на 16.05.18 в 14:22