РЕКЛАМА

Биологичното земеделие дискутират в Пловдивския панаир

Снимка: Fermer.BG

Състоянието на биологичното земеделие в България, предизвикателствата и конкретни реални решения и иновации са темите, които ще се дискутират конференция в Пловдив.

Тя се организира от Фондация за биологично земеделие "Биоселена" с участието на Министерството на земеделието, храните и горите в рамките на БИО АГРА 2018. 

Конференцията “Биологичното земеделие в България: повече иновации за по-добри резултати“ ще се проведе в зала „България“ на Международния пловдивски панаир.

Биологичното земеделие бележи значителен ръст. В 178 страни в света имат вече биологично производство. Консумацията на био продукти расте устойчиво - потребителите са готови да дават повече пари за да консумират по-качествени храни. Най-големия пазар на този вид продукти е САЩ - там хората са похарчили миналата година  близо 39 милиарда евро, следват Германия и Франция. В България няма статистика за оборотите от био храни. През 2016 година у нас са регистрирани над 162 000 хектара сертифицирани площи и 7000 производители, това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Стоилко Апостолов, управител на Биоселена.

Сега биологичното земеделие у нас се намира в тежък момент, тъй като парите за подпомагане по Мярка 11 са свършили и за втора поредна година няма да се приемат заявления по мярката. 

Цялото интервю с доктор Стоилко Апостолов можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

"Пътинженеринг" ще работи по една от позициите на Водния проект, другите две са блокирани

Днес бяха отворени офертите за избор на изпълнител за ремонт на ВиК-мрежата в район „Северен“, който е част от големия воден проект на града.  На предварителен подбор комисията предлага да се отстрани Джи Пи груп, тъй като са открити съществени недостатъци в документацията, обяви председателят на комисията инж. Румен Лемберов.  Той съобщи, че..

обновено на 20.11.18 в 16:55
Емил Кабаиванов, инспектор Сълко Литов и кметове от общината

Инспектор Сълко Литов оглави РУ на МВР в Карлово

Главен инспектор Сълко Литов е новият началник на Районното управление на МВР в Карлово.  Той бе представен днес пред кметовете от общината от директора на Областна дирекция старши комисар Атанас Илков. Главен инспектор Литов досега е заемал длъжност началник на сектор „Криминална полиция“ в управлението и наследява на поста пенсиониралият се..

публикувано на 20.11.18 в 16:53

Карловският бизнес не иска да се закрива митническото бюро в града

След среща, проведена днес, кметът на Карлово Емил Кабаиванов и представители на бизнеса се обявиха против закриването на митническото бюро в града, което се планира за следващата година.  В писмо да министъра на финансите, директора на Агенция „Митници“, депутати и до областния управител на област Пловдив се казва, че закриването ще доведе до..

публикувано на 20.11.18 в 13:16

И Пловдив вече има CITY CARD в услуга на туристите

Нова туристическа платформа – Пловдив сити карт (PLOVDIV CITY CARD) предлага община Пловдив. Целта е да се подобри качеството на услугата и да се привлекат още повече туристи в града, обясни директорът на „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев. Пловдив сити карт е туристическо приложение, което предлага редица предимства и бонуси за..

публикувано на 20.11.18 в 11:50

Един шофьор загина при катастрофа край с. Виница

Един водач загина при тежка катастрофа тази сутрин край разклона за първомайското село Виница.  Челно са се сблъскали автомобили „Сеат“ и „Ауди“, при което тежко е пострадал 32-годишният шофьор на първата кола, който е починал в линейката на път за болница. Другият шофьор е 19-годишен. Движението в района е спряно, като полицейски екипи пренасочват..

публикувано на 20.11.18 в 09:07

Отварят офертите за ВиК мрежата в район "Северен"

В община Пловдив днес се отварят офертите за ремонта на ВиК – мрежата в район Северен, който е част от големия воден проект на града.  Обществената поръчка е за близо 32 милиона лева. До крайния срок – 3-ти септември оферти подадоха четири фирми – „Драгиев и Ко“, „Джи пи груп“, „Пътинженеринг“, както и Дружество по закона за задълженията и..

обновено на 20.11.18 в 06:49

Представят услугата "Пловдив сити кард"

Директорът на "Старинен Пловдив" Йордан Илиев ще представи във вторник,  новата туристическата платформа PLOVDIV CITY CARD.  Услугата, която е разпространена в повече от 40 европейски града, навлиза с подкрепата на Община Пловдив, като обещава да направи града още по-предпочитана туристическа дестинация. 

публикувано на 20.11.18 в 06:48