След недоволството на медиците ще строят служебен паркинг за болницата в Асеновград

Нов паркинг за служителите на общинската болница и Медицинския център в Асеновград ще бъде изграден в двора на лечебното заведение. 


Върху терена ще се обособят места за около 50 автомобила, а средствата ще се осигурят от бюджета на общината. Това заяви ресорният зам.- кмет Димчо Темелков след заседание на Комисията по организация на движението, в която влизат общински служители и съветници. 

Решението за изграждане на служебен паркинг е след протестна подписка на близо 300 медици, в която се настоява за безплатно ползване на общинския паркинг пред лечебното заведение. Тя бе подкрепена от лични лекари и здравни работници от Медицинския център и болницата. 

От новия ведомствен паркинг обаче няма да могат да се възползват общопрактикуващите лекари, които са наематели на помещения в МБАЛ-Асеновград, поясни Темелков. По думите му джипитата могат да ползват общинския паркинг пред болницата преференциално срещу абонаментна карта от 25 лева на месец или като заплащат по 0,50 лева на час за престой. 

Окончателното решение за изграждане на служебен болничен паркинг ще вземат общинските съветници на предстоящата сесия на местния парламент. 

Още от категорията

В Пловдив бе изпито петото кафе на толерантността

Традиционното кафе на толерантността в Пловдив събра отново представители на различни религии в Джумая джамия. В срещата, която е символ на разбирателство и мирно съжителство, се включиха Главният мюфтия Мустафа Хаджи, кметът на Пловдив Иван Тотев, председателят на Общинския съвет на града Савина Петкова, консулът на Турция в Пловдив..

публикувано на 15.02.19 в 13:27

Съдът върна бебето на майката от Арда

Районният съд в Смолян отхвърли искането за настаняване на бебето от с. Арда в приемно семейство. Делото е по молба от Дирекция "Социално подпомагане"- Смолян за постановяване на мярка за закрила по отношение на бебето Ана.  Съдебното решение може да бъде обжалвано, но подлежи на незабавно изпълнение. Съдебният процес е по случая, станал известен от..

публикувано на 15.02.19 в 12:53

Обновяват осветлението, зоните за отдих и пазара в центъра на Пазарджик

В Пазарджик започна обновяване на централната градска част, съобщи кметът Тодор Попов. До края на март ще се монтират нови стълбове за осветление, ще се подменят повече от 70 осветителни тела, ще бъдат освежени пейките в пешеходната зона и ще се поставят допълнително кошчета за смет.  Съществуващите електрически стълбове са почистени от разлепени..

публикувано на 15.02.19 в 11:58

2 милиона 104 хиляди лева за нова детска градина на Гладно поле

Обществена поръчка за изграждането на нова детска градина на улица „Богомил“ в района на Гладно поле обяви пловдивската община.  Максималната стойност е 2 милиона 104 хиляди лева с ДДС.  Забавачката е част от проекта Образователна инфраструктура  по Оперативната програма Региони в растеж.  Капацитетът на детската градина ще бъде за 100 деца..

публикувано на 15.02.19 в 11:37

Пловдивска област е на 7-мо място по размер на заплатите в страната

В края на декември миналата година и работещите, и заплатите в Пловдивска област нарастват спрямо 2017-та година, отчита Националната статистика.  Броят на заетите е скочил с почти 2 процента, а средната месечна заплата с 5,5 на сто като в обществения сектор увеличението е с 6,3 процента.  С 1024 лева средна месечна работна заплата през последното..

публикувано на 15.02.19 в 10:27