Танц на планетите в Южна България

Танц на планетите може да се види на нощното небе. В парада ще се наредят - Сатурн, Юпитер, Марс и Венера, като най-ярко небесните тела ще се виждат тези дни.


Чуйте в звуковия файл какво каза пред кореспондента ни в Смолян Радостина Чернокова директорът на Националната астрономическа обсерватория „Рожен“ Никола Петров.

Още от категорията

Смолян празнува 59 години обединен град

59 години от обединението на град Смолян се честват днес. На 18 юни 1960 година с указ са съединени трите селища Райково, Устово и Смолян в единен град. Вечерта в родопския драматичен театър "Николай Хайтов" ще има голям празничен концерт. В него ще участват всички млади изпълнители от читалищата в областния град. В концертната програма ще се..

публикувано на 18.06.19 в 10:56

Единайсетокласници бранят от пенсиониране учителката си по математика

Единайсетокласници от СУ „Паисий Хилендарски“ в Пловдив ще протестират срещу  пенсионирането на учителката по математика Дора Стоянова. Тя е класен ръководител на 11 "б" и учениците искат да остане с тях до завършване на средното им образование.  Събрани са подписки в подкрепа на настояването, които ще бъдат внесени до директора на..

публикувано на 18.06.19 в 08:10

Изграждат Компостираща инсталация за био отпадъци

Днес ще бъде даден официален старт на изграждането на Компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими  отпадъци в Северната индустриална зона на Пловдив. Капацитетът на инсталацията ще бъде 15 000 тона, а целта е да се ограничи депонирането им  за сметка на преработка и превръщане в ресурс, който да се влага обратно в..

обновено на 18.06.19 в 06:30

Обновяват детска градина "Снежанка"

Днес ще бъде направена първа копка на реконструкцията на Детска градина „Снежанка“ по проекта „Образователна инфраструктура“ - изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“.  Той се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж и общата му стойност е 18 милиона лева, от които безвъзмездната финансова помощ е близо 16..

публикувано на 18.06.19 в 06:26

С още седмица се удължава бедственото положение в Стрелча

Бедственото положение в Стрелча се удължава с още една седмица, съобщи кметът Стойно Чачов.  Градът все още е без питейна вода. Това, което се подава към домакинствата, е с лошо качество и може да се ползва само за санитарни нужди.  Все още съществува риск от спукване на основни водопроводи, тъй като вододайната зона е компрометирана и е с разрушени..

публикувано на 17.06.19 в 17:36